folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Görsel Hafıza İle Kitap Okumak

Görsel Hafıza İle Kitap Okumak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

hocam anlamadan okumak olsaydı ben de açar bakar bakar okudum derdim. böyle birşeyi sunmanın bile mantığı yok. adamlar sayfayı okuyor saniyeler içinde. ben ilkokuldayken bi öğretmenim, resim öğretmeni için birkaç saniyede sayfayı okur görsel olarak hafızasına alıp demişti. ilk o zaman duydum. lisede bi hızlı okuma kitabı almıştım. ona da pek bakmadım ama bir iki alışırmasını yaptım. o sayede 2 ila 3 kata kadar hızlandırdım okumamı. onun haricinde dikkatimi verebilirsem saniyede 3-4 cümleyi anlayarak okuyabiliyorum fakat 5-10 saniye sonra pilim bitiyor tekrar normal okumaya geçiyorum.

böyle çat çat diye okunur mu bilmiyorum, okunursa da çok çalışmak lazım gibi geliyor. ona da üşeniyorum. ama biri set paylaşırsa öğrenmeyi denerim. bu derece hız hem de iyi anlayarak gerçekten mümkünse (yapmadan inanmam) çok önemli birşey. 

yalnız insanların üzerinde durmama sebebi benimle aynı olsa gerek; bunun özel bi yetenek olduğunu düşünüyoruz. herkesin yapabileceğine pek inanmıyoruz. o yüzden denemiyoruz da. tabi bir de ülkemizdeki okuma olayı var. gazeteyi bile sofraya sermek için alan bir milletiz. harbiden la biri pratik masa örtüsü diye tek kullanımlık kağıt örtü üretse çok satar yeminle.

edit : aklıma gelmişken, bizim hızlı okumamız yabancı milletlere göre daha zor. sebebi de dil. birçok dil eklemesizdir. yani kelime sadece kelimedir. bi ingilizce kelimeyi hecelemek için ciddi dil bilgisi gerekebilir. bizde eklemeli bir dil var. öğrenirken de tümevarım ile öğrendik. önce harfleri öğrendik, hece-kelime diye gitti. bu sebeple hece hece okuyoruz diyebiliriz. ingilizcede ise her kelime bir hece gibi kalıptır. dolayısıyla ingiliz baktığında kelimenin tamamını okur/algılar.

tabi ben okuma yazma öğreneli çok oldu. yanlış bilmiyorsam uzun zamandır tümdengelim uygulanıyor. önce kelimeleri ezberletip oradan heceye iniyorlar. doğruluğu yanlışlığı da ayrı bi konu. kesin olan şey ise kullanılan yöntemin, beynin çalışma mantığını doğrudan etkilediği.

Prometheus tarafından 04/Oca/14 04:56 tarihinde düzenlenmiştir

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

eğitim seti çıkar mı?

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

gazeteyi bile sofraya sermek için alan bir milletiz.

:)

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Blok blok okuma ve yazının tamamını okumama ile alakalı eve gidince fotoğraf gönderirim, şaşılacak bir durum yok göz egzersizleri ile mümkün (eğitim ile dk 1000 kelime okuyanlar var),

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

süleyman demirelin o gün çıkan tüm gazeteleri yarım saat gibi bir sürede okuduğunu söylemişti yıllar önce lisede hızlı okuma eğitimi kursuna katıldığım eğitimdeki eğitmen olan kişi.

Ben oldum olası kitap okuyorum , çok diyemem çünkü yetersiz olur bu sıralar bayağı da azaldı lise döneminde ve ilkokulda iken çok okumaktaydım. 6. sınıfta iken okuduğum suç ve cezayı hatırlarım çok fazla detayı ile birlikte .  Çok okumanın insanın kelime dağarcığını artırması ve geliştirmesi dışında düşüncesini ,düşünce yapısını ,düşünme yöntemlerini ve de konuşmasını artırdığını düşünüyorum . Hızlı okumaya gelecek olursak  hızlı okuma ;okuma  üzerine değil gözün görme kabiliyetini artırma üzerinedir. Video yu izlemedim ama görsel hafıza ressam olan arkadaşlarda da olabiliyor.   

İnsan beyni çok hızlı çalışmakta bazen ben bu anı yaşamıştım diyoruz ya o anlarda beynin görmesinin ; gözün görmesinden daha hızlı olmasından kaynaklandığını da tespit ettiler. Hızlı okuma kurslarının faydası oluyor  . Mutlaka deneyin . Ama zaten normal halde kitap okumayan bir insan hiç bir teknik ile kitap okumaz 

hızlı okuma kursu ile söylemek istediğimi unuttum ekliyorum.  şimdi ilk etapta 2 kelimenin ortasına bakarak okumayı , sonra cümlenin ortasına bakarak cumleyı gormeyı sonrasında paragraf sonrasında sayfanın ortasına bakarak sayfayı görmeyi öğretirler. 

Bu olay tamamen odaklanma olayı gözün odaklanması sağlarsan okuyorsun . Astigmat yapabılıyor . ben paragrafta bıraktım sonrasını zorlamadım. 
    Icınızden seslı okumayın kıtapları bırsey anlamazsınız ozaman .

birde beynimizin kullanılmayan kısımlarını çalıştırmaklada ilgili olduğunu düşünüyorum ben bu şekilde hızlı okuma , çok iyi akılda tutma vs mental oyunların .  Beyin geliştirme egzersizleri yapmanın da fayfası olacağına inanıyorum 

hipokondriyak tarafından 25/Oca/14 20:02 tarihinde düzenlenmiştir

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

http://www.gencgelisim.com/v2/kategoriler/55-hizli-okuma.html

http://www.gencgelisim.com/v2/kategoriler/55-hizli-okuma/1678-okuma-hizini-ve-anlamayi-azaltan-aliskanliklar-.html

Yukarıdaki linkler ile konu hakkında biraz fikir sahibi olunabilir.

