Firefox, Chrome
-
Daft bunu yazdı:
-----------------------------
firefox ve chrome yüklü bilgisayarımda. fakat ne kullanıyorsun dersen tabiki firefox.
nedenleri ise:
- her açtığım sekme için neden yeni bir chrome.exe işlemi başlattığını anlayamıyorum.
- hız açısından çok ahım şahım bir fark yok.
- eklenti / özelleştirebilme açısından firefox daha iyi.
- google kafasına göre güncellemeleri vs kontrol ediyor, birşeyler yüklüyor arkaplanda, 3g kullanıcısıyım hiçbişi indirmesin habersiz...
ayrıca bana kalırsa sidik yarışının da bir anlamı yok. kim neyi seviyorsa onu kullansın bu kadar basit.
-----------------------------1-firefox gibi bi sekme çöktüğünde chrome da o exe yi kapattında tarayıcı taş gibi kalabilir.
2-hız açısından opera ve chrome ile yarış yapamaz firefox gitsin eklenti kassın
3-kaç yıllık tarayıcıları bir biri ile kıyaslıyoruz chrome eklentileri çok daha etkili ama sayısı az
4-güncelleme sorunu için güncellemeyi durdur u bulamadım ama diğer veri gönderimleri için bunları kapatman yeterlidir.

-
ZyreX bunu yazdı:
Chrome'da sayfaya girdiğimde lcd den ötürü her siteye neredeyse ctrl+Artı ya basıyorum.Kapatıyorum ardından tekrar girdiğimde eski haline dönmüş,sırf bu kolpaşığından ötürü bile kullanmam chrome..Bu olayın bir çözümü var mı ?
-----------------------------Sorununu anlamadım ama güncel versiyonunu yüklemeyi dene. Bende sayfa görüntülemesinde herhangi bir sıkıntı yok.
-
Gecement bunu yazdı:
ZyreX bunu yazdı:
Chrome'da sayfaya girdiğimde lcd den ötürü her siteye neredeyse ctrl+Artı ya basıyorum.Kapatıyorum ardından tekrar girdiğimde eski haline dönmüş,sırf bu kolpaşığından ötürü bile kullanmam chrome..Bu olayın bir çözümü var mı ?
-----------------------------Sorununu anlamadım ama güncel versiyonunu yüklemeyi dene. Bende sayfa görüntülemesinde herhangi bir sıkıntı yok.
-----------------------------Normalde sayfaların orjnal hali lcd de çok ufak gözüküyor. Ctrl+ Artı ya basıorm büyütüyorum okey ? Chrome yi kapattıktan sonra tekrar en son halini hatırlayamayacak kadar aciz bir programmıdır bu,onu sordum.La IE de bile böyle bir sorun yok :)
-
opera gibisi yok
-
Windows ortamında Opera, özelleştirme + hız bakımından idealdir. Ama nedense linux ortamında operaya pek ısınamadım.
Chrome da hızlı ama bence biraz daha gelişmesi ve özelleştirilebilir olması gerek.
Linux ortamında şüphesiz artık firefox kullanırım.
Bu arada kimse operaya eklenti desteği yok falan demesin. Opera şu tarayıcı dünyasındaki bence en kişiselleştirilebilir browserdır. Operayı anlamadan araştırmadan kesin şeyler söylemek yanlış olacaktır. -
chrome da video download helper eklentisi yok ff deki gibi o canımı sıkıyo..stumble var o güzel:)
-
Bilinmeyen bunu yazdı:
renegadealien bunu yazdı:
NoScript
Firebug
WebDeveloper Toolbar
Colorzilla
IE Tab
Flashgot
Long Url Please
Pdf Download
Bu addonların aynısı chromeda olmadıkca chrome'a geçilmez...
Firefox rulz....
Ha hataları var tabiki, 20 sayfa acıyosun 400 mb ram kullanıyo ama care yok...
-----------------------------Rene böyle diyorsa olay bitmiştir(nokta)
-----------------------------sen bilirmisin bilmem rene iki buçuk yıl önnce ie rulz diyordu :) hatta bi ara ie ye ayar oldu açtı konu bundn sonra ie falan yok dedi ve tbtyi de ff ye göre düzenlemeye başladı :) o yüzden sonuç olarak chrome rulz :))
-
deja-vu bunu yazdı:
chrome da video download helper eklentisi yok ff deki gibi o canımı sıkıyo..stumble var o güzel:)
-----------------------------hacım kırom da video down eklentisi var formattan önce kullanıyordum ubuntuya geçince unuttum ismini. araştır bi.
-
chrome.ama firefox kullanıyorum.
-
ie kullanan insanların hala firefox ve chrome'u keşfetmediklerini düşününce bence önemli olan nokta firefox vs chrome dğeil, insanların ne kullandığımı, gerçeklerin ne olduğunu mu göstermek istiyoruz onu bulalım.
Chrome kadar performanslı, şık, sade bir browser herhalde yoktur.Herhalde değil yok.Fakat firefox chrome'un eksik olan bir kaç noktasını tamamlıyor.
İşin özü herşey kontrol altında.Google zaten firefox'u destekliyor.Telaş yapılacak nokta yok.FAkat insanlar neden firefox yada chrome'u kullandığını yazacaksa ;
1-Google desteği
2-Google desteği
3-Google desteği
4-Performans
5-çok çok çok çok çok hızlı olması
6-birbirinden bağımsız tablar
7-sade, şık ve yaratıcı
8-url ve searchbar'ı birleştirebilecek kadar zeki olan kodlayıcıların desteği
9-Firefox yada operada olmadığını düşündüğüm developer kısmı
10-Google desteği:)