Freelance Web Tasarımda Hala Para Var Mı?
-
Artık web tasarımın ayağa düştüğünü biliyoruz.Ama şöyle kendim flashda güzel bir şirket webmaster sitemi yapsam.Türklere yada yabancılara iyi iş yapılır mı?
Portal,forum ve başka scriptleri editleyim bişeylerde yapabiliyorum.
-
Kaliteli işler üretiyorsan neden olmasın ki? Sürekli firmalar kuruluyor, mevcut firmalar arayüzünü değiştirmek istiyor. Fakat piyasada web tasarım yapıyorum diye dolananların %90'ı (atıyorum, ama kuvvetle muhtemel bu civar) sağdan soldan kopyalayan, çalan çırpan tipler olduğundan piyasa fiyatının mna koyuyorlar. Daha geçen sene bir iç mimarlık bürosunun işini yapacaktık, 500tl fiyat çektik anlaştık. Afedersiniz ibneler birine 150 liraya yaptırmışlar sonradan, baktık yapılan işe Wordpress kurulmuş bir de themeforest'dan bir 25 dolarlık tema alınıp yarım yamalak düzenlenmiş. Hala ibneler aklıma gelince sinirim bozuluyor.
Neyse para var işte, ucuza kapatıp milletin ahını alırsan temiz para kazanırsın bu sektörde. :p -
-
NigraSilva bunu yazdı
Kaliteli işler üretiyorsan neden olmasın ki? Sürekli firmalar kuruluyor, mevcut firmalar arayüzünü değiştirmek istiyor. Fakat piyasada web tasarım yapıyorum diye dolananların %90'ı (atıyorum, ama kuvvetle muhtemel bu civar) sağdan soldan kopyalayan, çalan çırpan tipler olduğundan piyasa fiyatının mna koyuyorlar. Daha geçen sene bir iç mimarlık bürosunun işini yapacaktık, 500tl fiyat çektik anlaştık. Afedersiniz ibneler birine 150 liraya yaptırmışlar sonradan, baktık yapılan işe Wordpress kurulmuş bir de themeforest'dan bir 25 dolarlık tema alınıp yarım yamalak düzenlenmiş. Hala ibneler aklıma gelince sinirim bozuluyor.
Neyse para var işte, ucuza kapatıp milletin ahını alırsan temiz para kazanırsın bu sektörde. :pBence 1000 liranın altında hiç bir teklif vermeyin benim gözümde siz de piyasayı düşürüyorsunuz :)
-
MiLK bunu yazdı
Bence 1000 liranın altında hiç bir teklif vermeyin benim gözümde siz de piyasayı düşürüyorsunuz :)
Yok hocam ufak bir firmaydı bir de bir hocamın arkadaşı olunca hani bir taşla iki kuş vuralım diyerek öyle birşey yaptık zaten.
600-800 kurumsal site için idealdir bence, tabii freelance çalışanlar için. Fakat artık milletin gözü açıldı kıçı kırık site olsun ucuza olsun dediklerinden 300-500 lirayı bile çok görenler var, bin lira fiyat çekene hayat zor. =| -
@milk e katılıyorum ayrıca opencarta tema falan yapabilirsin. themeforest ne kadar aktif bilmiyorum ama geçende orda 6 tane teması olan biriyle konuştum ayda ortalama 100-120 satışı oluyomuş. themeforestin ne kadar aldığını falan sormadım pek ilgilenmediğim için ama %10 falan alır anca, ki buda çok iyi
-
MiLK bunu yazdıNigraSilva bunu yazdı
Neyse para var işte, ucuza kapatıp milletin ahını alırsan temiz para kazanırsın bu sektörde. :pBence 1000 liranın altında hiç bir teklif vermeyin benim gözümde siz de piyasayı düşürüyorsunuz :)
adamı suçlama milk ne ölü sikicler var sende biliyorsun.
oran bakımından örnek veriyorum, adama 100TL hizmet bedeli diyorum adam aynen böyle diyor "Hesabımda 30TL var anlaşalım". GSM istiyor veriyorsun nezaketen arıyor torbacı gibi herif "kardeşim"li konuşuyor, bende herzaman hitabet konusunda kasılmasın kimse diye yaşımı ufak söylerim fakat nezaketine pişman ediyorlar adamı.
Bizim müşteri yapana güvenmiyor, ben işim dışında birde adama NLP yapmak zorundamıyım beğendirmek için?
