folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Fizik Mühendisliği ?

Fizik Mühendisliği ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hawkins

Tesla

Einstein

Edison

Newton ...vs vs hepsi fizik muhendisidir.

Turkiye'de bir halta yarayacagini sanmiyorum ama kendini iyi gelistirirsen Yurtdisinda iyi bir yerlerde is bulabilirsin. Mesela ucak fabrikalari veya araba fabrikalari vs vs.

Not: yukarida bahse konu kisiler Deha sinifina giriyorlar. IQ leri herhalde 180 veya uzeri kisilerdir.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagilgurbuz
    cagilgurbuz's avatar
    Erkek

türkiyede iş yok hocam bnm arkadaşım fizik müh. okuyodu bu sene tekrar sınava girdi okulu bırakıp .Neyse ben acayip inek olurum çalışırım hayattan koparım

dersen çap yaparsın fizik mühendisliği ve istediğin bi bölümü okursun delirirsin ama hoş olur sana kalmış bir şey :)

The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

güncel.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    sniperscope bunu yazdı:
    -----------------------------

Hawkins

Tesla

Einstein

Edison

Newton ...vs vs hepsi fizik muhendisidir.

Turkiye'de bir halta yarayacagini sanmiyorum ama kendini iyi gelistirirsen Yurtdisinda iyi bir yerlerde is bulabilirsin. Mesela ucak fabrikalari veya araba fabrikalari vs vs.

Not: yukarida bahse konu kisiler Deha sinifina giriyorlar. IQ leri herhalde 180 veya uzeri kisilerdir.

onlar fizik mühendisi değil fizikçidir element uydurmayın :|
    bir arkadaşında yazdığı gibi fizik bölümünü mühendislik adı ile kirletmemek lazım
    yurt dışında uygulamalı fizik diye geçiyor(en azından ben öyle biliyorum)
    fizik bölümünden farkı sanırım teknikresim dersi görüyorsun

birde fizik bölümünden(mühendisliğininde farklı olacağını zannetmiyorum) mezun olduğunda belirli bir etiketin olmaz
    kendini nekadar geliştirdiğinle alakalı
    kendi bölümündede mühendisliktede tıp fakültesindede(radyoloji) yüksek lisans doktora imkanın var
    aslında fizikçi her işi yapar ama derste öğrendiğinin dışında kendinde emek vermen gerekir
    elektronik,elektirk,programlama hani burada elektronikten kastım devre çözümlemesi devre oluşturması felan değilde daha çok devre elemanlarının yarıiletken devre elemanlarının non-lineer devre elemanlarının geliştirilmesinde felan bir elektronik mühendisinden çok fizikçiye ihtiyaç var vsvsvs uzar işte bunlar

birde iş kapısı olabilecek yerlerden biri
    tahribatsız muane konusu

yani kısaca bölümden mezun olduktan sonra yapabileceğin pek bişi yok ama yüksek lisans ve doktora yaparak belli bir alanda uzmanlaşman gerekir
    katıhal fiziği, nükleer fizik, yüksek enerji fiziği, atom ve molekül fiziği gibi vsvsvs

aslında fizik bölümü güzeldir okumayı bilirsen yok ben mezun olayım bir yerde işe gireyim dersen uzak dur
    ama yok ben paradan çok bilgiye önem veriyorum doğayı anlamak istiyorum dersen gideceğin başka bir bölüm olamaz

bunlar benim düşüncelerim benim fikirlerim

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Erkek

türkiye'de olup olabileceğin şeyler bankacı veya bilgi işlemci matematik müh fizik müh akademik kariyer yapmadığı sürece olacağın budur

NEDEN? (soru olarak)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

wert hocam basmakalıp girmişin olaya hepsi anlattığın gibi değil. fizik müh. teknik resim görmez bi kere. bölüm hakkında bilgi almak isteyenlere : itü fizik mühendisliği hocaları tarafından bölümün tanıtımı : http://vimeo.com/26766756 

# birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    mustaphachan bunu yazdı:

wert hocam basmakalıp girmişin olaya hepsi anlattığın gibi değil. fizik müh. teknik resim görmez bi kere. bölüm hakkında bilgi almak isteyenlere : itü fizik mühendisliği hocaları tarafından bölümün tanıtımı : http://vimeo.com/26766756 

aga fizik bölümünden bir farkı varmı ozaman :|

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

wert bunu yazdı:
    mustaphachan bunu yazdı:

aga fizik bölümünden bir farkı varmı ozaman :|

video da diyor işte tek farkı diğer mühendisliklere yüksek lisans yapabiliyorsun, iş imkanı biraz daha fazla işte.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Weldox
    Weldox's avatar
    Erkek
    mühendis etiketi var ama global bi bölüm değil fizik müh.

Yaptık bişiler.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

hocam yapmayın ya.. 20dk ayırıp izlememişsiniz videoyu. endüstri alanına doğrudan giriş imkanı veriyor size. eğitim esnasında bilgisayarlarla daha fazla etkileşim içinde oluyorsunuz. fizik bölümü okuyan adam bilgisini bilgisayar programlarıyla kullanamazken mühendislikte 6 zorunlu 5-6 seçmeli olmak üzere 11-12 tane programa hakim mezun oluyorsun. fizik müh okurken başka bi alanda yükseklisans yaparsan o alana ait ünvana doğrudan sahip olabilirsin videoda bahsi geçen malzeme müh gibi. bölüm okurken bunu yapma şansın yok. ayrıca "mühendis" etiketinin açtığı kapı sayısı da azımsanamaz. bölüm okurken kendisi yönlendirebileceğin alan sayısı kısıtlı. ancak mühendislik okurken kendini hangi alanda yönlendirmek istersen bu konuyla ilgili bir sürü seçmeli ders alıp bitirme tezini de bunun üstüne yaparsan yazılım, sağlık alanı, optik, nükleer, teorik vs. yetkinliğiyle mezun oluyorsun.

# birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
Toplam Hit: 4298 Toplam Mesaj: 22