folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Film & Dizi Önerileri - Eleştirileri

Film & Dizi Önerileri - Eleştirileri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shia
    shia's avatar
    Erkek

Benim çocuklar izliyordu. Beraber izleyelim dediler. İyiki izlemişim. Manga serisinden uyarlanmış. 20. yüzyılın başı Japonya'sında geçiyor. Bölüm süreleri kısa olduğundan yormadan izlettiriyor.

Yapım Adı: Demon Slayer (İblis Avcısı)
    Format: Anime Serisi
    Çıkış: 2019-2024
    Tür: Fantastik & Aksiyon & Macera
    IMDB: 8.5

Konu: Ailesi bir iblis tarafından katledilen ve kız kardeşi iblise dönüştürülen iyi kalpli genç Tanjiro Kamado'nun, intikam almak ve kardeşini tekrar insan yapmak için bir iblis avcısına dönüşmesini anlatır.

" Live like Ali and Die Like Hussain "
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Şu bodrum katı parasızlıktan yapamadım ama parayı bulunca bir sinema köşesi yapıcam ve anime dünyasına giriş yapıcam. Hatta haftalık final bölümleri için reaksiyon videoları üreten bir içerek üretici bile olabilirim. Bir ekip oluştururuz, final bölümlerinde bir araya gelip video çekeriz. 

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FrodoTheYuzuksuz
    FrodoTheYuzuksuz's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı

Şu bodrum katı parasızlıktan yapamadım ama parayı bulunca bir sinema köşesi yapıcam ve anime dünyasına giriş yapıcam. Hatta haftalık final bölümleri için reaksiyon videoları üreten bir içerek üretici bile olabilirim. Bir ekip oluştururuz, final bölümlerinde bir araya gelip video çekeriz. 

İdolümsün hocam, şerefsizim seni örnek alıyorum.

Acı Çekene Saygı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shia
    shia's avatar
    Erkek

IMDB'nin 1. sırasını yıllardır kapatan müthiş yapım. Dizi izlemeyi seven arkadaşlar arasında izlemeyen yoktur sanırım. Karakter dönüşümünlerini gerekçeleriyle beraber ilmek ilmek işliyor. Bir insan 2 senede nereden nereye evrilebilir diziyi izleyince anlıyorsunuz. Filmle ilgili konuşulacak o kadar çok detay var ki buradaya yazsak bitiremeyiz. Bu diziyle ilgili ayrı bir başlık açılması gerekiyor. En beğendiğim ve birçok sahnesini tekrar tekrar izlediğim dizidir.

Yapım Adı: Breaking Bad
    Format: Dizi Film (5 Sezon)
    Çıkış: 2008-2013
    Tür: Suç ve Suç Draması & Psikolojik Gerilim
    IMDB: 9.5

Konu: Sıradan ve ezilen bir kimya öğretmeninin adım adım yasa dışı bir uyuşturucu baronuna dönüşmesini konu alan kült bir dizi.

Not: Bu filmden sonra, Breaking Bad'dan sonrasını anlatan El Camino sinema filmi ve öncesini anlatan Better Call Saul dizi filmi var. Onlarda çok iyi yapımlardır.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

https://www.imdb.com/title/tt3889166/

2 genç, bir taksicinin parasını ödemeyip kaçıyorlar fakat eceli gelen fare kedinin götüne pandik atar misali oluyorlar. Gerilim isteyenlere tavsiye. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Eski İstanbul'u bol bol gösteren efsane filmdir.

https://www.youtube.com/watch?v=QVEpq6fxXCA

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Stuart Fails to Save the Universe dizisinin 2. bölümünde dünyadan şiddet örneklerine 19 Mart Saraçhane eylemlerini de koymuşlar. The Big Bang Theory evreninde geçiyor.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shia
    shia's avatar
    Erkek

Bölümlerin her biri birbirinden bağımsız konulardan oluşuyor. Bu forumda takılan arkadaşların ilgilerini çekeceğini ve beğeneceklerini düşünüyorum. Teknoloji, yapay zeka, robotlar, insan psikolojisi gibi konular ağırlıklı olarak işlenmiş. Bölümler birbirinen bağımsız ve kısa olduğundan, daha sonrada herhangi bir bölümü açıp tekrar baştan sonra izliyorsunuz. 7 sezon yayınlandı. Özellikle ilk 5 sezon harika.

Yapım Adı: Black Mirror
    Format: Dizi Film
    Çıkış: 2011
    Tür: Bilimkurgu & Psikolojik Gerilim & Drama
    IMDB: 8.7

Konu: Modern toplumun teknolojiyle olan karmaşık, çoğu zaman rahatsız edici ilişkisini ele alan dizi filmdir. "Black Mirror" (Siyah Ayna), televizyon, akıllı telefon ve bilgisayar ekranlarının kapandığında aldığı siyah yansımadan gelir. Dizi, modern yaşamın merkezine oturan bu teknolojilerin insan doğasını nasıl değiştirebileceğini sorgular.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

https://www.hdfilmcehennemi.nl/dizi/wayward-pines-izle-2/sezon-1/bolum-1/

Gideri var. Gizli servis ajanı bilinmeyen bir yerd, bilinmeyen bir zamand gözlrini açıyor. Akıcı bir anlatını var. İzlenebilir.

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FrodoTheYuzuksuz
    FrodoTheYuzuksuz's avatar
    Erkek
    kazasker1 bunu yazdı

https://www.hdfilmcehennemi.nl/dizi/wayward-pines-izle-2/sezon-1/bolum-1/

Gideri var. Gizli servis ajanı bilinmeyen bir yerd, bilinmeyen bir zamand gözlrini açıyor. Akıcı bir anlatını var. İzlenebilir.

Konusu da güzel, izlerken yormuyor. Twin Peaks tarzını seviyorsanız bu dizi hoşunuza gider.

ama sadece ilk sezon. İkinci sezon konu büyük oranda değişiyor, izlemeseniz de olur.

Acı Çekene Saygı
Toplam Hit: 5444 Toplam Mesaj: 102
film dizi eleştiri