Golden Retriever Mı Pug Mı Almalıyım ? Dişi Mi Erkek Mi ?
-
sancaks bunu yazdıhasato bunu yazdı
Satın almayın sahiplenin. Sokaklarda , barınacaklarda yüzlerce binlerce canlı var. Çoğu cins. Bir merak - heves uğruna satın alınıp sokağa atılıyorlar.... Bir candan bahsediyoruz. Parayla satın almak nedir.
Lütfen duyarlı olun...daha önce bir golden besledim (forumda başlığı var)enfeksiyondan sonra öldü.Bayağı etkilendim uzun bir süre köpek beslemedim daha sonra yol kenarında bayağı büyük yani yavru değil rahat 2 yaşından büyük arka bacağı sakat (araba çarpmış basamıyor) ve açlıktan resmen midesi birbirine yapışmış bir köpek gördüm..bakımını yaptırmak için barınağa gittim ama içim elvermedi bırakmaya.önce aşıları sonra tasması şu bu derken şu an odamda ve ekrana bakıyor.arka ayağına basmaya başladı..çevremdeki tüm insalara her zaman söylerim "ihtiyacı olan hayvanlar varken gidip cins almayın ". bende seninle aynı fikirdeyim ama arkadaşa saygı duyuyorum ona lafım yok
hocam dedikleriniz konusunda haklısınız. ancak tek tek istanbuldaki barınakları dolaşmak ölüm gibi olur. o yüzden telefon yolu ile ulaşmayı tercih ettim, ancak yanıt alamadım çoğundan. birde güvenemiyorum barınaklara. hani özellikle kedi tecrübem uzunca süre oldu. anlayabilirim ama köpek alacağım hiç bakmadım fikirsizim, alırım birşeyi eksik olur birşey olur benim içim acır yine. o yüzden herşeyini garanti eden ücretli de olsa bana ileride denk geldiğim her sorunda destek vereceğine güvendiğim bir yerden aldım.
-
saygı duyuyorum bende senin durumunda iken bir golden almıştım ama dediğim gibi fikrim daha sonları değişti bu sene toplamda 7 tane sokak köpeğini sahiplendirdim şu anda 1 tanede bahçemde var sahip aramaktayım :D
-
Hocam evde besleyeceksen düşük enerjili hayvan al diyecektim ama sen almışsın zaten. Umarım mutsuz gününüz olmaz. Köpek bakmak çocuk bakmak gibidir. Hayvanı belli bir rutine oturt,gezmesini tuvaletini vs. yoksa seninde canın sıkılır,hayvan öğrenmiyor hiç bir şey diye düşünürsün ama senin hatandır. Rutin ilerlersen hem senin hayatın düzenli olur,hem unutmazsın hayvana yemek mi verecektin tuvalete mi götürecektin hem de hayvan çok daha çabuk kavrar herşeyi.
-
hallederi_55 bunu yazdı
Hocam evde besleyeceksen düşük enerjili hayvan al diyecektim ama sen almışsın zaten. Umarım mutsuz gününüz olmaz. Köpek bakmak çocuk bakmak gibidir. Hayvanı belli bir rutine oturt,gezmesini tuvaletini vs. yoksa seninde canın sıkılır,hayvan öğrenmiyor hiç bir şey diye düşünürsün ama senin hatandır. Rutin ilerlersen hem senin hayatın düzenli olur,hem unutmazsın hayvana yemek mi verecektin tuvalete mi götürecektin hem de hayvan çok daha çabuk kavrar herşeyi.
hocam onunla ilgili program oluşturmayı düşünüyorum. yemeğini mesela sürekli önünde bırakmayı düşünmüyorum yanında olduğum müddetçe. edindiğim bilgilere göre; kendim yedikten sonra ona yemek vereceğim, itaatkarlığı için , bu düzende olunca tuvalet düzeni de belli olacak. onun dışında genelde boş oldugum her an onunla oyun oynarım. ki tek değilim zaten bütün evi yorması gerekicek :) ayrıca dışarıda da bol bol vakit geçirecek sorunsuzca :) şu an yavru, sağlıklı olma sürecini tamamlasın ondan sonra başlatırız tempoyu :)
-
niyeyse bu köpekleri hiç sevemedim. cins yada tür olarak değil, genel olarak. nefrette etmiyorum ama sevmiyorum.
nede olsa hayvan, doğası ve bilemediğim bir içgüdüsü var. geçen gün haberlerde izledim. yine bir Bulldog, çevrede önüne gelene saldırmış. bir çocuğun kafa derisini yüzmüş. sahibi firari.
hele çocuklu ailelerde ayrı bir sorun. sadece bu konuya dikkat çekmek istedim. iyi yönüde var, kötüsü de.
