Göz Bozulmalarında Flat Vs Led
-
Merhaba müridler.
Göz bozulmasında bunların payı ne derecededir? Hangisi daha az bozar yada farklı şekillerdemi etkilerler bildiklerinizi yazarmısınız.
Senelerdir flat kullanıyordum,bu hafta lede geçtim ilk defa. Parlaklık çok yüksekmiş onu farkettim ve şuan baya düşürdüm. Contrastı neredeyse yarıya düşürdüm. Brightnesside yarıya düşürdüm. Şuan daha iyi.
Başka tavsiye edebileceğiniz neler vardır. Tabi hd kalitesindende çok ödün vermeden.
-
benimbildiğim gözü bozmuyo sadece yoruyor
gerçi ben gözlük kullanıyom ama :D (genetik dedi toktor)
-
Hocam göz bozuklukları genellikle genetik kaynaklı oluyor. Bizlerin gözlük gibi çeşitli önlemler almamız yalnızca genetik kaynaklı olarak gelen bozukluğun ilerlememesi içindir.
Benim bildiğim led ekranlar flat ekranlara nazaran daha net, daha kaliteli görüntü verir. Onun dışında gözünüzü korumak istiyorsanız her ne tip bilgisayar monitörü kullanıyorsanız kullanın, bilgisayar monitöründen kabul edilebilir bir uzaklıkta bulunmalı ve dışarı ve içeri ışık dengesini iyi ayarlamalısınız diyebilirim.
Ancak TV'ler için konuşursak bildiğim kadarıyla plazma TV ekranları diğer ekran tiplerine göre daha fazla zararlı ışın yaydığı için led ekranlara nazaran diğerlerine göre daha zararlı olduğunu söyleyebilirim.
-
Tüm aile gözlük takıyor hocalar. Genetik yani ama benim gözler sadece 0.50
Aslında 0.75'ti. Bi yaz bi oturdum pc başına. 3 ay kalkamadım gözlükte takmadım. Yaz sonunda 0.50'ye düştü gözlük numarası nasıl iş anlamadım yarıyo galiba bana.
Şimdi tüplüden lede geçtim gözde biraz yorulma oldu dediğiniz gibi.
-
pcdoktor636 bunu yazdı
Tüm aile gözlük takıyor hocalar. Genetik yani ama benim gözler sadece 0.50
Aslında 0.75'ti. Bi yaz bi oturdum pc başına. 3 ay kalkamadım gözlükte takmadım. Yaz sonunda 0.50'ye düştü gözlük numarası nasıl iş anlamadım yarıyo galiba bana.
Şimdi tüplüden lede geçtim gözde biraz yorulma oldu dediğiniz gibi.
Göz testi yaptırırken gözün yorulmuş olabilir o sebeple yüksek çıkmıştır. Veya 0.50 çıktığı zaman gözünü falan kısmışsındır daha net görürsün.
-
Tamamen tecrubeye dayali solyiycem.
Onumde iki tane ekran var biri led digeri flat
ve inan led de flata pencere tasidigimda kuyuya dusmus gibi oluyorum.
-
Lcd kullanırken zaman zaman baş ağrısı oluyordu sanırım gözleri aşırı yoruyor. Çoğu zaman parlaklığı filan kısıp kullanıyordum. Led'e geçtikten sonra bu durum ortadan kalktı. Artık baş ağrısı filan olmuyor sanırım daha az yoruyor gözü led ekranlar.
İlk geçişte led ekran daha parlak ve canlı geleceği için biraz sıkıntılı olaiblir ama 1-2 hafta sonra sorun kalmıyor hatta geç bile kalmışım diye pişmanlık bile duyulunabiliyor.
-
f.lux kurun rahat edin gençler. http://stereopsis.com/flux/
-
Flat & Led kullandım. 14 numara gözlük takıyorum. Bi zararı yok. Gözü bozsaydı 25 falan takardım herhalde, günde 20 saat ekrana baktığım günler oldu defalarca.
-
Bauer bunu yazdı
Flat & Led kullandım. 14 numara gözlük takıyorum. Bi zararı yok. Gözü bozsaydı 25 falan takardım herhalde, günde 20 saat ekrana baktığım günler oldu defalarca.
Tek gözün 7 mi?
-
"Bilgisayar kullanmaya başladıktan sonra gözlerim bozuldu."
Ne bilgisayar, ne de herhangi benzer bir faaliyet kusursuz bir gözün "bozulmasına" neden olmaz. Ancak bu gibi faaliyetler o güne kadar farkedilmemiş, gizli kalmış bir göz kusurunun "su yüzüne" çıkmasına neden olabilir. Özellikle hipermetropilerde gözün akomodasyon çabası ile telafi edilen bir görme kusuru, yakın faaliyetin artarak artık göziçi kasların başedemeyeceği bir yoğunluğa ulaşması nedeniyle dengelerin bozulması üzerine birdenbire su yüzüne çıkar ve kişi çok kısa bir zamanda görmesinin bozulduğunu hisseder. Aslında hipermetropi doğuştan beri vardır, ama o güne kadar organizma kendi iç mekanizmaları ile bunu örtüp gizleyebilirken, artık bunu yapamamaya başladığı gün sorunlar başlar.
alıntı
ADSIZ tarafından 19/Eki/12 19:24 tarihinde düzenlenmiştir