Fotoğraflara Bu Efekti Nasıl Verebilirim ?
-
Tnrsk bunu yazdı:
-----------------------------
hocam alttaki iki fot retro tarzı..Benimde hoşuma gider nasıl yapılır anlamam
-----------------------------o tarzı ben de cok merak ediyorum. bilen birileri vardır illa ki burada.
-
Up bi ara bende boyle konu acmistim biseler demislerdi ama anlamamistim benimde en cok merak ettigim bu bilen yokmu ?
-
EnerJiC bunu yazdı:
Excellence haklı bence :) malzeme güzel :D her türlü efekt verilebilir
-----------------------------sağ alttaki kız çok hoşuma gitti :D
-
Stargazer bunu yazdı:
EnerJiC bunu yazdı:
Excellence haklı bence :) malzeme güzel :D her türlü efekt verilebilir
-----------------------------sağ alttaki kız çok hoşuma gitti :D
-----------------------------Sol alt :P :D
-
baştan aşağı photoshop bu programlar. kızın yüzleriyle özel olarak ilgilenilmiş sanırım. blur verilmiş renk doygunluğu filan artırılmış. ben de arasıra deniyorum ama ne yazık ki bunlar kadar profesyonel olmuyor, bir arkadaş vardı çektiği fotoğraflar tbt'de paylaşan, gzx gibi bir kullanıcı adı vardı sanırsam iyi yapıyor o. aktif forum konularından bir bak. öğrenirsen buraya da yazarsın nasıl olduğunu.
-
La biz yapamıyorsak onlar nasıl beceriyorlar :S
-
sağ üst :)
-
Tnrsk bunu yazdı:
hocam alttaki iki fot retro tarzı..Benimde hoşuma gider nasıl yapılır anlamam
-----------------------------2 kelime : cross processing ;) (ek olarak clarity azaltılmış veya surface blur vs. uygulanmış. (photoshop'ta bunları doğru kullanarak elde edebilirsin o efekti) )
üstteki 2 fotoğraf için konuşmak gerekirse, 1. fotoğraft biraz blur uygulanmış (cross processing'te yapılanlar gibi, ama daha az yoğun) , yüze rötuş yapılmış. ışık içinse çekimde softbox veya flash diffuser kullanılmış diye tahmin ediyorum. gözlere bakarsan yansımayı görebilirsin. 2. fotoğraf ise gün ışığında düşük iso'yla çekilmiş, renk sıcaklığı arttırılmış
bi de buremba'nın dediği gibi renk doygunluğu, yeni layer'da yüksek saydamlıkta (düşük opaklık (opacity)) ile renk katmanları ekleyerek (mesela 1. fotoğrafta vişne çürüğü) sağlanmış olabilir.
gördüklerim bunlar...
-
photoshop u indir kullan hazır plugin bulabilirsin nette.Photoshop Plugins diye arat :D
-
sol üst bende kimse sulanmasın :D