Firefox, Chrome
-
bu konu 2008 yılında açılmıştı aradan 2 sene gecti fikirlerin ne yönde değiştiğini merak ettim
yazın zamanda bende firefox u bırakıp chrome gectim aralarında bariz hız farkı var özellikler olarakta nerdeyse firefox u hıc aratmıyor
online üyelerinde kullandıkları browser larıda baktıgımda ortalama 4 te bir oranında kullanılmaya başlamış.
-
firefox'u tek geçerim baba
-
Chrome da Firefox da açık kaynaklı yazılımlar. Birbirleriyle kod alış verişinde de bulunuyorlar zaten.
Bence ikisi beraber kullanılabilir. Firefox'un eklenti desteği, chromenin ise hızı ve sadeliği insanları çekiyor.
-
calpazhan bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------neden? bende gecen haftaya kadar tek geçiyordum ama fikirlerim değişmeye başladı özellikle hızları arasında bariz fark var
-
sade int kullanıcıysam chrome -- (diğer ezik pc 'mdede hızlı calısıyo)
eklentileri ve diğer herşeyiyle her türlü firefox
chromeddada aynı eklentiler geldi gibi inceden ama bırakamıyorum ff 'i, google 'ın öyle herşeye özenip dünyada tek o varmış gibi çakmasını yapmasına kıl oldum bide :) :|
-
Firefox.
-
Chrome da Firefox da açık kaynaklı yazılımlar. Birbirleriyle kod alış verişinde de bulunuyorlar zaten.
Bence ikisi beraber kullanılabilir. Firefox'un eklenti desteği, chromenin ise hızı ve sadeliği insanları çekiyor.
----------------------------- -
chrome da firefoxta kullandığım eklentiler olsaydı chrome a geçerdim.çünkü gerçekten ciddi hız farkı var fakat firefox eklentilerim daha ağır basar.
o nedenle firefox
+firefoxtaki kişiselleştirme seçenekleri başka hiç bir browserda yok.örneğin ben ekranda yer tasarrufu sağlamak için navigation ve bookmarks isimli toolbarları kapattım herşeyi tek hatta topladım.
aha şöyle :
-
Valla firefox şuanda düşüşte, altın çağını geride bıraktı, çünkü aşırı bellek tüketimi yetmiyor gibi şimdi bir de işlemci çıktı, bir flash vidyo izlerken hep %100, arada kitleniyor, biraz fazla açık kalınca pc nin ebesini mikiyor.
Ben de yavaş yavaş chrome a alışmaya çalışıyorum.
-
chrome açtığım zaman firefox toolbarını arıyor gözlerim sonra daha fazla tahammul edemeden kapatıyorum.
firefox asildir, özlenendir.
ben hala ona güveniyorum ve artık atağa geçeceği kanaatindeyim.
-
calpazhan bunu yazdı:
-----------------------------bende internet explorer unuttum bile hic acmiyorum. firefox yeter hepsine. yedek olarakda chrome duruyor.