Film Ve Diziler İçin Altyazı Mı Dublaj Mı?
-
bu arada Constantine tr dublajlısını izlerken
Enjoy It 'i Eğlendir Onu diye çevirdiklerini gördükten sonra bir daha dublajlı izlemedim:D
-
Dublaj , filmden alacağın her şeyi minimuma indirgiyor bence ve bir filmi hissetmek için mutlaka ama mutlaka o karakterlerin kendi ses tonunu , vurgulamalarını duymalısın.. Ne altyazı ne de dublaja gereksinimleri olanlar için de ne ala diyorum : )
-
alt yazı tabii ki. hele dil öğrenmek istiyosanz benim gibi biraz da alt yapınız varsa hem pekişiyo hem eğlenceli vakit geçirmiş oluyosunuz
-
deymit :D görmemiş bi kelime öğrenmiş 3 kez deymit diye post atmış :D
-
Beklentilerine kalmış olay, yabancı dilimi geliştircem diyorsan altyazı veya orjinallikten yanayım diyorsan tonlamaları,basları,tizleri yakalamak net yakalarsın, yok ben sadece filmi izliycem öyle takılıyorum diyosan dublaj'da olabilir.
Ama bazı filmlerin dublajlarıda orjinallerinden daha iyi olabiliyor. Mesela; V for vendetta,Buz Devri,Ayın çalışanı gibi...
-
Aksiyon filmlerinde dublaja hayır... Her zaman her yerde alt yazı iyidir
-
baris_ekin bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------orijinali
damn it
olsa gerek
öyleyse "deymit" diye değil "demnit" diye okuman gerekmez mi?
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------baris_ekin bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------orijinali
damn it
olsa gerek
öyleyse "deymit" diye değil "demnit" diye okuman gerekmez mi?
-----------------------------usta deymit diye yazılmadığını falan biliyorum maksat gırgır olsun
-
baris_ekin bunu yazdı:
-----------------------------usta deymit diye yazılmadığını falan biliyorum maksat gırgır olsun
-----------------------------öyle yazılmadığını bildiğine kesin eminim zaten de ben okunuşundan bahsediyorum =)
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------baris_ekin bunu yazdı:
-----------------------------öyle yazılmadığını bildiğine kesin eminim zaten de ben okunuşundan bahsediyorum =)
-----------------------------he tamam o zaman seni mi kırıcam bi kelime için demnit :D