Golang - Google Programlama Dili
-
Vatana , millete, dünyaya, uzaya hayırlı olsun :)
Sanıyorum google chrome os 'u bu şekilde geliştiriyorlar.Benim felsefem belli gogole'a hep destek, tam destek.
Adamlar açık kaynak, özgür yazılım, linux dünyası diyorlardı şimdi programlama dili dünyasına girmişler herhalde
-
googledan böle bişi olduguna dair resmi yazı varmı
-
bence googleyi okadar destekleme. Adamlar yok açık kaynak yok linux yok bilmemne diyo. Millet böyle destekliyo parayı götürüyorlar. Adamların internette sahip olma gibi bir takıntısı var(facebook, yahoo vb benzer bir çok site). Bir site bir sistem tutldumu basıyo parayı alıyor. Tüm dünyadan reklamlardan tirilyonlar götürüyolar. ohh wallla bence microsoft kadar adiler.
-
The_FCN bunu yazdı:
-----------------------------
googledan böle bişi olduguna dair resmi yazı varmı
-----------------------------http://www.youtube.com/watch?v=rKnDgT73v8s
videosu : googletechtalks a ait yok one diyorsan ;
1 saatilik video = > http://www.youtube.com/watch?v=wwoWei-GAPo
GoogleDevelopers a ait :)
-
oksijen bunu yazdı:
bence googleyi okadar destekleme. Adamlar yok açık kaynak yok linux yok bilmemne diyo. Millet böyle destekliyo parayı götürüyorlar. Adamların internette sahip olma gibi bir takıntısı var(facebook, yahoo vb benzer bir çok site). Bir site bir sistem tutldumu basıyo parayı alıyor. Tüm dünyadan reklamlardan tirilyonlar götürüyolar. ohh wallla bence microsoft kadar adiler.
-----------------------------microsofttan ne kazanıyorsun hoca ? yada microsoft hangi dilini açıp geliştirmeye sundu ? Google dan bir sürü para götüren adam tonla
----
Onuda geç, google yaptığı bir çok şeyin kodlarını açıyor.Apiler var, chorme var şimdide programlama dili çıktı.Bu işe sadece açık kaynak olarak bakma.
Windowsa saygım var çünkü bilgisayar konusunda bir çok şey ya buldu, ya geliştirdi.
Aynı şekilde google bir çok katkı sağladı.Windows kişisel bilgisayar gelişimine ne kadar katkıda bulunduysa google internet dünyasına o kadar katkıda bulundu.Adamlar golang geliştiriyor kodlarını açıyor.
Buda demek ki önümüzdeki senelerde bol bol kullanacağız
-
Tartışmaya girmeyi sevmem ama Sun Microsystem's de Java'nın kodları açmıştı, bu yeni bir şey değil. Aranızda inceleyen varmı??? Dilin kodunun açık olması sana ne getirir bilmiyorum açıkçası. Dil geliştirmek gibi bir niyetin varsa belki, ama dünyada bildiğim kadarıyla 4000 civarı dil var. Kullandığın dili yapacağın işe göre optimize etmek isteyebilirsin ki bu çok extreme bir durumdur. Yine de ben ihtiyacım olduğundan bu tarz düzenlemeleri en basitinden gcc compiler ına parametreler vererek halledebiliyorum Ayrıca C++ diye bir REALİTE varken ve Microsoft bunu Visual C++ ile desteklemişken başka söze ne hacet var bilmiyorum.
Ayrıca GoLang'ın Google tarafından kullanıldığına dair bir emare göremedim. Sadece sunum var ortada. Diğer yandan dile bakınca Ruby ve Python karışımı gibi duruyor. Google'ın web tabanlı uygulamalarını Python'la masaüstü uygulamalarını ise Ruby ile geliştirdiğini düşünürsek, elemanlar ortak bir dil yaratma çabasında gibi görünüyor.
Şu an eğer programlama dilleriyle ilgili bir şey yapılacaksa ya da yapılmalıysa bu da STANDARDİZASYON dur. Google tutan projelerini geliştiriyor, tutmayanları ise bir kenara atıyor(Google Talk). Bu dil tutmazsa -ki %95 öyle olacak- 4001. programlama dili olarak karmaşaya destek verecek.
-
adamlar önce interneti ele geçirdi, yolları kendileri çizdi.
