folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Google Büyümesin Diye Microsoft'u Seçtik ( Nokia )



Google Büyümesin Diye Microsoft'u Seçtik ( Nokia )

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek

    Nokia Microsoft ile resmen anlaştı. Yeni nesil telefonlarında Windows Phone 7'ye yer vermeyi planlayan Nokia CEO'su Stephen Elop, "neden Android'i kullanmadınız" sorusuna "Google güçlensin istemedik" yanıtını verdi. Peki şimdi ne olacak? Nokia neden yıllardır arkasında durduğu Symbian'ı arkada bırarak Microsoft'la anlaştı?

    Dünyanın en büyük cep telefonu üreticilerinden biri olan Nokia, yıllar boyu birinciliğini kimseye kaptırmadı. Finlandiya’dan doğan şirket, kısa zamanda devleşerek dünyanın hemen her ülkesine birçok model telefonla ulaşmayı başardı. Şüphesiz Nokia, bir zamanların efsane ismiydi.

    Di’li geçmiş zaman dilimini kullanarak Nokia’nın durumunu anlatmamızın bir sebebi var elbette. Teknolojinin gelişmesi, beraberinde akıllı telefonları getirdi ve bilgisayarları cebe taşıyan bu cihazlar, telefon sektörünün geldiği son noktaydı.

    TELEFON ÜRETMEK YETMİYOR, YAZILIM DA LAZIM

    Nokia, akıllı telefon sektöründe çok geç kalan bir isim oldu. Apple, Samsung, LG gibi diğer dev firmalar sektörü iyi analiz edip son kullanıcıya ulaşmak için akıllıca hamleler yaptı. Apple, iPhone ile telefon üretmenin ötesinde kullanıcılarına sunduğu yüzbinlerce uygulamayla kullanıcılarını kendisine bağlamayı bildi. Şüphesiz Apple’ın adımlarını iyi irdelemek gerekiyor; zira Apple’ın akıllı telefon sektöründe attığı her adım, son kullanıcıyı kendine bağlamak içindi. SIM kartlarının bile standart SIM yerine Micro SIM’le çalışıyor olması, kullanıcıların SIM kartını diğer telefonlara taşımasının önündeki en büyük engeldi. Ancak Apple’ın elindeki en büyük güç, uygulamalardı. App Store’da iki hafta öncesinde 10 milyar indirilme rakamına ulaşan Apple, tüm iPhone ve iPad’leri kapsayan bu uygulamalarla telefon satışından daha çok gelir elde etti.

    ÜCRETSİZİ DE VAR 99 DOLAR OLANI DA

    Uygulamaların bir kısmı ücretsizken, büyük bir kısmı ise 0.99 dolardan başlayarak 99 dolara kadar çıkan fiyatlarla App Store’dan satışa sunuluyor. Ücretsiz uygulamalar için geliştiricilerden ücret istemeyen Apple, ücretli uygulamalarda ise fiyat etiketine göre fiyatın yüzde 30’unu komisyon olarak alıyor. Apple, her yıl yeni bir iPhone veya iPad çıkarsa da, uygulamaları tüm cihazlarında çalıştığından eski müşterileri üzerinden de para kazanmaya devam ediyor.

    PEKİ YA ANDROID

    Android telefonların sayısında ise ciddi artış göze çarpıyor. Google’ın geliştirdiği ücretsiz açık kaynak kodlu bu işletim sistemini başta Samsung olmak üzere, LG, HTC, Sony Ericsson gibi şirketler gerek telefonlarında, gerekse de tabletlerinde kullanmaya başladı. Android’in ücretsiz oluşu ve uygulama geliştiricilerin önünde bir engel olmaması üreticileri cezp ederken, uygulama geliştiricileri de sınırlara tabi olmadan dilediği yazılımı geliştiriyor.

    NOKIA VE N8 FACİASI

    Nokia, uzun yıllar boyunca Symbian işletim sistemiyle telefonlarını donattı. Ovi Store ile uygulamalarını kullanıcılarına ulaştırmaya çalışan şirket, Nokia N8 ile büyük bir sıçrayış yapmayı planladı. “Tarihimizde en çok ön sipariş verdiğimiz telefon” olarak adettiği N8, kullanıcıların azımsanmayacak bir kısmı için hayal kırıklığından öte bir şey olmadı. N8’in Türkiye ayağında lansmanının yapıldığı gün N8’i eline alıp, “Uygulamalar” sekmesine girmekle birlikte telefonun iki kez kilitlendiğine şahit olduk.

    Nokia Türkiye Müdürü Conor Pierce, hürriyet.com.tr’ye verdiği bir demecinde N8’lerin çok küçük bir kısmının “güç problemi” yaşadığını dile getirse de, N8 üzerine aldığımız yorumların hemen hepsi N8 aleyhineydi.

    NOKIA VE MICROSOFT RESMEN ANLAŞTI

    Yıllar boyu Symbian işletim sistemini savunan ve ona inanan Nokia, ilk ağızdan Symbian’ı geride bıraktığını ve yeni telefonlarında Microsoft’un Windows Phone 7 işletim sistemiyle yola devam edileceğini açıkladı. “Neden Windows yerine Android’i tercih etmediniz” sorusuna Nokia’nın CEO’su Stephen Elop’un verdiği yanıt düşündürücüydü: “Android ile birlikte Google’ın büyümesini istemedik.”