-
6 yıldır sokak canlarını beslerim. Kedi , köpek , kuş hiç fark etmez. Üniversitede okurken cebimde kalan son 10 tl ile dayanamaz süt alırdım canlara verirdim. İnan barınaklar ve sokaklar kendilerine el uzatılmasını bekleyen yüzlerce binlerce canla dolu. Durum bu iken bir canlıyı ticaret malzemesi yapanlara para vermeyin.
Tabi ki sizin kişisel kararınız ancak daha iyi düşünmenizi tavsiye ederim. Besleme , bakım vb. benzeri konularda her zaman destek bulunur . Çiftlikten para ile almanız bu konuda size hiç bir fayda sağlamaz.Facebook da bir sürü grup var. Gönüllü olarak cebinden para haryacayarak , zamanlarını feda ederecek can besleyen. Bunlar ile iletişime geçebilirsiniz. İstanbulda kurtköy patileri , kemik arkadaşım bilinenler. Facebook sayfasını incelemenizi hatta bir hafta sonu onlarla beslemeye katılmanızı tavsiye ederim.
Tekrardan belirtmekte fayda . Kişisel düşüncenize saygı duyuyorum. Sokaktaki ve barınakti canların kurtarılma umudunu gören birisi olarak düşüncemi belirtiyorum sadece. -
Arkadaşım çok uzun süre farklı cinslerde köpek besledim. Evde beslemek için sakın golden alma.
Bir köpek evde beslenecekse çok fazla enerjisi olan bir cins olmamalı. Bunun yanında kısa tüylü bir cins olsa çok iyi olur.
Pug çok hassas bir köpek, sık sık hasta olur ve uzun süre yaşatamayabilirsin.
Tüy sorununu bir kenara bırakıp ben bakımını yaparım, traşını yaptırırım diyorsan kesinlikle sana "cocker spaniel" öneririm. şurdan yavrularına bakabilirsin;
Aldığın köpek sevimli, akıllı, az hastalanan, çok gezdirilmesi gerekmeyen(bazen imkan olamıyor ve 10 dakikada eve geri gitmen gerekiyor), bence kısa tüylü ve Türkiye'de bol miktarda olan bir cins olmalı.
Bi tane cocker yavrusu bulup azcık oynasan kesinlikle alır gidersin :) yüzünde küçük çocuk ifadesi var ve çok oyuncu bir cins.
Benim beslediğim cinsler arasında en kolayı pitbull'du. Beslenebilecek en akıllı köpek aslında, insanlar vahşi hale soktuğu için problemli bir nâmı var. Kısa tüylü, akıllı, küçük, masrafsız, pek hasta olmaz, gezdirirken çok asildir ve iyi yetiştirirsen sözünden 1 adım dışarı çıkmaz. Sahibine ölümüne bağlı bir cinstir.
Arkadaşların biri beagle tavsiye etmiş ama küçük görünsede enerjisi çok yüksek bir köpektir.
Golden ve pug tavsiye etmem. Söylediklerim dışında aklına gelen cins olursa bilgi verebilirim.
-
@mustafa_unax hocam tavsiyelerin için teşekkür ederim. ancak erkek bir golden yavrusu aldım, enerjik olmasının bana olumsuz olacağını düşünmüyorum çünkü diğer arkadaşlara da bahsettiğim gibi vakit geçirecek zamanım var onunla, benden başka vakit geçirecekler de var evde. o yüzden golden tercih ettim. cocker ı da düşünüyordum ancak cocker biraz asi başına buyrukmuş, gerçi eğitimle köpeklerde her türlü yola gelmesi mümkün oldugunu öğrendim ama yinede goldendan vazgeçemedim.
hayvanı kısıtlayacak bir duruma getirmeme sorumluluğunu göze aldım o yüzden ev onun yemek yeme uyuma yeri gibi olacaktır bir nevi yavruluk dönemi bitince :)
-
resimleri atda görelim hocam
-
bence nette ücretsiz köpeklere göz atın yani sahibi almış bakamıyor örn petarkadas vb :)