Google Kayıt (Log) Tutuyor. Hareket Dökümlerinizi Görün
-
Vay anasını. Herşeyi gösteriyor la.
-
Uzun zamandır var bu olay...
-
Hybris bunu yazdı
google nereden ekmek yiyor?
bu tür istatistikleri aramaları vs log tutmak google ın işi zaten.
Ürün Arama, Bilişim, Reklam, Teknoloji Gelir (37,905 Milyar $)(2011)[2]
İşletme gelir (11,632 milyar $)(2011)[2]
Net gelir (9,737 milyar $) (2011)[2]
Toplam varlıklar 72,574 milyar $(2011)[2]
Özkaynak 58,145 milyar 2011 Çalışan sayısı 32,467- 2011[3] -
bende boş
-
Tee o zamandan tbt ye girmişim vay amk :D
Konu linki de şu :
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=49223 -
Sorun böyle şeylerin loglanması değiğl :| kullanımı.
Abi herifler 1 hafta önce nerelere gittiğine bakarak ; 1 hafta sonra nerelere gideceğini %80 ihtimalle buluyor. NErden alış veriş yaptığını, nelerden hoşlandığını, yaşını, göz rengini falanda biliyorlar.
Yani insanlarla ilgili öyle bir istatistik var ki ; herhalde 20 sene içinde otomatikman ülkeler ve milletlerle ilgili 40-50 sene sonrasının istatistiğini bulabilecekler (hemde büyük oranda doğruluk payıyla).
---
Ben bir kot pantolonu firması olayım. Gençlere hitap ediyorum. Nerelere giderler, ne yerler, ne içerler, ne sıçarlar (ona göre tuvalet işi için ar-ge) den tut, dayanıklılık için oturduğu yerlere kadar Google+facebook+twitter gibi büyük yerlerden istatistik alabilirim.
Evet bir tanesini vermezler ; fakat genelini verirler.
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1127220&CategoryID=77
Microsoft açıklıyor. Apple, facebook, twitter vs.. gibi firmalarda açıklıyor. Fakat Google bırak hangi ülkeye ve kimlere neler vermişler ; kaç kişinin profiline dahi bakıldığını açıklamıyor (kaynak : national g. belgeseli).
Çok karışık abi. Google ve facebook'tan korktuğum kadar hiçbirşeyden korkmuyorum. Şimdi yandex bulaştı.
Tarayıcı yandex, arama motoru google, mail yahoo, işletim sistemi linux. En garantisi bu herhalde, dağıtmak.
Yani ne yaparsak yapalım loglanacağız. Fakat Google kadar ürkütücü bir firma yok.
-
ben kapatmıştım ama sanki neye yarayacak
gogıl yine tutuyordur bi yerlerde namıssız
-
29 Tem 2006
Aranan Ankara,Turkey 20:22 neyini aradıysam artık :)
trooper tarafından 29/Mar/13 15:29 tarihinde düzenlenmiştir -
microsoft ürünü kullanıyorsun, chrome veya firefox kullanıyorsun, tahminen birkaç firma senin loglarını tutuyor zaten.
google sadece bunu sana da gösteriyor.
sana gösterdiği zaman mı sorun oldu onu anlamadım..
-