    İKİ DEV İKİ DEVE KARŞI

    Nokia, Microsoft’la anlaşarak yola devam etme kararı alırken, Google Android ile hızla büyümeye devam ediyor. Apple ise iPhone ve iPad satışları dışında App Store’dan indirilen milyarlarca uygulama ile gelirini hızla artırmayı sürdürüyor. Microsoft ortaklığının Nokia’a ne getireceği bilinmez; ancak akıllı telefonlarla birlikte taşların yerinden oynadığı artık gün gibi açık.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek
    umarim gugıl ikisini de ezer :)

    Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2008
    Erkek

    e değişeyim derken iyice sıçtın nokia naptın sen şimdi :D


    http://kocaer.me
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 23/Temmuz/2009
    Erkek

    6-7 ay sonra ben de akıllı telefon alacam. Android tabanlı almassam arto olayım. Tarayıcım açılırken google ile açılıyor. Netbookum olursa chrome os kuracam. Şu firefoxtan kopamıyorum ki. Koparsam eğer 1. kullanacağım chrome, 2. opera olacak. Gmail kullanıyorum. Feedleri google reader ile okuyorum. Yakında google fiber interneti türkiyey getirecem. Googlea her türlü destek aq. Binecez hepsinin üzerine vurucaz kırbacı.


    Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Aralık/2009
    Erkek

    rekabet ortamı oluşsun diye böyle yaptılar böylelikle daha iyi şeyler gelişir

    bu arada google'ın yorumu:

    "iki hindi bir kartal etmez"


    msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    Android işletim sistemli telefon alana kadar bende google ın bu kadar agresif büyümesine karşıydım.Ama telefonumu alıp şöyle 2 gün kurcalayınca adamlar yapmış, dünya tekeli olsalar başımın üstünde yerleri var diyorum.


    Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mart/2007
    Erkek

    google ikisinide üst üste koyup ....... :D

    şu nokia yayı sevmiyorum arkadaş.. milletde aksine tuttu.. beni çeken hiç biözelliği yok.. trident de kullandım o bile daha iyiydi.. kişiye göre değişir tabi..


    Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Mayıs/2009
    Erkek

    hala gugılı microsofttan büyük sananlar var lol yahu microsoft hoh desek google kapanır


    "
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2008
    Erkek

    diamonique bunu yazdı:
    -----------------------------

    6-7 ay sonra ben de akıllı telefon alacam. Android tabanlı almassam arto olayım. Tarayıcım açılırken google ile açılıyor. Netbookum olursa chrome os kuracam. Şu firefoxtan kopamıyorum ki. Koparsam eğer 1. kullanacağım chrome, 2. opera olacak. Gmail kullanıyorum. Feedleri google reader ile okuyorum. Yakında google fiber interneti türkiyey getirecem. Googlea her türlü destek aq. Binecez hepsinin üzerine vurucaz kırbacı.


    -----------------------------

    Android almak şart gibi hoca, tüm google servisleriyle %100 uyumlu olacak. Firefox kur, vlc player kur telefona, üstüne üstlük kurduğun firefox'a eklenti kur. Ben de Android yüklü bir telefon almayı düşünüyorum.

    KOnuya gelirsek ; Nokia kullanıcısı pek ANdroid Symbian falan dinlemez 5 megapiksel kamerayla ilgilenir. Bence Samsung Nokia'yı düşük fiyatlı telefonlar konusunda geçecektir ve Nokia akıllı telefon piyasasında gittikçe gerileyecektir. Nokia kullanıcısı için yazılım ne kadar önemli olmasada yine buna önem veren bir kesim vardı bunlardan şimdiden fikirlerini değiştirmişlerdir. Uzun vadede Nokia iyice gerilerde kalacak diye düşünüyorum.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2008
    Erkek

    syntr bunu yazdı:
    -----------------------------

    hala gugılı microsofttan büyük sananlar var lol yahu microsoft hoh desek google kapanır


    -----------------------------

    büyüklüğü ne ile ölçtüğüne bağlı, kimde en fazla para var kim en fazla kapitalist kim en fazla pahacı ve soyguncu dersen microsofttan büyüğü yok tabi ki. değişen dünyanın yavaş yavaş uyanan insanları olarak google'ı desteklemeyi doğru buluyorum kendimi ve çevremi düşünerek, sana microsoftun ne faydası var peki?


    http://kocaer.me
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    nokia donanım üretemiyorki nerde 2 yıllık 1ghz telefonlar var nokia da bu yok. symbian da özellikle dokunmatikte zıctı kusura bakmasınlar ama  samsung un android i derleyerek geliştirdiği BADA hem symbian ı hem windows mobile i ezer geçer x)

    android gücü ve linux un açık gücü heryerde kendini gösteriyor. google daha büyüsün büyümesin ? google donanım üreticisi değilki nokia ya zarar versin. özellikle saglam donanım üretip yazılımda çakan  motorola sonyericson gibi firmalar android sayesinde sıçrama yapti onlar sıcrarken nokia düşüşe geçti 


    syntr bunu yazdı:
    -----------------------------

    hala gugılı microsofttan büyük sananlar var lol yahu microsoft hoh desek google kapanır


    -----------------------------

    bunu diyebilecek güçleri olsaydı derlerdi rahat ol.  sen google ı sadece google.com olarak düşünme onlarca servisi var.

    orkutu var gmail i var dock u var işletim sistemleri (chrome os  ve android) resim düzenleme , internet tarayıcısı 

    çeviri sitesi vs vs saymakla bitmez dünyanın en büyük bedava blog u blogger en büyük video sitesi youtube....

    en büyük reklam platformu adsense ... 

Toplam Hit: 3182 Toplam Mesaj: 25