Gazze"Den Mektup

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hydrazined
    hydrazined's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Ekim/2007
    Erkek
    dinen bakılırsa yardım etmemiz gerekir. fakat ülkeler arasında siyasetin önemine bakarsak cıkarlarımıza uymayan bi durumsa bu mektubu elimizin tersiyle itmek durumundayız. diger muridlerin yazdıgı cvplara bakacak olursak zamanında saglam kazıgını yemisiz. su an gazze icin yapabilecegim tek yorum dualarımız sizinle demek olur. fakat ülkemizi bu bataga itemeyiz. zamanında saglam dostluklarını gormus olsaydık o zaman durum degisir..

    İki Mavide Bir Hayat
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2007
    Erkek

    gittim geldim harb alanına dönmüş topic bu kadar uzayacağnı bilsem hiç açmazdım...

    şu ihanet mevzuatına gelince; şimdi yukarda dediğim gibi ortada "düşen araba bi tekmede benden" mantığı yanlıştır. ortada bi ihanet olduğu doğrudur kimin yaptığıda bellidir. fakat bunu bütün araplara hatta bu günkü araplara mal etmek kadar abes bi iş yoktur. adamın biri demiş çıkarım yoksa yardım etmem diye. böyle faşistce bi düşünce olurmu? adamların müslüman olmasını geçtim (ki sizin bu kadar ıkınmanızda o yüzden) sadece insan olduklarından dolayı dahi yardım görmeyi hak ediyorlar. birazcık insancıl olun. bi gün yolda kalp krizi geçirip geberirken biri başına gelip senden ne çıkarım varda yardım edeyim derse yukarda o lafı eden adama inş o vakit anlar dediğinin ne kadar garip bi iş oldğnu her ne kadar devlet çıkarlarını bu kadar basit örneğe indirgemyecek kadar salak olmasamda mühim olan insancıl olmanın taşıdğı önemi göstermektir.ayrıca bizi insanlarla bağlayan ortak ve üstün bir değer var müslümanlık. siz kabul etsenizde etmesenizde. filisitne gelince filistin bize ihanet mi etmiştir? 1. dünya savaşında gazzede şerif hüseyininin yukarda dediğim kabileleyirle savaşılmıştır doğru fakat o gün filistin mi vardı? o günkü boku bu güne taşıyıp kin gütmenin anlamı nedir anlamış değilim. orada çocuklar ölüyor analar ölüyor bakın müslüman kardeşlerimiz demiyorum öyle diyince hemen köpüyüorsunuz artık niyeyse. sırf bu yüzden üzerimize düşeni yapmamız lazım diye düşünüyorum. dkn'nin sırplar örneği cuk oturmuş aynı zamanda faşistlerin okumasını rica ediyorum bende yeni öğrenmiş oldum böylece. ama şimdi hepimizi sırplara düşmanız değilmi? peki o zaman sırpların geçmişteki iyiliklerini neden hatırlamıyoruz yada  ermenilere osmanlıda millet-i saduka denilirdi yani sadık millet. ruslar doğuyu ele geçirme planları çerçevisinde gazlayıp üstümüze salana kadar başımızı pekte ağrıtmadılar. onlar o zaman iyi sadık milletti bizim için ama şimdi ermeni dedinmi ana avrat sövmeye başlıyoruz e madem arapların eski hataları yüzünden bu adamlara sövüyorsunuzda ermenilerin o zaman ki durumlarından dolayı neden ermenileri iyi millet olarak görmüyorsunuz?  araplar bizi vurmuşmuş suriye ırak lübnan hattında hicazdan akabeye olan bölgede arapların türkiyeyi arkadan vurdğna dair tek bi kanıt gösterebilirmisiniz? şu pakistan hususuna gelincede çok sevinmiş mürid benim hatamı gördüya hemen orda saydırıvermiş =) ama iyide oldu ha öğrenmiş olduk böylece yanlış yapılmadan doğru görülmüyor malesef.

