Galiba Dolandırılmaya Çalışılıyorum :)
-
sözde pepsi adına kampanyadan bir şeyler kazandığıma dair mesaj geldi bana. ama düz cep telefonu numarası elbetteki hiçbir bilgimi vereceğim yokta olurda doğru moğru olur ciğerim yanar hediye kaybettım dıye :=) pepsi ile de iletişime geçemıyorum bır turlu ne yapsam etsem anlamadım kı 0800 lü bir numara verilmiş yok abıcım arıyorum cepten ulaşılmıyor nasıl ulaşabnılırım pepsi den birine bilgi yorum beklıyorum
-
telefonu googleye yaz pepsiyle alakalı çıkmazsa 155 i ara şikayet et :)
-
önce smileyi sil
-
bir numara cacık görünüyor telefonu açan adam türkçeyi de düzgün konuşamıyordu zati. polisi de arayamam başım dertte zaten sıkıntıya kalmaktan korkuyorum :)
-
hocam aynı mesajdan bana ve akrabalardan 5 10 kişiye daha geldi. pepsi içmem bile, katılmak için başvuru mesajı atıyım. numarayı polise ihbar etsen de 2 güne kadar çoktan vurgunu yaparlarda kayıplara karışırlar. ama genede ihbar edebilirsin.
-
Gün geçmiyorki yeni bir dolandırıcılık yöntemi daha çıkmasın.
-
bu psikopatların parapsikolojik yöntemlerle çalştığın düşünüyorum :)
internette hep okurdum o mesajlardan geldiğini vs bi günd edim ki lan bana nie hiç gelmiyo, o gün mesaj geldi 1-2 tane :)aradan baya zamn geçti dün gene bi yerde rastladım lan dedim bissüür çeşidi varmış bu mesajların vs derken dün 3-4 tane geldi :p :p
keşke gerçek olsa bissürü hediye kazanmışım :p -
Hocalar az önce bir numara israrla kaç sefer ödemeli arama yaptı.Yakın çevrem olamaz çünkü biliyorlar ödemeli aramalara cevap vermediğimi.Aramalardan hemen sonra 'POLİS' başlıklı bir mesaj geldi.Mesaj aşağıda.
"Sizi arayarak veya mesaj gondererek cesitli hediyeler kazandiginizi
bildirenleri aramayiniz, kredi karti veya kisisel bilgilerinizi vermeyiniz.
www.asayis.pol.tr"
Aman dikkat hocam!
-
fasulyecanavari bunu yazdı:
-----------------------------
Hocalar az önce bir numara israrla kaç sefer ödemeli arama yaptı.Yakın çevrem olamaz çünkü biliyorlar ödemeli aramalara cevap vermediğimi.Aramalardan hemen sonra 'POLİS' başlıklı bir mesaj geldi.Mesaj aşağıda.
www.asayis.pol.tr"
Aman dikkat hocam!
-----------------------------kazandınız, tebrikler, süpersiniz, hadi gene iyisiniz, vb. kelimeleri düzenli olarak aratıyorlar smslerde ve bu heriflerin sms attığı kişilere 1 saat içinde polisten sms geliyor zannediyorum :) yada biri numarayı ihbar ediyo o numara kimlere sms attıysa onlara atıyor polis smsi. aynı olay oluyor her seferinde :) önce dolandırıcı ardından polis sms atıyor.
-
fasulyecanavari bunu yazdı:
-----------------------------
www.asayis.pol.tr"
Aman dikkat hocam!
-----------------------------Bende bunu anlamıyorum işte arkadaş. Bu ipi kopuk adamlara karşı uyarı yapacaklarına götlerini kaldırıp bişi yapsalar ya.. Ne sikime maaş alıyor bunlar uyarmak içinmi ?
Uyarmak içinse benide maaşa bağlasınlar çevremdeki herkesi uyarıyorum bu gibi durumlara karşı.
Yaptırım arkadaş yaptırım olması gerek. Polisin şöyle bir cümle kurması lazım "Öle dolandırıcılık kokulu bir mesajmı geldi bilader? getir telefon numarasını bana ben izlemeye alayım çökeyim üzerine" demesi lazım polisin. Ki adamların gönderdiği sadece sms.
İşe bak a.k
-
"galiba" biraz fazla olmuş.