Flash Diskten Xp Kurmak ?
-
ruhii bunu yazdıjoe_black bunu yazdıruhii bunu yazdı
dosyayı upluyorum. birazdan linki verıcem rahatlarsınız :D
Elinizde xp yada win7 ya da win8 iso dosyaları olsun vereceğim programın ıcınde nasıl kullanılacağı da Türkçe anlatılıyor.
50 gbden fazla iso var hocam. isoda sıkıntı yok :) usb de w7 w8 her nevi linux sürümünde sıkıntı yok. sadece xp kuramıyorum :/
Tamam hocam bir de şunu deneyin inşallah olacak.
http://www.fileswap.com/dl/MolQTZf9F2/
saatlerdir uğraşıyorum. farklı farklı usb denedim olmadı hacım..
@hatayi hocam biraz daha açabilir misin? mint kullanıyorum yanına xp kurmaya çalışıyoum onu yapamadım :/
sta destekli bir dünya xp denedim olmadı..
-
hatayi bunu yazdı
linux bir sistem varsa
Usb'ye byte byte dosya yazdırabilirsin
dd if=/path/to/your/isofile of=/your/usb/disk şöyle bir komut var yanlış değilsem, Googledan da bak bir
o şekilde işe yarıyor olsaydı, grub4dos iso emulation ile de açılabilirdi
-
up olsun. olmadı w7 yüklücem
-
Kardeşim yanlış hatırlamıyorsam XP'nin usb kurulumunda problem vardı.
Kardşim birde şuradan dene
-
-
diskpart tan bootlayin ayrintilar su sekilde elimde xp olsaydi denerdim ama bu sekilde kurdum diye hatirliyorum. vista icin yaziyor ama xp de deneyin.
- Başlat>Çalıştır yolunu izleyip Çalıştıra "diskpart" yazıp Enter tuşuna basın.
- Açılan DOS ekranında "list disk"komutu verin.
- Harici diske ait disk numarasına bakın.Örneğin Disk 1 ise "Select Disk 1" komutuyla seçim yapın.
- Ardından "Clean" komutuyla seçim yapın ve içini boşaltın
- "Create Partition Primary" komutu belleği yeniden yapılandıracak.
Son olarak bu yeni bölüm aktif edilmeli.
- Arka arkaya "Select Partition 1"ve "Active" komutlarını verin.
- Hazır olan bölümü formatlamak içinse "Format fs=fat32"komutunu verin.
- Son komutlarsa"Assign"ve "Exit" olacak.
- Bellekte Boot sektörü oluşturmak için Winodws Vista Dvd'si içinde yer alan bootsect.exe dosyasını kullanacağız. Kurulum Dvd'sinden alabilirsiniz.Sonrasında "bootsect /nt60 sürücü:" komutuna verin. Örneğin bellek F: ise "bootsect /nt60 f:"demelisiniz.
Buraya kadarki adımlar karışık gibi gelmiş olabilir ancak belleğimiz hazır hale getirmiş durumdayız. Geriye kalan Dvd içeriğini aktarmak.
- Dvd sürücü E: ve Flash Bellek F: ise DOS penceresinde "Xcopy e:\*.*/s/e/f:\" komutunu girin.
http://www.tahribat.com/Dokuman-Flash-Diskten-Windows-Kurulumu-241/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
aklima geldi windows 7 usb dvd tools u deneyin belki ise yarar
ayhun tarafından 01/Ağu/13 22:33 tarihinde düzenlenmiştir - Başlat>Çalıştır yolunu izleyip Çalıştıra "diskpart" yazıp Enter tuşuna basın.
-
hatayi bunu yazdı
Kardeşim yanlış hatırlamıyorsam XP'nin usb kurulumunda problem vardı.
Kardşim birde şuradan dene
yok hocam olmadı. boot ekranına bile sokmadı. 4 tane xp isosu var yaklaşık 10 tane pro ve yöntem denedim olmadı :/ cev
abın için tşkler.
@burhan808 dostum o programı defalarca denedim olmuyor.. tşk ettim gene de
@4FY0K sadıcım o yöntemi de denedim olmadı. hatta bi de boot_preb8.bat ile yapılan bi yöntem de var onu da denedim o da olmadı..tşk ettim gene de..
-
hacım ben zamanında WinToFlash ve Bluelife'ın XP programıyla başarıyla kurulum yapmıştım.
Ama kurulum sırasında şu dll bulunamadı falan diye 20-30 tane dll dosyasını es geçmek zorunda kalıyorduk.
Yine de kurmak istiyorsan WinToFlash'ı bir dene.
-
bu program işini görür WinSetupFromUSB
-
Hirens Boot CD'yi USB'ye atın. USB ile LiveXP açın. Hirensin uygulamaları arasında XP yükleme var, başka bir usb'ye açtığınız iso'yu göstererek yükleyebilirsiniz.