Ben babamın bana ilkokulda aldığı cd ve kitaba geçen günlerde başladım. 21 günlük bir program ile 200 kelimeden 600 kelimeye çıkmayı hedefliyorum.

http://www.hizliokuma.org/kurs/miniAkliGoz.htm

Buradan da alıştırmalar yapabilirsiniz.

Elimde baya set var şuan, hızlı okumadan sonra mega hafızaya da başlamayı düşünüyorum.

http://www.fullprogramlarindir.com/hizli-okum-teknikleri-egitim-seti-2013-turkce-tek-link-indir.html

Bu görsel eğitim setiymiş. Görsel bilgi akılda daha kalıcı olur. O yüzden elimde gerekli programlar olmasına rağmen izlemeyi düşünüyorum. Ayrıca bazı püf noktaları da gösteriyor olabilirler.

Zambak yayınlarının hızlı okuma cd'si ve kitabı var elimde orjinal olarak. 5 mb'lık bir program ile 21 günlük alıştırma temel eğitim. Kalanı sana kalıyor. Aynı set üzerinde hız ayarı var 4 derecelik. Arttıra arttıra gitmeyi düşünüyorum. Benim de hedefim 1000 küsür kelime şuan.

Ayrıca bu işin mucidi olan adamın kitapları var onları da okuyabilirsiniz. Aslen pilotların görüş açısını arttırmak için geliştirilmiş bir teknikmiş hızlı okuma tekniği.

Önce cümle halinde, sonra blok halinde, paragraf halinde, sayfa halinde görme diye gidiyor. Ayrıca hızlı okuma sadece bu tekniklerle alakalı da değil. İlk başta verdiğim linkte anlatıyor hızlı okumayı engelleyen olaylar var.

Mesela okuyacağınız yazının ne hakkında olduğunu bilmek hızlı okumayı kolaylaştırıyor. Temel kurallardan biri okurken içinizden seslendirmeyeceksiniz, dudak kıpırdatma falan kesinlikle olmamalı. İçinizden seslendirme olayı baya kritik birşey ama. Hepimiz okurken dudak hareket ettirmesek bile içimizden bi sesli okuyoruz. Bu baya yavaşlatıyor. Normal, eğitimsiz bir insan beyni dakikada yaklaşık 600 kelimelik devire sahipmiş. Kendi adıma konuşayım ben şuan 200 kelime okuyabiliyorum herhangi bir eğitim henüz almadım. Kalan 400 kelimeyi hayal kurmak, içinizden seslendirmek gibi dikkat dağıtan şeyler dolduruyor. Hızlı okuma teknikleriyle roman okurken uzun uzun hayaller kuramayabilirsiniz yani. Dezavantajlardan biri olarak gösteriliyor bu.

Torrentte 6-7 pdf buldum onları da indirdim. Ufak bir araştırmayla bol bol kaynağa ulaşabilirsiniz müridler.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek

çizik- içten okumaya çalışmakla başlanmalı beyinde sadece yazı kalmalı geri dönüşü olmamalı anladığım kadarıyla

edit: sadece input olmalı yani =)

ArduouS tarafından 25/Oca/14 23:28 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Ben bi bunu bir de şu hafıza sarayı dalgasını öğrenmek isterdim. Oldukça faydalı şeyler nitekim.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi27
    asi27's avatar
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı

http://www.hizliokuma.org/kurs/miniAkliGoz.htm

Buradan da alıştırmalar yapabilirsiniz.

Elimde baya set var şuan, hızlı okumadan sonra mega hafızaya da başlamayı düşünüyorum.

http://www.fullprogramlarindir.com/hizli-okum-teknikleri-egitim-seti-2013-turkce-tek-link-indir.html

Bu görsel eğitim setiymiş. Görsel bilgi akılda daha kalıcı olur. O yüzden elimde gerekli programlar olmasına rağmen izlemeyi düşünüyorum. Ayrıca bazı püf noktaları da gösteriyor olabilirler.

ben de mart ayında başlamayı düşünüyorum hızlı okuma derslerinde ve devamlı 21 günü gün kaçırmadan düzenli yapmayı düşünüyorum.

bu linkin yandex yada IDM çe cekebileceğimiz bir alternatifi falan var mı.  9 saat diyor bu hangi ara indirebilririm benim yurttaki net sınırlı olduğundan

kütüphane yada okulda ancak indirebilirm o yüzden yandex yada IDM le çekebileceğim bir link olursa çok makbule geçer. Tşk.

BİZDE BİLİRİZ BİR KALBİN EN DERİN YERLERİNE İZ BIRAKMASINI,ŞAYET FARKINDA OLMASAYDIK YÜREĞİMİZDEKİ TAHRİBAT'IN...!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

İbrahim Yıldız Yetenek Sizsiniz Türkiye'de hızlı kitap okuma yeteneğiyle yarıştı.

http://www.acunn.com/video/yetenek-sizsiniz/ibrahim-yildizin-ilginc-gosterisi/4037

İbrahim Yıldız Yetenek Sizsinz Türkiye'deki ikinci tur performansında seyircilerin %67'sinin olumlu yönde oyunu aldı.

http://www.acunn.com/video/yetenek-sizsiniz/ibrahim-yildizin-ikinci-tur-performansi/4430

nolanded tarafından 25/Oca/14 23:44 tarihinde düzenlenmiştir

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
Toplam Hit: 5288 Toplam Mesaj: 24