Film & Dizi Önerileri - Eleştirileri
-

Benim çocuklar izliyordu. Beraber izleyelim dediler. İyiki izlemişim. Manga serisinden uyarlanmış. 20. yüzyılın başı Japonya'sında geçiyor. Bölüm süreleri kısa olduğundan yormadan izlettiriyor.
Yapım Adı: Demon Slayer (İblis Avcısı)
Format: Anime Serisi
Çıkış: 2019-2024
Tür: Fantastik & Aksiyon & Macera
IMDB: 8.5Konu: Ailesi bir iblis tarafından katledilen ve kız kardeşi iblise dönüştürülen iyi kalpli genç Tanjiro Kamado'nun, intikam almak ve kardeşini tekrar insan yapmak için bir iblis avcısına dönüşmesini anlatır.
-
Şu bodrum katı parasızlıktan yapamadım ama parayı bulunca bir sinema köşesi yapıcam ve anime dünyasına giriş yapıcam. Hatta haftalık final bölümleri için reaksiyon videoları üreten bir içerek üretici bile olabilirim. Bir ekip oluştururuz, final bölümlerinde bir araya gelip video çekeriz.
-
NaZi_ bunu yazdı
Şu bodrum katı parasızlıktan yapamadım ama parayı bulunca bir sinema köşesi yapıcam ve anime dünyasına giriş yapıcam. Hatta haftalık final bölümleri için reaksiyon videoları üreten bir içerek üretici bile olabilirim. Bir ekip oluştururuz, final bölümlerinde bir araya gelip video çekeriz.
İdolümsün hocam, şerefsizim seni örnek alıyorum.
-

IMDB'nin 1. sırasını yıllardır kapatan müthiş yapım. Dizi izlemeyi seven arkadaşlar arasında izlemeyen yoktur sanırım. Karakter dönüşümünlerini gerekçeleriyle beraber ilmek ilmek işliyor. Bir insan 2 senede nereden nereye evrilebilir diziyi izleyince anlıyorsunuz. Filmle ilgili konuşulacak o kadar çok detay var ki buradaya yazsak bitiremeyiz. Bu diziyle ilgili ayrı bir başlık açılması gerekiyor. En beğendiğim ve birçok sahnesini tekrar tekrar izlediğim dizidir.
Yapım Adı: Breaking Bad
Format: Dizi Film (5 Sezon)
Çıkış: 2008-2013
Tür: Suç ve Suç Draması & Psikolojik Gerilim
IMDB: 9.5Konu: Sıradan ve ezilen bir kimya öğretmeninin adım adım yasa dışı bir uyuşturucu baronuna dönüşmesini konu alan kült bir dizi.
Not: Bu filmden sonra, Breaking Bad'dan sonrasını anlatan El Camino sinema filmi ve öncesini anlatan Better Call Saul dizi filmi var. Onlarda çok iyi yapımlardır.
-
https://www.imdb.com/title/tt3889166/
2 genç, bir taksicinin parasını ödemeyip kaçıyorlar fakat eceli gelen fare kedinin götüne pandik atar misali oluyorlar. Gerilim isteyenlere tavsiye.
-
Eski İstanbul'u bol bol gösteren efsane filmdir.
-
Stuart Fails to Save the Universe dizisinin 2. bölümünde dünyadan şiddet örneklerine 19 Mart Saraçhane eylemlerini de koymuşlar. The Big Bang Theory evreninde geçiyor.

-

Bölümlerin her biri birbirinden bağımsız konulardan oluşuyor. Bu forumda takılan arkadaşların ilgilerini çekeceğini ve beğeneceklerini düşünüyorum. Teknoloji, yapay zeka, robotlar, insan psikolojisi gibi konular ağırlıklı olarak işlenmiş. Bölümler birbirinen bağımsız ve kısa olduğundan, daha sonrada herhangi bir bölümü açıp tekrar baştan sonra izliyorsunuz. 7 sezon yayınlandı. Özellikle ilk 5 sezon harika.
Yapım Adı: Black Mirror
Format: Dizi Film
Çıkış: 2011
Tür: Bilimkurgu & Psikolojik Gerilim & Drama
IMDB: 8.7Konu: Modern toplumun teknolojiyle olan karmaşık, çoğu zaman rahatsız edici ilişkisini ele alan dizi filmdir. "Black Mirror" (Siyah Ayna), televizyon, akıllı telefon ve bilgisayar ekranlarının kapandığında aldığı siyah yansımadan gelir. Dizi, modern yaşamın merkezine oturan bu teknolojilerin insan doğasını nasıl değiştirebileceğini sorgular.
-
https://www.hdfilmcehennemi.nl/dizi/wayward-pines-izle-2/sezon-1/bolum-1/
Gideri var. Gizli servis ajanı bilinmeyen bir yerd, bilinmeyen bir zamand gözlrini açıyor. Akıcı bir anlatını var. İzlenebilir.
-
kazasker1 bunu yazdı
https://www.hdfilmcehennemi.nl/dizi/wayward-pines-izle-2/sezon-1/bolum-1/
Gideri var. Gizli servis ajanı bilinmeyen bir yerd, bilinmeyen bir zamand gözlrini açıyor. Akıcı bir anlatını var. İzlenebilir.
Konusu da güzel, izlerken yormuyor. Twin Peaks tarzını seviyorsanız bu dizi hoşunuza gider.
ama sadece ilk sezon. İkinci sezon konu büyük oranda değişiyor, izlemeseniz de olur.