Feronom Hormonu
-
- Aşık olduğumuzda gösterdiğimiz dengesiz davranışlarımızın sebebi,vücudumuzun salgıladığı feronom maddesiymiş! Aşk,vücutta feronom maddesinin salgılanmasıyla başlıyormuş.Aşkın kokusu olarak tanımlanan bu madde,beynin ilgili bölümlerini uyarıyor ve aşk doğuyor!
- Feronom,vücudumuzun salgıladığı hormonlardan sadece biri.Feronom’a “aşk hormonu” da deniliyor.Aşıkların, her dakika aşık oldukları kişiden söz etmeleri bu hormondan kaynaklanıyor.Aşık olunduğunda vücudun fazla feronom salgılamasıyla kişilerin fiziksel yapılarında ve davranışlarında değişiklikler oluşmaya başlıyor.Kalp çarpıntısı,gözlerin parlaması gibi değişiklikler oluyor ve “O da beni seviyor mudur”, “Acaba şimdi nerededir” gibi sorular artmaya başlıyor.Obssesive yani takıntılı kişi davranışları gözlemleniyor.
Ve bu bilimsel bir gerçektir.Piyasada Feronom hormonunu tetikleyici başka bi degişle bayan uyarıcı parfümler bulunuyor.Hangi parfümde kullanılmış araştırma isteyen bir konu ama kullanan veya bilgisi olan varsa yazsın.
-
istersek kimyasal yollarla kendimize aşık edebilirz yani..
Ama bundan erkekler etkilenirse nolur :\
-
Hormonun bu belirtileri vermesindeki asıl sebep de şu; erkek bireyi adeta bayan(anne) gibi hissettirmesi.
-
feromon değilmi onun adı?
edit: sadece insanlara özgü değil böceklerde ve diğer hayvanlardada olabiliyor insanda terde vardı galiba
-
aşk hormunu allah kahretsin o hormunu..onun yüzünden başımıza gelmeyen kalmıyor..
-
İlkbahar da baya bir artış gösteriyor bu hormonun salgılanışı galiba msn kişiselleri kalplerle dolu :|
-
Harbiden Newottoman allah belasını versin bu hormonun.
Ota da konuyo boka da konuyo :D
Dünyanın en o.ç. hormonu lan bu:D
-
Bi tır dolusu istiyorum..
-
feromon dilmiydi o
-
buraqgo bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------tamam öle olsun ama parfüm ismi lazım
-
Ne Eros, Ne Feromon ne de Testesteron Aşık edebilirdi beni sana.. ama gel gör kaderimizde 3 cm karelik iki göz çukurunda müebbet yemek varmış a.q!...
Toplam Hit: 2737 Toplam Mesaj: 17