Hakiki Mardin Pekmezi Var

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realseyler
    Realseyler's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Nisan/2020
    Erkek
    zgmanco bunu yazdı
    Realseyler bunu yazdı
    zgmanco bunu yazdı

    Meşe külüyle mi yapıyorsunuz yoksa beyaz toprakla mi? Üzümun rengi nedir?

    Beyaz toprakla yapiyoruz hocam.

    Benim babaannem pekmezi çok iyi yapar. Meşe külü kullanırsanız çok daha acısız bir pekmez yapılıyor. Belki haddim değil ama ufak bir önerim olsun size. Iyi geceler.

    Ne demek rica ederim..

    Bizimkiler de atalardan beri yapiyorlar bizim bölge beyaz toprak kulanir ama burda meşe külü ile yapan komşularimiz da var onlar batman bölgesindensir. İyi geceler


    Baktığınız benim gördüğünüz sizsiniz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    garga bunu yazdı

    Tamam kanka var anladık :D

    ne ^^D` ya. 

     

    ~@~

    satış konusu ama merâk işte,

    bu pekmez yapımında niye Kül veya Beyaz Toprak(?) kullanıyorlar? tamam @zgmanco daha az acı olur demiş de, bana çok ilginç geldi. @@, )


    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2005
    Erkek

    bizim mardinliler üzümden salça da icat etmişler diyorlar doğru mu ?

    pekmez omerya'nın mı, midyat'ın mı, derik'in mi, akres'in mi, ? mardin pekmezi deyip geçme yöresine göre bir kaç çeşidi var.

    bereketli satışlar.


    kendinize ayığ olunuz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi
    PanxeR bunu yazdı
    Realseyler bunu yazdı

    Taleb olursa olacaksa ben de böyle bir hizmet vermek istiyorum.

    Bağimiz var kendimiz yapiyoruz. Burda kilo 35 tl den veriyoruz.

    Kargo olayini bilmiyorum ne kadar olduğunu...

    300 kiloya yakin pekmezim kalmiş.

    Kargo kola şişesini kabul ediyormu onuda bilmiyorum. 🤗:)

    ups kargo kesinlikle sıvı almıyor 

    mng ile yurtiçi alıyor fakat zaiyat olursa sorumluluk sana ait ondan dolayı iyi ambalaj yapmanı tavsiye ederim 

    ptt de bal için plastik kaç ve çift ambalajsız ürünler almayağız diye. pekmezdede öyle uygulayabilirler


    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. (Mevlana)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zgmanco
    zgmanco's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Nisan/2007
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    garga bunu yazdı

    Tamam kanka var anladık :D

    ne ^^D` ya. 

     

    ~@~

    satış konusu ama merâk işte,

    bu pekmez yapımında niye Kül veya Beyaz Toprak(?) kullanıyorlar? tamam @zgmanco daha az acı olur demiş de, bana çok ilginç geldi. @@, )

    Acisini alıyor, yemeyi kolaylaştırıyor. Sadece ürünün aroması kalıyor. Kül ya da toprak kullanmak tamamen atalardan öğrenilmiş ve o şekilde uygulanan bir durum. Dogru iygulamak gerek yoksa malzeme kepaze olur. Bizim oralarda genellikle siyah üzüm kullanıyoruz. Bu sene ilk defa sarı elmadan yaptırdım babaanneme o biraz mayhoş oldu. 2 cuvaldan 6 7 litre pekmez çıktı, ama ilkel yollarla şırasını akıttık daha fazla çıkabilirdi. 

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selo-g
    selo-g's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Temmuz/2011
    Erkek

    Mardin'in neresi?:d

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    djxeon
    djxeon's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ağustos/2017
    Erkek
    Realseyler bunu yazdı

    Taleb olursa olacaksa ben de böyle bir hizmet vermek istiyorum.

    Bağimiz var kendimiz yapiyoruz. Burda kilo 35 tl den veriyoruz.

    Kargo olayini bilmiyorum ne kadar olduğunu...

    300 kiloya yakin pekmezim kalmiş.

    Kargo kola şişesini kabul ediyormu onuda bilmiyorum. 🤗:)

    Hocam mardin demi yaşıyorsun


    yok amk imzam
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuhammeT
    MuhammeT's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2005
    Erkek

    Resim ve Mardin pekmezinin varsa ayrıcalıklarını yazabilirmisin.


    Hangi Cennetten Geldik Bu Cehenneme
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    zgmanco bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    garga bunu yazdı

    Tamam kanka var anladık :D

    ne ^^D` ya. 

     

    ~@~

    satış konusu ama merâk işte,

    bu pekmez yapımında niye Kül veya Beyaz Toprak(?) kullanıyorlar? tamam @zgmanco daha az acı olur demiş de, bana çok ilginç geldi. @@, )

    Acisini alıyor, yemeyi kolaylaştırıyor. Sadece ürünün aroması kalıyor.

    Kül ya da Toprak kullanmak tamamen ata'lardan öğrenilmiş ve o şekilde Uygulanan bir durum. Dogru Uygulamak gerek, yoksa malzeme kepaze olur.

    Bizim oralarda genellikle Siyah Üzüm kullanıyoruz. Bu sene ilk defa Sarı Elma'dan yaptırdım babaanneme, o biraz mayhoş oldu. 2 cuvaldan 6 7 litre pekmez çıktı, ama ilkel yollarla şırasını akıttık, daha fazla çıkabilirdi. 

     

    bu pekmez yapımına  uygun bir YouTube video'su  olursa bi' dâhâ bakayım. TV'de görmüştüm en son. Meşe_Külü ve Beyaz_Toprak kullanımı bana ilginç geliyor, demekki kimyasallar için, bir çekim oluşturuyor. sana da denk gelirse atabilirsin bi YT_video'su .

     

    KaraÜzüm,Dut,KeçiBoynuzu  pekmezi kullandım da, Sarı Elma'dan pekmez mi @@,  o da ilginç'miş. Elmanın da Cild'e iyi geldiğini söylemişlerdi.

    Tuzlu Ayran'a Pekmez ekleyip içiyorum, kâse'de sâde veya susam'dan tahin'e pek karışık tüketemiyorum.

     

    bu Üzüm Pekmezi de, Demir(Fe) eksikliğine iyi geliyor demişti Prof.Dr Osman MüftüOğlu. 

    bir de soyadı Topuz(?) olan prof'un biri, Kara Üzüm'ün kabuğunun iç kısmında Resveratrol mu ne var demişti. Kanser oluşumunu mu engelliyor, yoksa yada kanser'in gelişimini mi yavaşlatıyor ne demişti. 

    bir de çekirdeğinden bahsetmişti, bunu da ezerek yemek gerekiyor'muş. tam detaylarını hatırlamıyorum. 

     

    RitmFarbRacourci tarafından 24/Oca/21 18:49 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    klamp
    klamp's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek

    hayırlı satışlar hocam resim varsa atabilir misin


    Tamamen doğal kendi hasatımız olan Zeytin ve Zeytinyağı satılır.
Toplam Hit: 2749 Toplam Mesaj: 33
pekmez