Kısacası konuyu açan arkadaş, freelance demek müşteri gözünde sikilecek programcı demek o yüzden pek takılma sitene, ucuza iş al temamı editliyorsun script mi editle ve daya, herkes böyle kazanıyor bende bu yüzden şu an çalışmıyorum çünkü piyasaya göre fazla dürüstüm ve fazla fiyat çekiyorum.
Zaten 5 sayfalı, 10 sayfalı web sitesi siparişlerine hiç girmiyorum sanki 10 kutu pokemon tasosu sipariş ediyor orospu çocuğu.
Ekibini iyi kur, şirket ol, ilk yıl mobile atla ve ilk 6 ay göt siktir referanslarını oluştur sonra fiyatını "yavaş yavaş" yükselt.
-
Şirket falan olma, şirketi olan biriyle anlaş fatura kestir onun uzerinden.
Mümkünse reklam ajanslarına çalış. Müşterileri onlar idare etsin o zaman hemkazık yeme riskin azalır hemde saçma sapan isteklerle gelmezler sana. işi bilen adamlarla muhattap olursun.
Onun dışında tavsiye etmiyorum. web tasarım bilgin varsa değişik keywordleri hedef alan faydalı faydasız siteler açıp reklam ile gelir elde et ne şirketle ne müşteriyle uğraş. Akıl işi değil freelance web tasarımcılık ben sana söyliim.
1000 TLnin altında iş tabikide düşünme yaparsan
HolyOne tarafından 20/Oca/13 13:57 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam freelance iş yapabilmek için çevre şart.
internette r10da falan takıla takıla iş yapmak sakat bence. boşver.
bir reklam ajansına bağlı olarak proje bazlı işler al. bunu bir sene gibi süredir yap. daha sonra elini ayağını çek şirket kur falan.
VBDream'ın dediği gibi mobil piyasaya damla. -
HolyOne bunu yazdı
Şirket falan olma, şirketi olan biriyle anlaş fatura kestir onun uzerinden.
Mümkünse reklam ajanslarına çalış. Müşterileri onlar idare etsin o zaman hemkazık yeme riskin azalır hemde saçma sapan isteklerle gelmezler sana. işi bilen adamlarla muhattap olursun.
Onun dışında tavsiye etmiyorum. web tasarım bilgin varsa değişik keywordleri hedef alan faydalı faydasız siteler açıp reklam ile gelir elde et ne şirketle ne müşteriyle uğraş. Akıl işi değil freelance web tasarımcılık ben sana söyliim.
1000 TLnin altında iş tabikide düşünme yaparsan
Hocam başka şirketle anlaşma olayında da kullanılan taraf oluyorum.Ben işin bokunu çekecem paranın %60 ını onlar alacak.
Şimdi böle kaliteli şirketler yok mu diye düşünüyorum web tasarım yaptırtacak.Çünkü daha önce hatırlıyorum paraya sıkışık olduğumdan 150 tl ye birine nakliyat sitesi yapacaktım basit bi tane.Neyse yaptım animasyonlu falan bi flash tasarım adam beğenmedi "çizgi film gibi" olmuş bu dedi.Bide o zamanlar yeni yeni sektördeyim adamın sitesine o kadar uğraştım hevesliyim diye.Sonra başka bir tasarım yaptım.Bunu beğendi.
Adam 2 ay geçti para yollamıyor 3 ay geçti yollamıyor.Siteyi kapattım parayı ver yoksa site kapalı dedim.Ondan sonra 50 tl yolladı.Dedi kalanını daha sonra yollucam neyse baktım adam parayı vermiyor 6 ay oldu dedim ki adama lanet olsun at 30 tl daha hesabı kapatayım.Attı 30 tl daha 150 tl ye anlaştığım siteyi bile 80 tlye zor kurtardım.
Lavuk bide bana diyor ki "ben senin yerinde olsam lanet olsun der bırakırım" diyor.Bu kadar yüzsüz götverenler var işte.Adam bana resmen diyor ki sen bana lanet et parandan vazgeç.
Bizim millet özellikle amk internette yapılan işi oyun gibi görüyor.Eğer muslukcu 45 dakikaya tesisatı hallederse 100 tlyi hak eder ama web tasarımcının 1 hafta uğraşıp yaptığı sitenin hakkı 50 tl dir.
-
Hocam sen piyasayı da öğrenmişin hala ne koşuyosun web işinin peşinde?
Web tasarım işi zaten yeterince zor bide türkiyede yapmak daha da zor.
client vs web desginer diye komedi dizisi var youtubeda. O animasyonlar gerçek ya harbi oyle şeyler isteyenler var.
http://www.youtube.com/watch?v=UvA4HXR1oUI