Fetih 1453 - Yorumlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

yorumların geneli iyi bende eleştirilere bakmıştım o kadar yerden yere wurma yoktu gitmeyi düşünmüyo değilim ilk boş waktimde gidicem 

dewdim dewrildim geldim
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

şahi topunun son atışından sonra açılan gedike doğru ordunun saldırması sahnesinde; yüzüklerin efendisinde rohan süvarilerinin gondoru kuşatan orklara saldırmasndaki kadar heyecanlandm :)

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

bide özellikle yok şu filmde aynısı var yok şunda var demek saçma geliyor

gerçek şu ki sinema alanında gerideyiz avrupa'ya göre mecburen esinlenme olacak

eğer yüzüklerin efendisi filminden feyz almışlarsa ve başarılı bi şekilde gerçekleştirmişlerse önemli olan budur bence

taktir edilesi bi durumdur bu yorumlardan sonra izlemek farz oldu merak ettim

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gözlükçü
    vanhelsink
    vanhelsink's avatar
    Erkek

Baracuda bunu yazdı:
    -----------------------------
    Fatihin istanbulu fethinden cok ulubatlinin istanbulu fethini anlatmis. Fatihin muhendislik bilgisiyle o kuleleri vincleri nasil yaptirttigini yada gemilerin karadan nasil nasil yurutuldufunu yada aksemsettinin morali bozulan askerleri yureklendirmek icin onlara soyledigi sozleri vs hic goremedik. Fatih baba sevgisi gormemis soriunlu cocukluk gecirip takintili bi adama donusmus gibi gosterilmis bicak firlatiyo tespih kopariyo sonra gemiler karadan yuruyo ama arasi yok yani senaryo iyi sayilir ama cok bosluklar var ordan oraya atliyodu. Zaten herkesin abarttigi gibi buyuk beklentiyle gitmemistim bu yuzden buyuk hayal kirikligina ugramadim. Ayrica butceyede deginiesek matrixteki sadece araba kovalama sahnesi icin 33milyon dolar harcandigini unutmayalim hemde 11-12 sene Yinede Turk sinamasi icin guzel bi eser tek temennim gise rekokuru kirarda sacma sapan recep ivedigi gecer

hocam benim dedigim gibi istanbulun fethi 3 saate sığdırılcak bir film değil . Böyle birşey mümkün değil çok büyük bir olay ,nerden baksan 5-6 saat belki 7 saatte lik bir film olması lazım en ince ayrıntısına kadar senin dedigin gibi olması için.ama şu var ulubatlı hasan dedigin gibi fatih sultan mehmetten daha ön planda o da filme sığdıramdıkları için biraz orantısız kaçmış bence

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

Kreyzi bunu yazdı:

bide özellikle yok şu filmde aynısı var yok şunda var demek saçma geliyor

gerçek şu ki sinema alanında gerideyiz avrupa'ya göre mecburen esinlenme olacak

eğer yüzüklerin efendisi filminden feyz almışlarsa ve başarılı bi şekilde gerçekleştirmişlerse önemli olan budur bence

taktir edilesi bi durumdur bu yorumlardan sonra izlemek farz oldu merak ettim

hocam sana kesinlikle katılıyorum. hollywood filmlerini birbiriyle çarpıştırsak binlerce senaryo aynı olduğunu görebiliriz.

ancak film eletririsi yaparken dışarıya göre değilde içeriye göre eleştirme yapılmalıdır bu durumda. türkiyeden 10 numara film şüne benzemiş truva brevehearth kingdom heaven gladiator  falan kendi çapında iyi filmlerdi onlarla bunu karşılaştırıonuzda amk onların bütçesiynen bunun ki birmi. hea hoş 100 milyon dolar versenizde film nasıl olurdu yönetmenler napardı orası tartışılır.

filmi daha izlemedim eleştiri yapamayacağım. ama izlerim arkadaş. Karadedelerden beter olucak hali yokya.

Living Death
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek

Ben beğendim gayet kaliteli bir filmdi. Özellikle fethin gerçekleştirilişi, Ulubatlı Hasan'ın sancağımızı taşıma sahnelerinde gözlerim yaşardı. izlediğim salonda film bitince alkışlar koptu halk tarafından o derece beğenilmiş demek ki. İstanbul'un ne zorluklarla fethedildiğini bir kez daha hatırlamış oldum.

All is well
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Erkek

-spoiler içermesi muhtemel-

maalesef olmamış. 

ergen çocuklar gibi fatih çadırına kapanır, kimseyle görüşmez. akşemsettinde gelir bir gaza getirir fatihi sorma gitsin sonra istanbul yermisin yemezmisin düşer tabi.

hollywood klişesi okların göğü kaplaması kalkanların yeri kaplaması meseleside olmazsa olmaz tabi. 

ulubatlı hasan sanki fatih'in veziriazam'ı maşallah enseye şaplak yapacaklarmış nerdeyse ama neyse bu doz yeter demişler. ulubatlıda hakkını veriyor tabi fatihe yakın olmanın savaşa deri yelek ile girmeler zibilyon tane ok yeyip genede bayrağı dikmeler falan kahpe bizansa kılıç girdikten sonra acımadı ki derlerdide komedi olduğunu anlardık burada maalesef o da yok.  dalga geçtiler sanki izleyiciyle.

harcanan paraya, emeğe, zamana yazık. 

Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MezrealiM
    MezrealiM's avatar
    Erkek

izlemedim ama tarihcilerin eleştirilerine bir göz attım eger dogru ise muhtesem yüzyılda osmanlı nasıl yerden yere vuruluyorsa bundada aynı seyler yok degilmiş:s

Zikir_Fikir_Şükür
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Analitik
    Analitik's avatar
    Dişi

Her zamanki gibi yine çarpıtmalar vardı ama bu tarz filmleri desteklemek adına en azından gidilmeli diye düşünüyorum. Çok etkileyici sahneleri de vardı, tavsiye ediyorum gitmeyen arkadaşlar için.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    corcil
    corcil's avatar
    Erkek

film tarihimizi anlattığı için güzel gelebilir ama ahım sahım bi film değil.. belki Türk yapımı olarak iyi hatta en iyisi olabilir ama dünya çapında pek sayılmaz..

---------------------------------------------------------------
Toplam Hit: 14822 Toplam Mesaj: 111