Flash+Php Tabanlı Online Oyun Yapmak İçin Ekip Kuralım
-
Php + Flash tabanlı Online oyun derken? tolgasen'in yaptığı bi zamanlar mafya oyunu gibi mi de onda flash yoktu örnek gösterebilirsen iyi olur ? :D
-
1- kendi portalımı kodladım(forumuda var)
2- kendi bloğumu kodladım
bunlar 2 si için link ver dersen açık değiller uğraşçak vaktim yok.diğer yaptığım şeylerden 1-2 tanesi pm atarım bekle
Edit: pm le uğraşamam www.guletbookers.com4 senedirde aktif phpciyim ;)
-
cosmic bunu yazdı:
-----------------------------
1- kendi portalımı kodladım(forumuda var)
2- kendi bloğumu kodladım
bunlar 2 si için link ver dersen açık değiller uğraşçak vaktim yok.diğer yaptığım şeylerden 1-2 tanesi pm atarım bekle
Edit: pm le uğraşamam www.guletbookers.com4 senedirde aktif phpciyim ;)
-----------------------------flashı oyunun nerelerinde kullanmayı düşünüyosun yani aklında nasıl bir şey var tam olarak. illa flasha gerek varmı ya da ?
-
hocam facebookta farmville var ya oyun genel olarak flash hatta görünen kısmı flash ama ben iyice inceledim flashtan verileri post attırıyo php ye ondan sonra veritabanına falan kaydediliyo. o tarz bişey düşünüyorum ama tabi daha farklı
edit: flasha gerek var çünkü yani görsel olması lazım biraz yada şimdi ajaxla bir iki örnek buldum gayet hoş biraz araştırıyorum
Edit: tabi teknik açıdan yardım edicek kimseyi bulamazsam hiç girişmem bile işe tek kişiyle yapılcak iş değil. -
k.gelsin
-
@cosmic
hocam php dediğini sadece veritabanına bağlanıp ekle, düzenle ve sil işlemlerinden mi ibaret sanıyorsun ? forum sistemiyle blog sistemiyle bir mi bu ?
bunun sadece server tarafı için bile tek başına bir sistem uzmanı lazım. o iş yalan yani sanmıyorum yapabileceğinizi.
-
Fikret bunu yazdı:
@cosmic
hocam php dediğini sadece veritabanına bağlanıp ekle, düzenle ve sil işlemlerinden mi ibaret sanıyorsun ? forum sistemiyle blog sistemiyle bir mi bu ?
bunun sadece server tarafı için bile tek başına bir sistem uzmanı lazım. o iş yalan yani sanmıyorum yapabileceğinizi.
zaten kimseden ses çıkmadı tek başımada yapabilceğim şey değil zaten.
ayrıca sadece veritabanıa ekle düzenle sil işlemlerinden ibaret olduğunu kim söyledi? -
cosmic bunu yazdı:
Fikret bunu yazdı:
@cosmic
zaten kimseden ses çıkmadı tek başımada yapabilceğim şey değil zaten.
ayrıca sadece veritabanıa ekle düzenle sil işlemlerinden ibaret olduğunu kim söyledi?hocam hesap makinesi kodlamıyorsun, oyun kodluyorsun. sistemi yazıp bitirdiğini varsayıyorumki bunun yazıp bitirmeyle iş bitmiyor. sunucunda performanslı çalışacak şekilde kodlaman gerekiyor. hadi çok sağlam yazılımcısın onu da yaptın. server yönetimi ne olacak ? amatör biriyle olcak iş değil işte o. profesyonel adamda ücretsiz çalışmaz. senin 5-10 parçaya bölünecek gelirine de ihtiyacı yoktur zaten :)))
-
bir girişimci gitti ona destek olacak bir firma cıkardı belki
-
8mm ekatılıyorum php bilginiz iyi olsa flash bilginiz grafikerliğiniz olsa dahi oyun yapabilmeniz için bir çalışma disiplinine ihtiacınız vardır buda ne demek?
her ay herkesin parasına oyundan başka bi derdi olmayacak bu işle upraşan adamların hem lisede okuyayım hem oyun yapayım olmaz artı olarak bi ofisvari bi yer olucak sürekli çalışılacak çok büyük şirketler bile bi oyunu yapmak için senelerini harcıyorlar.3-5- kişi bi araya gelip hadi oyun yapaşım diye toplanırsanız 2 haftaya kalmaz imkansız oldugunu anlarsınız bırakırsınız yada çok sabrettiniz yaptınız bişeyler yaptıgınız şey vasatın altı olur o onuda tbtdeki bi kaç kişiyle oynarsınız.