folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Fizik Mühendisliği ?

Fizik Mühendisliği ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

merhaba, fizik müh. üzerine araştırma yapıyorum. burda olan veya arkadaşı arkadaşının arkadaşı olan varsa iyi olur açıkcası :)

zor olduğunu biliyorum. belirli bir alanda uzmanlaşmak gerektiğini de. herneyse benim sorum iş sektörüyle alakalıdır.

fizik mühendisi olarak çıkan sıyırmış bi insanoğlu ne iş yapar bu dünyada? neler yapabilir. ingilizce olarak okuduğunu unutmadan.

düzeltme : iş imkanlarını sorguluyorum sevgili müridler burada :) işsiz kalırmı bu insanlar ne yapar ne eder? itü fizik müh. (ingilizce) giden ne bok yer 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

fizik öğretmeni olabiliyormuş galiba

memento mori.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

yabancı ülkelerde sanmıyorum böyle bir bölümün olduğunu, türkiye'de malumun adında mühendis etiketi geçen herşeyi üstün tutmaktan dolayı güzelim fizik bölümünün adını mühendislikle kirletiyorlar, bizde fizik bölümü pek umursanmasa da yurtdışında sağlam bir bölüm galiba(kesin bir bilgim yok) yani girmesi felan zormuş sonuçta fizik mezunu insan daha çok soyut şeylerle ilgilenir, bizde taban puanlar yerlerde gerçi öss de yüksek yapmak başarılısın demek manasına gelmiyor (bu da antitez) sonuç olarak eğer gerçekten seviyorsan ve ilgileneceksen fizik bölümüne gidilmeli.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karahanx
    karahanx's avatar
    Erkek

üstad benim eski bi arkadaş gazientep fizik müh. okuyo . gecen aradı konustuk bolum falan ıyı demıstı ortam guzelmıs . ama kendısı bıraz catlaktı ondan uyum sorunu cekmemıstır :D  sende oyleysen yada oyle olmaya nıyetın varsa kacırma derım :D

Hayat Bizi 61 kenara...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

iş imkanlarını sorguluyorum sevgili müridler burada :) işsiz kalırmı bu insanlar ne yapar ne eder? itü fizik müh. (ingilizce) giden ne bok yer 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

iş imkanlarını sorguluyorum sevgili müridler burada :) işsiz kalırmı bu insanlar ne yapar ne eder? itü fizik müh. (ingilizce) giden ne bok yer 

-------------------------------

2.sene üniyi bırakır. iş imkanı yok dostum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

XpertVision bunu yazdı:
    -----------------------------

yabancı ülkelerde sanmıyorum böyle bir bölümün olduğunu, türkiye'de malumun adında mühendis etiketi geçen herşeyi üstün tutmaktan dolayı güzelim fizik bölümünün adını mühendislikle kirletiyorlar, bizde fizik bölümü pek umursanmasa da yurtdışında sağlam bir bölüm galiba(kesin bir bilgim yok) yani girmesi felan zormuş sonuçta fizik mezunu insan daha çok soyut şeylerle ilgilenir, bizde taban puanlar yerlerde gerçi öss de yüksek yapmak başarılısın demek manasına gelmiyor (bu da antitez) sonuç olarak eğer gerçekten seviyorsan ve ilgileneceksen fizik bölümüne gidilmeli.

Yurt dışında fizik mühendisligi kimya mühendisligi yada matematik mühendisliginin denkligi var.Hatta uygulamalı fizik olarak gecer çünkü teoriden ziyada bunların kullanılmasıyla ilgileniyorlar.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    Fizik mühendisi olan arkadaşım hiç olmadı ama fizik bölümünü bitiren bir ton arkadaş var. Fizikle ilgili yani kendi bölümüyle ilgili bir şeyler yapanı hiç duymadım. Türkiye'de Pek hayırlı olacağını düşünmüyorum gidecek kişi için... Yolunuz açık olsun...

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

Fizik öğretmeni falan olursun sanırım tam bilgim yok o konuda ancak, Fiziğin alt dallarından birini okursan daha iyi olur. Elektrik, Elektronik, Matematik, Nükleer falanda işini görür :P

=)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

angels_demos bunu yazdı:

okul zamanı birlikte takılırız mezun oluncada istersen okulda kalırız, istersen uzmanlaştığımız alanlara göre bir yerlere gideriz. mesela lazerler üstüne uzmanlaşıp optik sanayiine gireriz, bilgisayar ile çap yapar yazılım sektörüne el atarız. matematik bilgisiyle bilgilerimizi pekiştirip teorik fizik alanında basamakları tırmanırız. şu an ipad'in patentinin bulunduğu şirketin proje yönetim müdürü, tübitak metroloji enstitüsünün genel müdürü itü fizik mühendisliği mezunudur. bölüme gelince de itü'nün pilot bölümüdür hocam kendisi. seni alıp istediğin yere ulaştırır. istersen sadece fizik bitirebilirsin istersen de çift anadal ile kendine çok daha sağlam bir kariyer şansı sağlarsın. bölüm ve okul alanın en iyisi. bu konuda şüphen olmasın. itü fizik müh. kulübü olarak bu sene CERN'e, TÜBİTAK'ın metroloji lablarına gidildi. ve bunların her birinin belgelerini CV'ne ekleyip diğer fizik müh'lerden bir adım öne geçebilirsin hocam. bu sene hazırlık olmama rağmen kulüp sayesinde bölümle baya bi içli dışlı oldum. eylül ayı itibariyle bölümüme başlangıç yapıcam. kafana takılanlar olursa buradan veya pmle cevaplayabilirim.

# birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mavitutku
    mavitutku's avatar
    Erkek

akademik bir kariyer düşünmüyosan fizik ten uzak dur ;)

Sabahları HeRo Akşamları MeRrO
Toplam Hit: 4313 Toplam Mesaj: 22