Fırtınalı Bi Havada Denizde Kalsaydınız
-
hocalar fırtınalı bi havada denizde mahsur kalsaydınız ne hayal ederdiniz aklınıza gelen şeyleri yazarsanız çok mutlu olucam geyik yazmayın yada yazın ben ayıklarım
aynı konuyu az önce geyik konularının anasayfada çıkmadığını unutaraktan geyik bölümüne de yazdım şimdi onun cevaplanması baya sürer hemen cevaplanırsa daha çok işime yarıcak kusura bakmayın artık:P
-
simdi denizin ortasında nasıl bi aracla mahsur kaldııma baalı. gemi falan varsa bi sandal indirip kurtulmaya calısırdım. yani aklıma gelecek ilk sey ordan kurtulmak olurdu. ama bunu basarmak imkansız sa bi kagıt kalem ayarlar arkadaslarıma aileme ve sevgilime mektup yazardım.
ama sandalla kaldıysam kendimi vurmaya bakardım. bogulmaktan hoslandıım solenemes:D
-
Birçok kere fırtınada denizde kaldım.
Akdeniz'in dalga boyu ortalama 3-5 metredir bazen yükseldiğide olur. 5-7 arası esen bir rüzgar poyraz yada meltemse en kötü ihtimallede gündoğusundan geliyorsa denizde kalanların allah yardımcısı olsun dersiniz.
Fırtınada denizde kaldığınızda hissettiğiniz ve düşündüğünüz tek şey o an oradan çıkmak, karada olmaktır. Sıcak bir yer ararsınız,kuru.
Birkaç fotoğraf ekleyeyim daha iyi anlarsınız.

-
8 mm hocanın dediklerine katılıorum ama tek katılmadıgım poyraz karadan esen ruzgara denir ve denizi yumusatır onu duzeltiyim lodos demek istediğini dusunuorum ek bilgi birde o fırtınalarda denizde en gusel yapılacak iş wildsurf tur ve mukemmel bir hıza ulasabilirsiniz tabi cok ii bi kullanıcı olmak gerekir yoksa daha boardun ustune cıkmadan sıcarsınız ve yelkeni yırtarsınız birde orbit sorfu var bunuda ben icat ettim dalga olacak havalarda once orbit(su sporlarıyla ugrasanlar bilir bir cesit ringodur kendisi sisme bot) denizde bi tonoza baglanır ve dalga cıkması beklenir dalga boyu 5-7 mtreye ulastıgında yuzerek yanına gidilir ve orbit ayaga baglanır daha sonra dalga beklenir ilk dalgada karaya cıkmanız muhtemeldir dalga hızına göre hızınız değişebilir ama rahat 23 mil hızı gorebilirsiniz ama fırtınalı havada wildsurf tercihimdir ek bilgi olarak meltemin saatteki hızı 12 siddetindedir ve en keskin ruzgardır denizcilerin korktugu ruzgarlardandır
-
Poyraz estiği yöne göre farklılık gösterir.
Karadan esiyor diye denizi yumaşıtır diye birşey yok. Denizin sadece bir tarafı yoktur.
Örneğin 7 kuvvetinde esen bir poyraz varsa karaya yakın yerde denizi limanlık yapar ama karşı sahile sert/fırtına şeklinde ilerler. Örnek poyrazlı hava : Antalyada konyaaltı plajı düzken dalga kemer kalınburunda patlar.
Bu arada wildsurf değil windsurf olacak doğrusu :)
-
Kendi kendime sorardım y*r*k işimmi var denizin ortasında diye ?
-
fırtınalı havada konya ovasında kalsanız diye bir soru sorsan kesin bir cevabım olurdu.
fırtınalı havada denize çıkmam. Hatta 500 metre yakınına bile girmem. Ve fırtına çıktığında antalya sahillerini en az 20 km geride bıraktığım vakidir.
Ha kasım ayında denize girdimmi girdim anasını satayım :)
-
8mm resimler tam efkarlanacak cinsten orda olup denize karşı sigara içmek isterdim dertlene dertlene...
-
ilgilenen herkes saolsun yorumlarınızı dikkate alacağım
-
" Eşhedü en La İlahe İllallah ve Eşhedü Enne Muhammeden abduhu verresülü. "
-
bi sigara yakıp manzarayı izlerdim