folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Gezi Duzenleyip Para Almanin Hakki Hukuku?



Gezi Duzenleyip Para Almanin Hakki Hukuku?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    Burda bi eleman var iki defadir gezisine geliyorum 10-15 lira topluyor adam basi daga cikiyor trekking yapiyoruz ilkinde 31 bugun 44kisiydik. Afedersiniz bu o.c ile bi husumet oldu topluca bi 5-10 kisi tartistik adamla. Hatan var demiyoruz problem oldu, ilgilen diyoruz yok efendim olmaz. Nyse bu keko paranin bi kismini biriktirip (ilkyardim malz falan aliyorum diyo grup icin) bi kismini soforlere veriyor. Fis fatura falan kesmiyo kesemezde normal bi vatandas. Ben bunu nereye sikayet edeyim ne diyeyim de basi agrisin?

    ...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ocak/2010
    Erkek

    hiç birşey yapma büyütülücek birşey değil.


    Merhabaaaaa
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2005
    Erkek
    Adam organizasyonu swvabina yapmiyor heralde sikayet etsende birsey cikmaz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    Aldigi paranin vergisini vermek zorunda degil mi bu hirbo?

    ...said addicted.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeYaZZZ
    BeYaZZZ's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Temmuz/2010
    Erkek

    1 Haziran-31 Ekim tarihleri arası yangın mevsimi olduğu için illerde valiliklerce ormanlara izinsiz girişler yasaklanır.Bu milli park olsun olmasın yasaktır.

    şöle yazıyor kanunumuzda yanlız bunlar benim bildiğim ve anladığım kadarı ile  izin kuralı, turları organize eden firmalar için geçerli.

    Ama yinede çevre ve orman müdürlüklerinden daha detaylı bilgi alabilirsin aşağıdaki belgeleri okumanıda tavsiye ederim.

    T.C.

    ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI
    DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    Eğitim Tanıtım Ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

