folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Fotografçılar Veya Meraklıları ... Nikon D40

Fotografçılar Veya Meraklıları ... Nikon D40

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fuzulli
    Fuzulli's avatar
    Erkek

Keyfi fotograflar çekmeyi seven biri olarak kendime bir makine almayı düşünüyorum fakat makinelerden pek anlamıyorum bu yüzden bilen - kullananlar aranızda pelki vardır diye fikirlerinizi alam dedim.

Dış mekanlarda gezerken keyfi resimler cekmek için Nikon'un D40 makinesini ve 80x300zoom almayı düşünüyorum. Sizce nasıl bir makinedir yada baska önerebileceğiniz fazla profesyonel olmayan makineler varmıdır.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gundabaz
    Gundabaz's avatar
    Erkek
    resme bakınca oldukça profesyonel bir makinaya benziyor...

Dokunmayın yetime Parmak sokar Sütüne !!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fuzulli
    Fuzulli's avatar
    Erkek
    Gundabaz bunu yazdı:
    -----------------------------
    resme bakınca oldukça profesyonel bir makinaya benziyor...
    Amatörler için öneriyorlar bazı sitelerde benimde hosuma gitti ama kullanan insanların fikirleri daha önemli :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahta
    tahta's avatar
    Erkek
    http://www.fotokritik.com/fotograf_makinesi/Nikon/D40 bu siteyi bi incele diğer modeller hakkında yorumları da bulabilirsin
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    nikon iyidir hemen al

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Salu3
    Salu3's avatar
    Erkek

Hocam D40 Nikon'un megapiksel yarışı dışında kalan bi makinası. 6 megapiksel. biraz düşük olsa da iş görür. D40 bildiğim kadarıyla 18-55 mm kit lens ile satılıyor. 18-55 lensler hem nikon hem de canon'da son derece kötü bi objektif. Amatör olarak kullanıcaksan bi süreliğine (Doyum Noktana Ulşana Kadar ) idare eder. Bu tür makinaların başka bi sorunu da ( Kişisel bir sorun) ele oturmaması. Seni bilemiyorum ama beni acayip rahatısz ediyor. Bunun dışında yeni yeni başlıycaksan alınabilir bir makina.

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/review/121/page_1.html

edit: http://www.letsgodigital.org/tr/camera/review/121/page_7.html çekilen test fotoğrafları...

edit 2: biraz baktım da d40 2006 senesinin makinasıymış.sensör bakımından geri bi sisteme sahip(CCD sensör.şu anda CMOS sensöre geçiş yapıldı.). iki sensör arasında çok ahım şahım olmasa da renk farkı bariz. bu yüzden d90 gibi bir makinayı da düşüebilirsin.

Tren odun seçmez hacı abi...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fuzulli
    Fuzulli's avatar
    Erkek

Salu3 bunu yazdı:

Hocam D40 Nikon'un megapiksel yarışı dışında kalan bi makinası. 6 megapiksel. biraz düşük olsa da iş görür. D40 bildiğim kadarıyla 18-55 mm kit lens ile satılıyor. 18-55 lensler hem nikon hem de canon'da son derece kötü bi objektif. Amatör olarak kullanıcaksan bi süreliğine (Doyum Noktana Ulşana Kadar ) idare eder. Bu tür makinaların başka bi sorunu da ( Kişisel bir sorun) ele oturmaması. Seni bilemiyorum ama beni acayip rahatısz ediyor. Bunun dışında yeni yeni başlıycaksan alınabilir bir makina.

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/review/121/page_1.html

edit: http://www.letsgodigital.org/tr/camera/review/121/page_7.html çekilen test fotoğrafları...

edit 2: biraz baktım da d40 2006 senesinin makinasıymış.sensör bakımından geri bi sisteme sahip(CCD sensör.şu anda CMOS sensöre geçiş yapıldı.). iki sensör arasında çok ahım şahım olmasa da renk farkı bariz. bu yüzden d90 gibi bir makinayı da düşüebilirsin.

Bazı yorumlarda amatörler için d80 ile d90 'ı önermiyorlar + d90 3bin lira :)
    1000-1500 liralık amatör isi bir şey önere bilirmişin ? 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek
    750 tlyi bulasıya canon350d alacam...

l enfer c est les autres Sartre ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

internetten okuduğum yorumlara göre kullananlar hep memnun.. iyi ki almışım diyor bütün alanlar.

bence de iyi bir makina bu..  ayırca fiyat aldın mı D40'la ilgili merak ettim fiyatını..

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    kodağını kullanmıştım 500 kağıtdı süper makineler ya

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fastottoman
    fastottoman's avatar
    Erkek
    canon serisini tavsiye ederim eğer bu makinalardan alırsan fotoğrafçılık eğitimi al mutlaka....
Toplam Hit: 5142 Toplam Mesaj: 22