Fizik Mühendisliği ?
-
Hawkins
Tesla
Einstein
Edison
Newton ...vs vs hepsi fizik muhendisidir.
Turkiye'de bir halta yarayacagini sanmiyorum ama kendini iyi gelistirirsen Yurtdisinda iyi bir yerlerde is bulabilirsin. Mesela ucak fabrikalari veya araba fabrikalari vs vs.
Not: yukarida bahse konu kisiler Deha sinifina giriyorlar. IQ leri herhalde 180 veya uzeri kisilerdir.
-
türkiyede iş yok hocam bnm arkadaşım fizik müh. okuyodu bu sene tekrar sınava girdi okulu bırakıp .Neyse ben acayip inek olurum çalışırım hayattan koparım
dersen çap yaparsın fizik mühendisliği ve istediğin bi bölümü okursun delirirsin ama hoş olur sana kalmış bir şey :)
-
güncel.
-
sniperscope bunu yazdı:
-----------------------------Hawkins
Tesla
Einstein
Edison
Newton ...vs vs hepsi fizik muhendisidir.
Turkiye'de bir halta yarayacagini sanmiyorum ama kendini iyi gelistirirsen Yurtdisinda iyi bir yerlerde is bulabilirsin. Mesela ucak fabrikalari veya araba fabrikalari vs vs.
Not: yukarida bahse konu kisiler Deha sinifina giriyorlar. IQ leri herhalde 180 veya uzeri kisilerdir.
-----------------------------
onlar fizik mühendisi değil fizikçidir element uydurmayın :|
bir arkadaşında yazdığı gibi fizik bölümünü mühendislik adı ile kirletmemek lazım
yurt dışında uygulamalı fizik diye geçiyor(en azından ben öyle biliyorum)
fizik bölümünden farkı sanırım teknikresim dersi görüyorsun
birde fizik bölümünden(mühendisliğininde farklı olacağını zannetmiyorum) mezun olduğunda belirli bir etiketin olmaz
kendini nekadar geliştirdiğinle alakalı
kendi bölümündede mühendisliktede tıp fakültesindede(radyoloji) yüksek lisans doktora imkanın var
aslında fizikçi her işi yapar ama derste öğrendiğinin dışında kendinde emek vermen gerekir
elektronik,elektirk,programlama hani burada elektronikten kastım devre çözümlemesi devre oluşturması felan değilde daha çok devre elemanlarının yarıiletken devre elemanlarının non-lineer devre elemanlarının geliştirilmesinde felan bir elektronik mühendisinden çok fizikçiye ihtiyaç var vsvsvs uzar işte bunlar
birde iş kapısı olabilecek yerlerden biri
tahribatsız muane konusu
yani kısaca bölümden mezun olduktan sonra yapabileceğin pek bişi yok ama yüksek lisans ve doktora yaparak belli bir alanda uzmanlaşman gerekir
katıhal fiziği, nükleer fizik, yüksek enerji fiziği, atom ve molekül fiziği gibi vsvsvs
aslında fizik bölümü güzeldir okumayı bilirsen yok ben mezun olayım bir yerde işe gireyim dersen uzak dur
ama yok ben paradan çok bilgiye önem veriyorum doğayı anlamak istiyorum dersen gideceğin başka bir bölüm olamaz
bunlar benim düşüncelerim benim fikirlerim
-
türkiye'de olup olabileceğin şeyler bankacı veya bilgi işlemci matematik müh fizik müh akademik kariyer yapmadığı sürece olacağın budur
-
wert hocam basmakalıp girmişin olaya hepsi anlattığın gibi değil. fizik müh. teknik resim görmez bi kere. bölüm hakkında bilgi almak isteyenlere : itü fizik mühendisliği hocaları tarafından bölümün tanıtımı : http://vimeo.com/26766756
-
mustaphachan bunu yazdı:
-----------------------------wert hocam basmakalıp girmişin olaya hepsi anlattığın gibi değil. fizik müh. teknik resim görmez bi kere. bölüm hakkında bilgi almak isteyenlere : itü fizik mühendisliği hocaları tarafından bölümün tanıtımı : http://vimeo.com/26766756
aga fizik bölümünden bir farkı varmı ozaman :| -
wert bunu yazdı:
mustaphachan bunu yazdı:
wert hocam basmakalıp girmişin olaya hepsi anlattığın gibi değil. fizik müh. teknik resim görmez bi kere. bölüm hakkında bilgi almak isteyenlere : itü fizik mühendisliği hocaları tarafından bölümün tanıtımı : http://vimeo.com/26766756
aga fizik bölümünden bir farkı varmı ozaman :|
-----------------------------video da diyor işte tek farkı diğer mühendisliklere yüksek lisans yapabiliyorsun, iş imkanı biraz daha fazla işte.
-
mühendis etiketi var ama global bi bölüm değil fizik müh.
-
hocam yapmayın ya.. 20dk ayırıp izlememişsiniz videoyu. endüstri alanına doğrudan giriş imkanı veriyor size. eğitim esnasında bilgisayarlarla daha fazla etkileşim içinde oluyorsunuz. fizik bölümü okuyan adam bilgisini bilgisayar programlarıyla kullanamazken mühendislikte 6 zorunlu 5-6 seçmeli olmak üzere 11-12 tane programa hakim mezun oluyorsun. fizik müh okurken başka bi alanda yükseklisans yaparsan o alana ait ünvana doğrudan sahip olabilirsin videoda bahsi geçen malzeme müh gibi. bölüm okurken bunu yapma şansın yok. ayrıca "mühendis" etiketinin açtığı kapı sayısı da azımsanamaz. bölüm okurken kendisi yönlendirebileceğin alan sayısı kısıtlı. ancak mühendislik okurken kendini hangi alanda yönlendirmek istersen bu konuyla ilgili bir sürü seçmeli ders alıp bitirme tezini de bunun üstüne yaparsan yazılım, sağlık alanı, optik, nükleer, teorik vs. yetkinliğiyle mezun oluyorsun.