    SAYI : B.18.0.DMP.0.00.02.010.01 ..../09/2007
    KONU : Doğa Turları
    G E N E L G E
    2007/1
    Amaç: 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu ve Milli Parklar Yönetmeliği kapsamında seçilip belirlenen ve ilan edilen milli park, tabiat parkı, tabiat anıtı ve tabiatı koruma alanlarında, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında ilan edilen Yaban Hayatı Koruma ve Yaban Hayatı Geliştirme Sahalarında, 2872 sayılı Çevre Kanunu ve Sulak Alanlar Yönetmeliği kapsamında ilan edilen, planlanan ve yönetilen korunan alanlarda; ziyaretçi yönetimi, doğa turları ve diğer alan kullanımları için uyulması zorunlu genel kuralları belirlemektir.
    ZİYARETÇİ YÖNETİMİ, DOĞA TURLARI VE DİĞER ALAN KULLANIMLARI İÇİN UYULMASI ZORUNLU GENEL KURALLAR
    1. Doğa turları Ülkemizin tüm doğal alanlarını gezmek, görmek, tanımak ve tanıtmak gibi amaçlarla organize olarak düzenlenen etkinlikler olup; kaynakların sürdürülebilirliği, etkin yönetimi ve korunması, ziyaretçi güvenliği ile birlikte ziyaretçilerin yönlendirilmesi, ziyaretçi ihtiyaç ve beklentilerinin karşılanabilmesi amacıyla her türlü etkinlik (tur, gezi, ziyaret vb.) düzenleyicileri, idareden alınacak Başvuru Formunu (Ek 1) doldurmak ve idareden İzin Belgesi (Ek 2) almak zorundadır.
    2. İzin başvuruları şahsen veya posta, faks ve elektronik posta ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne ve/veya İl Müdürlüklerine yapılır, başvurular on iş günü içinde sonuçlandırılır. İl Müdürlüğü yapılan başvurular ve sonuçları hakkında Genel Müdürlüğe bilgi verir.
    3. Tur öncesi “doğada uyulması gereken kurallar” etkinliği düzenleyenler tarafından katılımcılara / ziyaretçilere dağıtılır ve kurallara uyulması sağlanır (EK-3).
    4. Ziyaretçiler, korunan alanlarla ilgili planlarda belirtilen ve alandan sorumlu görevliler tarafından bildirilen diğer kurallara da titizlikle uymak zorundadır.
    5. Korunan alanlar içerisinde nadir, endemik, nesli tehlikede veya tehlikeye düşebilecek doğal bitki türlerine hiçbir şekilde zarar verilemez. Bu türler toplanamaz, sökülemez ve bazı parçaları kesilemez, yabani hayvanların yumurtaları toplanamaz ve yuvaları bozulamaz.
    6. Nesli tükenme tehlikesi altında olan türlerin kesin koruma altına alındığı alanlarda ve genel güvenlik açısından girilmesi sakıncalı bölgeler ve yerlerde turlara izin verilmez.
    7. Tur gezileri esnasında kuşlara zarar verecek faaliyetlerde bulunulamaz (Bireyler rahatsız edilemez, yuva ve yavrulara dokunulamaz ve hiçbir gerekçe ile doku ve kan örnekleri alınamaz). Kuşların üreme dönemlerinde kuş gözlemi yapılamaz ve görüntü alınamaz.
    8. Profesyonel amaçlı fotoğraf ve film çekimleri Bakanlıktan gerekli izinler alınmadan yapılamaz.
    9. Yabancı ziyaretçiler için Türkiye’de av turları, fotoğraf ve film çekimleri ile av yaban hayvanı gözlem turları yaptıracak seyahat acenteleri Bakanlıktan av turizm belgesi almak zorundadırlar ( 4915 sayılı yasanın 15. Maddesi).
    10. Yaban Hayvanı Üretme İstasyonlarında ve yerlerinde fotoğraf ve film çekme izinleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce verilir. Verilen izinlerde fotoğraf veya film çekimleri, kurulacak kapalı bir gizlenme yerinde yapılır, istasyonda bulunan hayvanlar kesinlikle rahatsız edilemez, kovalanamaz ve sürülemez.
    11. Fotoğraf ve film çekecek kişi veya kişilerin gizlenme yerine gidiş ve dönüşleri istasyon görevlileri tarafından sağlanır.
    12. Turlarda fotoğraf ve film çekimlerinde uygulanacak ücretler ve süreler her yıl başında Genel Müdürlükçe belirlenir ve duyurulur.
    13. Turlar sırasında görülen veya karşılaşılan yaban hayvanları ürkütülemez ve takip edilemez. Tur güzergahı, görülen hayvanın gittiği yönde olması durumunda uygun bir süre beklenilir ve yaban hayvanını ürkütecek, rahatsız edecek kadar yaklaşmamaya özen gösterilerek daha yavaş bir şekilde güzergaha devam edilir.
    14. Arazide konaklamalı olarak düzenlenecek turlarda, kamp yerleri idarece belirlenir. Su kaynakları, pınar ve çeşme başları ve bunların en az 300 metre çevresinde kamp kurulamaz.
    15. Ziyaretçi güvenliği için idare gereken uyarıyı yapar ve diğer gereken önlemler etkinliği düzenleyenler tarafından alınır.
    16. Her ne suretle olursa olsun, ziyaretçiler ürettikleri çöpleri geri götürmek zorundadırlar.
    17. Turlar sırasında gürültü yapılması ve yüksek sesli müzik dinlenilmesi yasaktır.
    18. Alanları kirletici, floraya zarar verici ve faunayı rahatsız edici hiçbir etkinlikte bulunulamaz.
    19. Alanlarda ateş yakılamaz.
    20. Yaban hayatı tahrip edilemez.
    21. Kaynakların doğal karakterinin mutlak korunması ve devamlılığı esastır. Doğal peyzaj ve ekosistemi bozacak ve doğal çevrenin bakir karakteri ile bağdaşmayacak hiçbir faaliyete izin verilemez.
    22. Korunan alanların özelliklerinin kaybolmasına veya değiştirilmesine sebep olan veya olabilecek her türlü müdahaleler ile toprak, su ve hava kirlenmesi ve benzeri çevre sorunlarına neden olacak iş ve işlemler yapılamaz.
    23. Korunan alanlarda sertifikalı “Alan Kılavuzları” bulunması durumunda ziyaretçilerin alan kılavuzları ile birlikte sahayı ziyaret etmeleri zorunludur. Ancak günübirlik kullanım alanları ile planda tanımlanan mutlak koruma zonu dışındaki alanlar yine tanımlanan kurallar çerçevesinde gezilebilir.
