Hakiki Mardin Pekmezi Var
-
zgmanco bunu yazdıRealseyler bunu yazdızgmanco bunu yazdı
Meşe külüyle mi yapıyorsunuz yoksa beyaz toprakla mi? Üzümun rengi nedir?
Beyaz toprakla yapiyoruz hocam.
Benim babaannem pekmezi çok iyi yapar. Meşe külü kullanırsanız çok daha acısız bir pekmez yapılıyor. Belki haddim değil ama ufak bir önerim olsun size. Iyi geceler.
Ne demek rica ederim..
Bizimkiler de atalardan beri yapiyorlar bizim bölge beyaz toprak kulanir ama burda meşe külü ile yapan komşularimiz da var onlar batman bölgesindensir. İyi geceler
-
garga bunu yazdı
Tamam kanka var anladık :D
ne ^^D` ya.
~@~
satış konusu ama merâk işte,
bu pekmez yapımında niye Kül veya Beyaz Toprak(?) kullanıyorlar? tamam @zgmanco daha az acı olur demiş de, bana çok ilginç geldi. @@, )
-
bizim mardinliler üzümden salça da icat etmişler diyorlar doğru mu ?
pekmez omerya'nın mı, midyat'ın mı, derik'in mi, akres'in mi, ? mardin pekmezi deyip geçme yöresine göre bir kaç çeşidi var.
bereketli satışlar.
-
PanxeR bunu yazdıRealseyler bunu yazdı
Taleb olursa olacaksa ben de böyle bir hizmet vermek istiyorum.
Bağimiz var kendimiz yapiyoruz. Burda kilo 35 tl den veriyoruz.
Kargo olayini bilmiyorum ne kadar olduğunu...
300 kiloya yakin pekmezim kalmiş.
Kargo kola şişesini kabul ediyormu onuda bilmiyorum. 🤗:)
ups kargo kesinlikle sıvı almıyor
mng ile yurtiçi alıyor fakat zaiyat olursa sorumluluk sana ait ondan dolayı iyi ambalaj yapmanı tavsiye ederim
ptt de bal için plastik kaç ve çift ambalajsız ürünler almayağız diye. pekmezdede öyle uygulayabilirler
-
RitmFarbRacourci bunu yazdıgarga bunu yazdı
Tamam kanka var anladık :D
ne ^^D` ya.
~@~
satış konusu ama merâk işte,
bu pekmez yapımında niye Kül veya Beyaz Toprak(?) kullanıyorlar? tamam @zgmanco daha az acı olur demiş de, bana çok ilginç geldi. @@, )
Acisini alıyor, yemeyi kolaylaştırıyor. Sadece ürünün aroması kalıyor. Kül ya da toprak kullanmak tamamen atalardan öğrenilmiş ve o şekilde uygulanan bir durum. Dogru iygulamak gerek yoksa malzeme kepaze olur. Bizim oralarda genellikle siyah üzüm kullanıyoruz. Bu sene ilk defa sarı elmadan yaptırdım babaanneme o biraz mayhoş oldu. 2 cuvaldan 6 7 litre pekmez çıktı, ama ilkel yollarla şırasını akıttık daha fazla çıkabilirdi.
-
Mardin'in neresi?:d
-
Realseyler bunu yazdı
Taleb olursa olacaksa ben de böyle bir hizmet vermek istiyorum.
Bağimiz var kendimiz yapiyoruz. Burda kilo 35 tl den veriyoruz.
Kargo olayini bilmiyorum ne kadar olduğunu...
300 kiloya yakin pekmezim kalmiş.
Kargo kola şişesini kabul ediyormu onuda bilmiyorum. 🤗:)
Hocam mardin demi yaşıyorsun
-
Resim ve Mardin pekmezinin varsa ayrıcalıklarını yazabilirmisin.
-
zgmanco bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdıgarga bunu yazdı
Tamam kanka var anladık :D
ne ^^D` ya.
~@~
satış konusu ama merâk işte,
bu pekmez yapımında niye Kül veya Beyaz Toprak(?) kullanıyorlar? tamam @zgmanco daha az acı olur demiş de, bana çok ilginç geldi. @@, )
Acisini alıyor, yemeyi kolaylaştırıyor. Sadece ürünün aroması kalıyor.
Kül ya da Toprak kullanmak tamamen ata'lardan öğrenilmiş ve o şekilde Uygulanan bir durum. Dogru Uygulamak gerek, yoksa malzeme kepaze olur.
Bizim oralarda genellikle Siyah Üzüm kullanıyoruz. Bu sene ilk defa Sarı Elma'dan yaptırdım babaanneme, o biraz mayhoş oldu. 2 cuvaldan 6 7 litre pekmez çıktı, ama ilkel yollarla şırasını akıttık, daha fazla çıkabilirdi.
bu pekmez yapımına uygun bir YouTube video'su olursa bi' dâhâ bakayım. TV'de görmüştüm en son. Meşe_Külü ve Beyaz_Toprak kullanımı bana ilginç geliyor, demekki kimyasallar için, bir çekim oluşturuyor. sana da denk gelirse atabilirsin bi YT_video'su .
KaraÜzüm,Dut,KeçiBoynuzu pekmezi kullandım da, Sarı Elma'dan pekmez mi @@, o da ilginç'miş. Elmanın da Cild'e iyi geldiğini söylemişlerdi.
Tuzlu Ayran'a Pekmez ekleyip içiyorum, kâse'de sâde veya susam'dan tahin'e pek karışık tüketemiyorum.
bu Üzüm Pekmezi de, Demir(Fe) eksikliğine iyi geliyor demişti Prof.Dr Osman MüftüOğlu.
bir de soyadı Topuz(?) olan prof'un biri, Kara Üzüm'ün kabuğunun iç kısmında Resveratrol mu ne var demişti. Kanser oluşumunu mu engelliyor, yoksa yada kanser'in gelişimini mi yavaşlatıyor ne demişti.
bir de çekirdeğinden bahsetmişti, bunu da ezerek yemek gerekiyor'muş. tam detaylarını hatırlamıyorum.
-
hayırlı satışlar hocam resim varsa atabilir misin