    yukardaki paragraf işin farklı boyutu yardım hususuna gelince olaya hem ortak yönlerimizi ele alarak hem biraz vicdanı göz önüne alarak biraz insancıl düşünerek biraz empati yaparak yaklaşmak lazım diyorum. adam hakkını helal etmiyecekmiş felan boş iş bunlar. ben hakkına girdiğim adamdan sorumluyumdur milletçe hak geçirmedik felan tabi fakat neticede onlarda insandır azda olsa yardım etmek maddi bi yardım etmesek dahi diplomatik anlamda bi çaba sergilemek lazımdır merak etme lemuria katliamı durdurun deyince çıkarların zedelenmez. yahut bi yardım kampanyası için cebinden 3-5 kuruş gidince batmazsın. hrant dink için yürüyen duyarlı(!) aydın (!) vatandaşlarımız bi ermeni katledilince ayağa kalktılarda dünyanın gözü önünde yılladır çoluk çocuk demeden devam eden filistin katliamında neden piyasada yoklar. ama olmazlar değilmi çünkü araplar bizi arkadan vurduya. peh!

     


    15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2002
    Erkek

    Bize yardım eden Araplar sadece Atatürke Trablusgarp'ta değil,Enver Paşanın aynı yaştaki amcası olan Halil Paşa'ya Kutul Amare Zaferi öncesinde

    yardımları dokunmuştur.Bir Millet tümüyle şerefsiz olamayacağı gibi,hiç bir millette tümüyle ahlak abidesi olamaz.Münferit olaylar tabi ki olabilir


    Çekil,Önümden Çekil...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 19/Nisan/2003
    Erkek

    dkn nin sırp örneği süper oturdu bu konuya.

     

    Yıldırımın hassalarında 500 tane seçkin sırp koruma vardı. Bütün osmanlı ordusu bozgun halinde iken bu 500 hassa ile yıldırım bir tepede müdafa halindeydi. son korumaya kadar bütün sırplar kılıçtan geçirildi. Ancak o zaman yıldırım teslim alınabildi.

    Neyse konu sırplarla tarihi münasebetlerimiz değil. Sırpları sevmem. Ama cesaret konusunda avrupanın 1. askerleridir.

     

    Filistin davasında ise bir o tarafa bir bu tarafa durumundayım. Bir yandan bakıyorum, kendi aralarında çatışıyorlar, bir bakıyorum yardım istiyorlar.

    Yahu havaya sıkacağın yada kardeşine sıkacağın kurşunu git israile sık belki bir işe yarar.

     

    Ayrıca filistinli mektup arkadaşımız, bu mektubu mısıra yollamalıydı. Ne de olsa orasıda müslüman. Kıpti de olsa arap soyuna yakın bir soyları var, kardeşlik bağı kuvvetli olabilir.

    hülülülü şeklinde saldırı zamanları bitti. Artık akıllı savaşmak zamanıdır. Tuzaklar, pusularla halledeceksin işini.


    tahribat.com/murid/tugrulbaba
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maserati
    maserati's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Nisan/2006
    Homo

    sen harbiden gazzeden mi yazıyon

     

    nese haklısın şu an yardım etmessek bizden geçmişimize ihanet etmiş oluruz sonuçta onlar herkese yardım etmeye çalışırken vuruldu ve bize bu mirası bırakmak için savaştı değil mi?


    Türkiyede kim sevdiği işi yapıyor ki?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jerry
    jerry's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    dunyanin herhangi bir yerinde yahudi bir cocuk bile aglasa bu halifenin sorumlulugundadir. gunumuzde islamin lideri yok, belki olmamasi daha hayirli, ama o cevre hala bizi islamin lideri, muslumanlarin oncusu gozuyle bakiyordu, hala da bakiyor. Atalarinin yaptiklari hatalari cekiyorlar, belkide pismanlar,  Bundan dolayi bizden yardim istiyorlar, umarim gun gelir yardim edecek kadar gucleniriz..


    GOD IS GOD http://www.youtube.com/watch?v=v8LY2VgiikE
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ocak/2006
    Erkek
    arapların ırkıma yaptıgı serefsizligi ve tarihte kesistigimiz noktadan beridir olan dusmanlıgı bir kenara atıp onlar etti ben etmeyeyim, ben onlara yardım edeyimde bana yaptıklarının hesabını Allah sorsun desem bile yardım edemem. Benim ulkemde 15 milyon insan aclık sınırının altında, benim afrika devletlerinden ne farkım var. halkım ac ekonomim perisan gotume don alamıyorum sana nasıl yardım edeyim. sana yardım edecek gucum olsa senden once kendi ac insanımı doyururum. sen yardım isteyeceksen git sıctıgı klozeti altın kaplatan gotunu parayla silen arap kardeslerinden yardım iste, istemisken soylede banada yardım etsinler.

    Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mayıs/2007
    Erkek

    Birbirleriyle çatışıyorlar sebep bir taraf abd ve israil yanlısı  kendilerini barışçı ilan eden   satılmış kesim...

    bir taraf ise sonuna kadar mücadeleyi benimsemiş şehitlik için and içmiş gerçek müslümanlar.


    nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adanakebap
    Khaine
    Khaine's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    arkhanson bunu yazdı:
    -----------------------------

    nasıl ki türklere, türiye'ye ayaklanmış pkk'dan dolayı tüm kürtlere hain diyemiyorsak,

    bugünkü filistinli masum araplara da hain gözüyle bakamayız..

    -----------------------------

    ben diyom valla

    ama şimdi konuyu bide Türk- kürt meselesine getirmek istemediğimden pek konuşmucam bu konuda

    şimdi ne olursa olsun Türkler İslamın bayraktarlığını kaç yüzyıldan beri yapan bi millet, bu zibidilerin ne islama ne başka bi boka bi faydaları dokunmuşmu? her müslümanım diyen müslümanmı oluyo? 

    ki bu işler birazda çıkar ilişkisine dayalı oluyo, filistinden ne gibi bi yardım gördük? yada görebiliriz?

    oysa israil (yanında olmak için) çok daha makul bi devlet

    benim şahsi kanaatim israille birleşip filistindekileri komple öldürmek, hem dünyadaki "Müslümanlar aciz" imajını temizlemiş oluruz, hemde yemek yiyip kıç büyütmekten başka bi işe yaramayıp"Müslümanım" die geçinen insanlardan kurtulmuş oluruz...

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2005
    Erkek
    ziyan bunu yazdı:
    -----------------------------
    jannissary bunu yazdı:
    -----------------------------

    ulan hala araplar bizi arkamızdan vurdu muhabettimi? bizi arkamızdan osmanlı himayesindeki tüm araplar değildir bilip bilmeden konuşmayın arkadaşlar bizi ittifaklara satan mekke şerifi hüseyin ve emrindeki 5 yahut 6 kadar kabiledir. geride kalan yüzlerce kabile o kadar geniş bi alandaki hiç bi arap bizi satmamıştır  şerif hüseyinde ingilizler tarafından bağımsızlık verileceği yalanıyla kandırılmış kendi yanına çekilmiştir oda emrindekilerle yapmıştır bunu. bana itimatı olmayan açar tarihi araştırır heryerde yazıyor benim kendi uydurmam değil. neymiş arkadan vurmuşmuş bizi arap milleti yok canım. pire için yorgan yakıyorsunuz hemde bilip bilmeden. pakistanlılar arap değilmi bize 1. dünya savaşında yardım etmedilermi? e o zaman bizi satan hangi araplar? nası belirleyecez bunu? arabı savundğmdan değil,banane araplardan çokta sevmem hani. ama heryerde yukardaki anlattğm suçlama yerli yersiz yapımak iyi değil hiç


    -----------------------------
    ulan adam haklı odtulu ve Ttarıh kurumu tarıhcılerının TRTye acıklamasında dınlemıstım
    adam tam tamına haklı bı s.kım bılmeden sallamayın..
    ulan bukadar ırkcılık yapıyonuz
    yenı yapılan arastırmayı duydunuzmu!
    turkıye halkının SADECE %15 i orta asya soyundan gelıyo..
    zaten herkesı turk soyu sanan mal bı dusunce sızde olur anca
    malazgırtte turkler buraya geldıgınde burda kımse yokmuydu
    onlar uzayamı kactılar?
    onemlı olan ırk degıldır kendını turk hıssedıyosan turksundur olay bu!...
    bıraz bılımsel olun..
    -----------------------------

    bilimsel adama bak bilimsel adama!hiç bir çevre tarafından kabul görmemiş,ciddiye bile alınmamıuş bir idda hakkında yorum yapıyo.ırkçılıkmış peh!herkesi Türk gördüğümüz falan da yok başka taraflarından element uydurma.
    zaten soy olarak Türk soyuna dayanmamakla gurur duyacak soysuz düşüncede sizin gibilerde olur anca.
    sen git arap falan ol,ciddiyim bayılırsın araplara

Toplam Hit: 11011 Toplam Mesaj: 46