şimdide bilgisayarları ele geçircekler.
onuda geçircekler..
ondan sonra sıra yemek programlarında..
-
hoca google ın bu dili kullandığını ben söylüyorum zaten.Chrome da kullanmış olabilir diye.
------
http://en.wikipedia.org/wiki/Go_(programming_language)
adresinden detaylı bilgiye ulaşabilirsin.
Senin dediğin 4000 bin dilin kaçının arkasında internet ve bilgisayar konusunda bir çok şeye el atmış google vard ? Kaçında rop pike ve ken thompson vardı ?
-----
adamlar yeni dil tasarlamıyor, adamlar c dilini geliştiriyor.Google chrome os ta bu kullanılmışsa çok büyük birşey demek.Google chrome, google chrome os, google serverları ..... uzayıp gider.Bu adamlar bunların üstünde dener.
Bana söyler misin 4000 projenin kaçında google vardı ? google ın kaç projesi tutulmadı ?
---
& Varg ;bazılarıda diyor ya google internette tekelleşecek diye.İşte o bazılarının içinden bazıları diyor ki google microsofttan beter birşey olabilir.Biz google a tamamen bağlı olabiliriz diye.
Bakalım izleyip göreceğiz
edit:
kesin bir google açıklaması yok.youtube taki gogole geliştiricisi olarak alınan user videosunda belirtmiş.
-
zumsuk bunu yazdı:
Senin dediğin 4000 bin dilin kaçının arkasında internet ve bilgisayar konusunda bir çok şeye el atmış google vard ? Kaçında rop pike ve ken thompson vardı ?
-----
adamlar yeni dil tasarlamıyor, adamlar c dilini geliştiriyor.Google chrome os ta bu kullanılmışsa çok büyük birşey demek.Google chrome, google chrome os, google serverları ..... uzayıp gider.Bu adamlar bunların üstünde dener.
Bana söyler misin 4000 projenin kaçında google vardı ? google ın kaç projesi tutulmadı ?
-----------------------------Zumsuk beni çektin polemiğe ben de konuşayım.
Birincisi bir projenin arkasında falanca şirketin veya falanca şahısların olması en fazla projenin başarısını sağlar ve kullanılmasını teşvik eder. Ama tutulmasını sağlayamaz. Öyle olsaydı google youtube u satın olmak zorunda kalmaz google video ile onu geçerdi. Şu an ben facebook a bir rakip geliştirsem arkamda da apple, microsoft, google, oracle olsa geçebilirmiyim sence??? Bir dilin bir Linux kernel i üzerinde çalışan bir işletim sistemi üzerinde yazılan -herhangi- bir programda kullanılmasının nesi büyük bir şey bunu da anlayabilmiş değilim. Sonuçta artık programlama dillerinin çok azı çekirdek olarak var, hepsi frameworklerle, kütüphanelerle beraber anlam kazanıyor. Bu kütüphanelerin(.NET Compact Framework, JDK, TK, wXWidget) gelişmişliği ölçüsünde de o dilde yazılım geliştirilebiliyor. Örneğin C diliyle internetten veri alışverişi yaparken bir çok işlemi (port aç, request gönder....) programcı yaparken, C# dilinde framework içerisinde hazır olan kütüphaneler kullanılarak tek satırda paket alınabiliyor. Eğer geliştirilen dil güçlü bir kütüphaneyle de desteklenirse ve diğer dillere tercih edilmesi için bir sebep oluşursa kullanılır, ki bunun için bile modern programlama dillerinde olan bütün özellikleri içermesi gerekiyor.
İkincisi piyasadaki 4000 dilin en az 2500-3000 i C ve türevleri baz alınarak tasarlanmıştır. Sen bu dile bakıp yeni dil tasarlamıyorlar C dilini geliştiriyorlar diyebiliyorsan zaten benim diyecek bir şeyim yok. Programlama dilleri, işletim sistemleri, işletim sistemleri mimarisi, donanım programlama konularını araştır der konuyu kapatırım.
