Gps Yer Bulma
-
Belgesellerde deniz yada kara canlılarına bir cihaz takiyorlar sonrada o hayvanın yerini buluyorlar. Bu olay GPS sistemimi yoksa cep telefonu üzerinden çalışan bir sistem mi?
GPS bildiğim kadarıyla dünya üzerindeki kendi konumunu gösteriyor. Benim sormak istediğim dünya üzerinde farklı bir gps in konumunu nasıl öğrenebiliriz gibi birşey oluyor.tşk ler.
-
Bahsettigin olay hayvan arastirmacilari tarafindan yapilan işlem ise. gps sistemi ile yapiliyor. kordinatlari belirleniyor. sinyal verici. Artik küçük cocuklar içinde yapilan bi iştir.ve bimekte vatan computerde satiyorlar . Birde insanlarin balık vs avlamak için yapilan birşey var o alakasiz birşey ama oda termal tarayici fishfinder die satiliyor. heryerde.
-
hocam evcil hayvan için araştırıyorum gps ile çalışan birşey olursa süper olur ek maliyeti olmaz. bakalım şu vatan a filan umarım ucuz birşeydir.
-
Çocuğa gpsli bi windows mobile cep telefonu, visual studio, 1 gb lık avea hat alarak biraz programlama bilgisiyle yapabilirsin...
Yaptım oradan biliyorum :)
-
hocam süs köpegine leptopmu takim :D
edit buldum ama pahalıymış :( ...
-
abim vatanda bileklige gore olarak 15 liraya satiyorlardi yada 15 dolar boyle adi plastik bi saat takan saat sanior ama takip cihazi. takibide oyle sokak sokak değil sinyal olarak gorüyorsun nekadar uzak gibisinden.
-
NuLL29 bunu yazdı:
-----------------------------
hocam süs köpegine leptopmu takim :D
edit buldum ama pahalıymış :( ...
-----------------------------bulduğun zımbırtının linkini verirmisin
-
hacı o olayın eğer hayvan içinse çalınmasını önlemek için boynun bi kenarına kulağın ucuna vs. takıyorlar o işlem kat kat pahalı hatta bence türkiyede yok
ama belki boyna kemer gibi takılan vardır ucuz olabilir hatta sende yapabilirsin hatta mikroçip gibi yaparsan deri altı olayını sen bile yaparsın :)
çalınmayı niye dedim dersen yapıyorlar bizim millet hayvan tanınmasın diye kimliğini falan da yok ediyorlar hatta kıllarını falan kısaltıyorlar türlü türlü şey var hatta veterinere götürüp sokakta buldum beslemek istiyorum vs. kimlik çıkarın diyen var :D
-
http://www.bimeks.com.tr/urun/111612/minisentry-msp-320-gps-takip-sistemi-.aspx
http://www.neredebiliyorum.com/
bulabildiğim bu daha farklı birşey bulamadım.Buda pahalı geldi tabi.
Edit: Ucuz birşey bulursanız linkini atabilirmisiniz?
Antikilller şimdilik çalınmadan ziyade yer bulma işimizi görür.yani boynuna takıcağımız tasma da filan taşıyabilse yater.
-
scarletbeard2 bunu yazdı:
abim vatanda bileklige gore olarak 15 liraya satiyorlardi yada 15 dolar boyle adi plastik bi saat takan saat sanior ama takip cihazi. takibide oyle sokak sokak değil sinyal olarak gorüyorsun nekadar uzak gibisinden.
hocam ben birşey bulamadım link varsa atarmısın. -
abi vatanda vardi adim gibi eminim hatta slikon vadisine vss decıkmıstı 15 lira saat gibi bişey bilege takiliyor.