Film Ve Diziler İçin Altyazı Mı Dublaj Mı?
-
Evet arkadaşlar soru basit izlediğiniz bir film yada dizi için türkçe dublaj mı? yoksa tr altyazı mı?
-
Kesinlikle altyazı
Herşeyin orjinali iyidir
O sesi o tonu o duyguyu heyecanı veremiyor dublaj filmler ayrıca saçma sapan değiştiriyorlar.Altyazı iyidir güzeldir.Hem zihni açar:D
-
filim dizi farketmez hep altyazılı izlemeyi tercih ederim. çünkü türkçe dublaj hem bazen kötü yapıyorlar hemde orjinel sesin yerini hiçbişe alamaz
-
Up tamamdır.Arşivi oluştururken altyazılı çekeyim o zaman
-
Alt yazıda istemez dublajda kendim anlarım ben (:
-
Gecement bunu yazdı:
-----------------------------
Alt yazıda istemez dublajda kendim anlarım ben (:
-----------------------------hoca genelleme yaptım ben :D nerden bileyim senin kafandaki decoderin her dili çözdüğünü:D
-
altyazı. nokta.
-
dublajlar genelde kötü oluyor
iyi dublajlar çıksa da kesinlikle orijinaliyle aynı kalitede olmuyor
iyi dublajlarda bile konuşma sesleri dışındaki sesler daha kısık ve soluk geliyor
hayatımda gördüğüm tek muhteşem dublaj süngerbob kareşort dublajıdır
öyle bi yapmışlar ki Türkçe dublajı orijinalinden daha iyi gerçekten
başka da böyle bir örneğe rastlamadım
gördüğüm en kötü dublaj : stargate atlantis dizisi
orijinalinde kalın ses tonundaki herkes ince, ince tona sahip herkes de kalın sesli biri tarafından seslendirilmiş.
mızmız bi karakter vardı mesela, sürekli mazaret üretir dırdır eder. orijinali gayet gerçekçiyken trtde yayımlanan bahsettiğim dublajda aşırı kötü ve duygusuz bir şekilde konuşuyordu karakter.
sonuç : altyazı, zaten kısa sürede alışıyorsun ve film bittiğinde aklında sanki adamlar orijinal sesiyle Türkçe konuşmuş gibi kalıyor.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------dublajlar genelde kötü oluyor
iyi dublajlar çıksa da kesinlikle orijinaliyle aynı kalitede olmuyor
iyi dublajlarda bile konuşma sesleri dışındaki sesler daha kısık ve soluk geliyor
hayatımda gördüğüm tek muhteşem dublaj süngerbob kareşort dublajıdır
öyle bi yapmışlar ki Türkçe dublajı orijinalinden daha iyi gerçekten
başka da böyle bir örneğe rastlamadım
gördüğüm en kötü dublaj : stargate atlantis dizisi
orijinalinde kalın ses tonundaki herkes ince, ince tona sahip herkes de kalın sesli biri tarafından seslendirilmiş.
mızmız bi karakter vardı mesela, sürekli mazaret üretir dırdır eder. orijinali gayet gerçekçiyken trtde yayımlanan bahsettiğim dublajda aşırı kötü ve duygusuz bir şekilde konuşuyordu karakter.
sonuç : altyazı, zaten kısa sürede alışıyorsun ve film bittiğinde aklında sanki adamlar orijinal sesiyle Türkçe konuşmuş gibi kalıyor.
-----------------------------son cümlene ve süngerbob a katılıyorum :D hastasıyım namussuzun :D
-
kesinlikle altyazı zaten ilk 10 dk dan sonra film artık türkçe gibi oluyor beyin refleks haline getiriyor altyazıyı
ayrıca filmi ingilizce izlemek kulak doygunluğu + iyi çevirilmiş bir altyazıdan kapıcağınız bir kaç kelime ingilizce gelişiminize de büyük katkı sağlıyor
-
RaAmLis bunu yazdı:
-----------------------------kesinlikle altyazı zaten ilk 10 dk dan sonra film artık türkçe gibi oluyor beyin refleks haline getiriyor altyazıyı
ayrıca filmi ingilizce izlemek kulak doygunluğu + iyi çevirilmiş bir altyazıdan kapıcağınız bir kaç kelime ingilizce gelişiminize de büyük katkı sağlıyor
-----------------------------evet sende haklısın siyenbisiede izlediğim dizilerden deymit demenin lanet olsun olduğunu altyazıyı okumadan anlıyorum artık :D