Anlıyorum heveslisin bu konulara ama heves yeterli değil. Nasıl çalışıp istediğin bölümü kazandın, bundan sonra da çalış kendini geliştir, iyi bir mühendis ol ki heyecanınla ve varsayımlarla değil bilginle mesaj yazasın. Mesajı yazma amacım seni eleştirmek değil, ufkunu açmaktır, sakın yanlış anlamayasın
-
allahım ya niye herkes bi polemik peşinde ? yada öyle görüyor anlamıyorum.Burda polemik yada tartışmaya çalıştığım birşey yok
---
senin ne kadar bilgin varda bu projeyinin ne olacağını hesaplayabiliyorsun ?? Çalışacakmışım kendimi geliştirecekmişim.
Bu günlerde herkes bir birine ne kadarda kolay bok atabilyor değil mi ?
-------
http://www.google.com.tr/intl/tr/options/
Bak bakalım projelerine ... Arama motoru, gmail , adsense, analystic, picassa, desktop search .....
Bunalrı biliyorsun değil mi ? Hayır çok BİLGİLİ bi insansın ya bilmemen imkansız sormam bile gereksizdi ya .. Bunlar google projeleri dahasıda var.Son olarak google arabalar için navigasyon sistemini ücretsiz dağıtacağınıda duyurdu.
Bu adamlar bunları nasıl yapıyor ?? Google içinde beyin gücü senide aşar, benide aşar tahribatıda aşar.tübitak şunu bunuda aşar.Çünkü bir sürü genç, çalışan beyin var üstüne üstük alt yapısı var, parası var.
----
Eğer gerçekten google destekli bir dilse fazla değil 2 sene içinde nerden nereye geleceğini görürsün.Bu gün sun firması bile java dilinle nerelere geldi.Eğer o kadar BİLGİN varsa o dediin 2-3 bin dil (ben bilgisizim ya 12 tane falan biliyorum c den geliştirilme) içinde javanın da c den geliştirildiğini bilirsin.
Java sun firmasıyla nereye geledi ?? biliyorsun değil mi ?
Google internetin bir çok alanına hükmediyor.Program kısmına el atmıştı ki şimdi işletim sistemlerine el attı.Yaptığı projelerde golang kullanırsa çok büyük destek görecektir
-----------
Ufkumun açılacak birşeyi yok.Golang bana şimdilik birşey kazandıracak yada birşey kaybettirecek gibi durmuyor ( direkt olarak ).Chrome os kullanırım o golang ile yazılır o başka.Bende chrome os kullanırım c den iyi performans verir.
Sonuç olarak google gücü var arkasında bu dilin (tekrar ediyorum eğer cidden google'ın geliştirdiği bir dil ise) bu demek oluyor ki ;
golang gücü = google gücü ....Diğer 3 bin dil arasından hangisinin arkasında kimler vardır ? Kaçı google kadar sağlamdır ??
-
Dilleri arkasındaki firmalar ile özdeşleştirip böyle değerlendirmek aptalca olur.
F#'ın da arkasında MICROSOFT (Evet, o bildiğimiz dünyanın en büyük yazılım şirketi olan) var ancak ben daha hiç F# ile yapılan yazılım diye birşey duymadım.
Lütfen olayları cahil fanatizmine dökmeyin.
Java'nın C ile geliştirildiğini söylemek de cehalet olsa gerek diye inanıyorum.
İçinde hiç C / C++ kodu bulunmayan bir dil var mıdır ki?
Ayrıca JVM genel olarak Assembler ile yazılmıştır.
Ancak Microsoft kendi Assembler'ını yazarken, C++ dan yardım aldığını açıklamıştır.
Yani bilmem anlatabiliyor muyum?
Dil fanatizmi nedir yahu?
Hele ki sana mantıklı bir laf anlatan adamla tartışmaya girme boyutunda?
Ayrıca "Sun bile" gibi bir cümle kurmuşsun ki, o da dillere destan olacak nitelikte...
Sun SOFTWARE değil şirketin adı, hiç dikkatini çekti mi?
SUN MICROSYSTEMS.
http://www.sun.com/products/index.jsp
Sürekli olarak bir hardware ya da OS satmayan bir topluluğun bir dil çıkartıp onu popüler hale getirmesi imkansız denecek kadar zordur.
C ve C++'ın bu kadar tutulmasının sebebi ise, o dönemdeki dillerin yeteri seviyeyi tutturamamasıdır.
Bu saatten sonra GoogleOS tutmadan, GoLang değil, GoogleOfficialLanguage de olsa adı, hayatta tutmaz.