    24. Mutlak korunması gerekli alanlarda ve planlarda yer alan mutlak koruma zonlarındaki doğal kaynakların insan etkisi olmaksızın doğal halinde bırakılması öngörüldüğünden, idarenin bilgisi dışında alanların kullanımı ve ziyaretçilerin gelişigüzel alanda dolaşımı kesinlikle yasaktır.
    25. Korunan alanlarda ziyaretçiler, İdare tarafından belirlenen bölgeler ve güzergâhlar dışına çıkamazlar (Bu husus hem kaynak değerlerinin korunması ve hem de ziyaretçi güvenliği açısından önemlidir).
    26. Alanların kullanma ve yararlanma şartları ve seviyesi İdarece belirlenir ve “taşıma kapasitesi”nin dışına çıkılmaz.
    27. Planlı alanlarda ziyaretçi yönetimi, alandaki ziyaretçi kullanımları vb. uygulamalar hazırlanan planlar kapsamında uygulanır ve plan kararları dışına çıkılmaz.
    28. Tur güzergâhlarının ne şekilde (taşıt, yaya vb.) gezilebileceği alanların uzun devreli gelişme planları ve yönetim planlarında tanımlanmaktadır. Plan kararları dışındaki araçlar kullanılamaz. Yönetim planına haiz olmayan alanlarda idarece uygun görülecek çevreye zarar vermeyecek araçlar kullanılmalıdır.
    29. Korunan alanlarda koruma, yönetim, araştırma, ziyaretçi bilgilendirme ve yönlendirmeye yönelik hizmet ve tesislerin bu alanlar için yapılan planlar doğrultusunda minimum olumsuz etki oluşturacak şekilde gerçekleştirilmesi öngörülür ve uygulama planları ile gerçekleştirilir.
    30. Sulak alanlarda su rejimini etkileyecek hiçbir faaliyette bulunulamaz.
    31. Sulak alanlara hangi amaçla olursa olsun yabancı tür atılamaz, bırakılamaz ve sulak alanlardan tür toplanamaz.
    32. Bu genelge hükümlerine aykırı hareket edenlere;
    2872 sayılı Çevre Kanununda öngörülen cezalar uygulanır.
    Seyahat acenteleri ve diğer tüzel kişilikler hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu ile 1330 sayılı Su Ürünleri Kanununda yasaklanan fiillerin 2873 sayılı Kanunun uygulandığı yerlerde işlenmesi halinde, cezalar bir misli artırılarak hükmolunur.
    Av turizm belgesi almadan av ve yaban hayvanları gözlem turları, fotoğraf ve film çekimleri yaptıran acentelere, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununun 25. Maddesi hükümleri uygulanır.
    Sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi ve korunan alanların kaynakların sürdürülebilirliği, etkin yönetimi, korunması, gelecek nesillere aktarılması ve ziyaretçi güvenliği ile birlikte korunan alanlara gelen ziyaretçilerin izlenmesi ve yönlendirilmesi ile ziyaretçi ihtiyaçlarının ve beklentilerinin tanımlanabilmesi açısından yukarıda belirtilen kuralların eksiksiz uygulanmasını;
    Önemle rica ederim.
    Prof. Dr. Veysel EROĞLU
    Bakan
    EKLER:
    Ek-1. Etkinlik Düzenleme Formu
    Ek-2. İzin Belgesi
    Ek-3. Ziyaretçi Kuralları
    Ek-4. Fiyat Listesi
    …/09/2007 Şube Md. : A.DAŞDANDIR
    …/09/2007 Gnl. Md. Yrd. : O.ÖZTÜRK
    …/09/2007 Genel Müdür : Prof. Dr. M. K. YALINKILIÇ
    …/09/2007 Müsteşar Yrd. : Dr. M. KÜÇÜK
    …/09/2007 Müsteşar : Prof. Dr. H. Z. SARIKAYA
    .
    (EK 4)
    2007 YILI İÇİN DOĞA, GÖZLEM TURLARI ÜCRETLERİ
    Korunan Alanlarda
    1 günlük
    100 YTL
    1 haftalık (7 gün)
    250 YTL
    1 aylık ( 30 gün)
    1000 YTL
    • Bu ücret tarifesi yalnızca giriş kapısı bulunmayan alanlar için geçerli olup giriş kapısı bulunan alanlarda kapı giriş ücreti ödenerek alana giriş yapılabilecektir.
    • 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu kapsamında olan alanlar için ödemeler Genel Bütçe Saymanlığına, diğer alanlar için ödemeler ise Döner Sermaye Saymanlığına yapılarak buradan alınan evrak izin formuyla birlikte idareye teslim edilir.
    • Bu fiyatlar 1 ile 10 kişiye kadar gruplar için geçerli olup 10 kişiyi aşan gruplardan her kişi için fiyat %10 arttırılır.
    • Korunan alanlar birden fazla ili kapsıyor ise ücret korunan alan hangi ilde daha fazla alan kapsıyorsa o ilin İl Çevre Orman Müdürlüğü döner sermaye hesabına yatırılacak diğer İl veya İllere bilgi verilecektir.
    • Fiyatlar her yıl Genel Müdürlükçe yeniden belirlenir.
    • Fotoğraf ve film çekimlerinde kişisel ve amatör çekimler ile av turizm faaliyetleri hariçtir.
    (EK 1)
    ETKİNLİK DÜZENLEME BAŞVURU FORMU
    Etkinliğe Katılan Ziyaretçi Sayısı;
    Etkinliğe katılanların yaklaşık profili (yaş, cinsiyet, eğitim düzeyi);
    Sahaya geliş amaçları;
    Sahada geçirilecek süre (günübirlik- konaklama)
    Sahaya ilişkin bilmek ve görmek istedikleri değerler;
    Etkinlik süresinde ön görülen istekler ve talepler;
    Etkinliği Düzenleyene ait Bilgiler (Adı,Tel,Adresi vb.)
    Tarih;
    İmza;
    (EK 2)
    ETKİNLİK DÜZENLEME İZİN FORMU
    Etkinliğe Katılan Ziyaretçi Sayısı;
    Etkinliğe Katılanların Yaklaşık Profili (yaş, cinsiyet, eğitim düzeyi)
    Yaş
    Cinsiyet
    Eğitim Düzeyi
    Bayan
    Erkek
    İlköğretim
    Orta
    Lisans
    Sahaya geliş amaçları;
    Sahada geçirilecek süre (günübirlik- konaklama)
    Sahaya ilişkin bilmek ve görmek istedikleri değerler;
    Etkinlik süresinde ön görülen istekler ve talepler;
    Etkinliği Düzenleyene ait Bilgiler (Adı,Tel,Adresi vb.)
    İZİN
    (Bu Bölüm Kurum tarafından doldurulacaktır.)
    İzin Tarihi İzin Veren
    ....../...../....... Adı-Soyadı:
    İmza


