Googlede Çalışmak Hayal Midir ?
-
Mesela arkadaslar ben simdi 18 yasındayım lise sonu bitiricem inş. bu sene sonra müh. okusam cok saglam bir üni olmasa ondan sonrada gitsem yurtdısında avrupada denkliği olan bir okulda yüksek lisans yapsam.
Birde uzmanlık alanım olsa mesela veritabanı gibi.Sizce google finlandiyada işe girmem olanaksız mıdır ? Ingilizcem var ama teknik ingilizce yok vede Fince yok ama öğrenirim.Yani böle sorunca olanaksız gibi geliyor ama google sonucda yeni bir sirket sayılır bundan 20 sene sonra kat kat daha da zorlaşacak ama sizce suan durum nedir ? Her yıl 10 bin küsür kişi işe alıyorlarmıs.
Mesela bill gates bile çok müthiş zekalı biri değildi bence Ainstandan daha zeki değildi.Adam işin %50 sini çalarak çırparak yaptı.Direk yok böle bişey olmaz vs demek istiyorsunuz ama bir mantıklı düşünün eleştiri yapıyorsanızda ta*sak geçerek elestiri yapmayın.
-
konuyla alakasız ama >
blog.facebook.com 'da yazan biri var feysin yazılım kadrosunda sanırım
http://www.facebook.com/tomw
adamın flickr 'ında bi resimler var resmen hayatını yaşıyo be :|
http://www.flickr.com/photos/tomwphotos
orda bi alete binmeye çalışıyolar 3.sayfada kaykay gibi feys ofisinde onla geziyolar bi ara tanıtmıştılar onun bile eğitimini felan alıyolar + adamın yapmadığı aktivite yok paraşütle atlama en güzel yerleri gezme vb... :|
http://www.facebook.com/video/video.php?v=523926674779
o aletin feys ofisinde kullanıldığı tanıtımı :)
türk bayrağınıda görebilirsiniz.
1:17 - 1:19 arası
-
google da çalışan türk var baya
1-2 tanesinin blogunu da okumuştum. Kendini cok iyi yetişririsen neden olmasın.
-
tagext bunu yazdı:
-----------------------------
google da çalışan türk var baya
1-2 tanesinin blogunu da okumuştum. Kendini cok iyi yetişririsen neden olmasın.
-----------------------------googleda çalışan bir türk benden bişi rica etmişti, adamın mail uzantısı böyleydi @google.com aklım gitmişti :))
-
yurtdışında okumalısın hoca bilgisayar mühendisliği değil bilgisayar bilimleri okumalısın(computer science) harvard gibi ünilerden mezun olursan bi fırsatın olabilir yada türkiyede okuyup yükseklisanısını köklü bir üniversitede yaparsan alırsın ama tamamiyle türkiyede bu işi biteremezsin google ofis açarsa orada çaycılık falan yapılır ana öyle kıdemli bir bölüm için öküz gibi üni bitirmelisin
-
hackworm bunu yazdı:
yurtdışında okumalısın hoca bilgisayar mühendisliği değil bilgisayar bilimleri okumalısın(computer science) harvard gibi ünilerden mezun olursan bi fırsatın olabilir yada türkiyede okuyup yükseklisanısını köklü bir üniversitede yaparsan alırsın ama tamamiyle türkiyede bu işi biteremezsin google ofis açarsa orada çaycılık falan yapılır ana öyle kıdemli bir bölüm için öküz gibi üni bitirmelisin
-----------------------------Katılmıyorum.
Orta seviyede bir üniversite bitirip orta seviye bir yerde yüksek lisans yapıp sağlam referansların olursa girebilirsin bence.
-
İnşallah istediğin gibi olur ve google da çalışırsın
dipnot : bill ordan burdan bişi çalıp çırpmamış bilgine..
-
wking bunu yazdı:
hackworm bunu yazdı:
-----------------------------Katılmıyorum.
Orta seviyede bir üniversite bitirip orta seviye bir yerde yüksek lisans yapıp sağlam referansların olursa girebilirsin bence.
-----------------------------bahsettiğin şartlarla turkiyede zor iş bulursun kimseyi kandırmayalım
-
Sana bağlı ve şanslı olman gerek. Kendini geliştirirsen, şansını da iyi kullanırsan neden olmasın?
-
İtu odtu bogazici disinda okursan imkansiz
-
çay filan getirip götürebiliris :D