    THE BeYaZ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realist
    Realist's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2007
    Erkek

    kıskançlık yapma.


    ..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    Realist bunu yazdı:
    -----------------------------

    kıskançlık yapma.


    -----------------------------
    Pardon? @beyaz sagol haci

    ...said addicted.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Matchup
    Matchup's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2009
    Erkek

     

    Alo maliye

    tel =  444 0 189


    Bulduğumuzu sanmaktan ziyade , umduğumuzu aramaktayız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morf1n
    morf1n's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Kasım/2011
    Erkek

    Realist bunu yazdı:
    -----------------------------

    kıskançlık yapma.


    -----------------------------

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2008
    Erkek

    olm gidiyosun 10-15 tl verip yararlanıyorsun. adamla aran açıldı diye senden sonra gidip göreceklerede mani olmaya çalışıyorsun.

    mevzu olduysa adama kafayı atarsın olur biter. karı gibi sinsi sinsi adamın açığını arıyorsun.

    cidden çok aciz adammışsın


    - xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sky
    Sky's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    Adam bıcak zoruyla götürdü galiba seni? yada rehin falan aldi. Konu 10 15 liraysa zararini ben karşılarım yeterki böyle sacma sapan konular acilmasin. Neyin derdinseniz anlamadim herkez biseyi sikayet etme pesinde.Cok ilginc ya gercekten bahadardan olabilirmi acaba?


    Ona aşık olmak, cehennemde çakmaklara gaz doldurmak gibi bir şeydi...
Toplam Hit: 3070 Toplam Mesaj: 26