Hakiki Mardin Pekmezi Var

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realseyler
    Realseyler's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Nisan/2020
    Erkek
    djxeon bunu yazdı
    Realseyler bunu yazdı

    Taleb olursa olacaksa ben de böyle bir hizmet vermek istiyorum.

    Bağimiz var kendimiz yapiyoruz. Burda kilo 35 tl den veriyoruz.

    Kargo olayini bilmiyorum ne kadar olduğunu...

    300 kiloya yakin pekmezim kalmiş.

    Kargo kola şişesini kabul ediyormu onuda bilmiyorum. 🤗:)

    Hocam mardin demi yaşıyorsun

    Yok hocam köy möy mardin de ben diyarbakirdayim


    Baktığınız benim gördüğünüz sizsiniz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realseyler
    Realseyler's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Nisan/2020
    Erkek
    klamp bunu yazdı

    hayırlı satışlar hocam resim varsa atabilir misin

    bolgenin en iyi pekmezidir.


    Baktığınız benim gördüğünüz sizsiniz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realseyler
    Realseyler's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Nisan/2020
    Erkek
    MuhammeT bunu yazdı

    Resim ve Mardin pekmezinin varsa ayrıcalıklarını yazabilirmisin.

    Hocam arastirabilirsiniz mardin pekmezi doğuda en iyi kalite kabul edilen pekmezdir.


    Baktığınız benim gördüğünüz sizsiniz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realseyler
    Realseyler's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Nisan/2020
    Erkek
    kurdo bunu yazdı

    bizim mardinliler üzümden salça da icat etmişler diyorlar doğru mu ?

    pekmez omerya'nın mı, midyat'ın mı, derik'in mi, akres'in mi, ? mardin pekmezi deyip geçme yöresine göre bir kaç çeşidi var.

    bereketli satışlar.

    Derikler şarab yapiyorlar da salçayi duymadim :)

    Akres'in dir hocam.

    Realseyler tarafından 24/Oca/21 20:19 tarihinde düzenlenmiştir

    Baktığınız benim gördüğünüz sizsiniz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realseyler
    Realseyler's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Nisan/2020
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    garga bunu yazdı

    Tamam kanka var anladık :D

    ne ^^D` ya. 

     

    ~@~

    satış konusu ama merâk işte,

    bu pekmez yapımında niye Kül veya Beyaz Toprak(?) kullanıyorlar? tamam @zgmanco daha az acı olur demiş de, bana çok ilginç geldi. @@, )

    Beyaz toprak tadinda değişiklik yapmaz.

    Üzüm suyu iki defa kaynatiliyor ilk kaynatilma da toprak atiliyor. Üzüm suyu berak çiksa pekmezide rengi güzel olur. Bulanik çikma durumlarin da topraği değiştirirler. Pekmez kaynatildikça azaliyor kaliteside daha iyi oluyor. Ağirliğinda da etki oluyor. Yoğunluğu artiğindandir yoksa fizik kanunlariyla bir çelişkiye girmiyor.:)


    Baktığınız benim gördüğünüz sizsiniz
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diplomali-issiz
    diplomali-issiz's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Temmuz/2015
    Erkek

    Pekmez dedin mi omeriyan dağlarından olması lazım :|

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    Realseyler bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    garga bunu yazdı

    Tamam kanka var anladık :D

    ne ^^D` ya. 

     

    ~@~

    satış konusu ama merâk işte,

    bu pekmez yapımında niye Kül veya Beyaz Toprak(?) kullanıyorlar? tamam @zgmanco daha az acı olur demiş de, bana çok ilginç geldi. @@, )

    Beyaz Toprak, tadinda değişiklik yapmaz.

    Üzüm Suyu iki defa kaynatiliyor, ilk kaynatilma da toprak atiliyor.

    Üzüm suyu berak çiksa pekmezi de rengi güzel olur.

    Bulanik çikma durumlarin da topraği değiştirirler. Pekmez kaynatildikça azaliyor, kalitesi de daha iyi oluyor. Ağirliğina da etkisi oluyor. Yoğunluğu artiğindandir, yoksa fizik kanunlariyla bir çelişkiye girmiyor.:)

    detaylı bakmadım ama, bu Beyaz Toprak hakkında google'da iyi şeyler yazmamışlar. 

    yukarıdaki italik cümleyi anlamadım. ``, 


    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ocak/2010
    Erkek

    yalnız pekmezin görüntüsü çok iyi. normalde hiç pekmez seven biri değilim aklıma bile gelmez yani de görüntü canımı çektirdi.

    bu toprak işi ne ayak tamamen bilmediğimden soruyorum.

    pekmez yiyenlerde böbrek taşı filan olmasın sonra bu toprak yüzünden. cahillik böyle bişey işte :D


    tabi lan
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realseyler
    Realseyler's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Nisan/2020
    Erkek
    korkarabatak bunu yazdı

    yalnız pekmezin görüntüsü çok iyi. normalde hiç pekmez seven biri değilim aklıma bile gelmez yani de görüntü canımı çektirdi.

    bu toprak işi ne ayak tamamen bilmediğimden soruyorum.

    pekmez yiyenlerde böbrek taşı filan olmasın sonra bu toprak yüzünden. cahillik böyle bişey işte :D

    Yaklaşik ikiyüz litrelik üzüm suyuna iki kg yakin toprak atilir ve toprak metal kovanin dibine iner üzüm suyu bir miktar kanatilir birsürü küpüklü madde çikiyor artik onlar nedir bilmiyorum kimyasal bir olaydir. Daha sonra o üzüm suyu o büyük tencereden çikarilir toprak da o tencerede kalir.. temizlenmiş ve beraklaşmiş üzüm suyu pekmez olana kadar kaynatilir. Enerji madde ye madde de enerji dönüşür gibi bir olay olmasa da sivinin formu değişir.:) En iyisidir pekmezimiz milet kendi pekmezini satmak için köyümüzün ismini kulanir. 


    Baktığınız benim gördüğünüz sizsiniz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realseyler
    Realseyler's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Nisan/2020
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    Realseyler bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    garga bunu yazdı

    Tamam kanka var anladık :D

    ne ^^D` ya. 

     

    ~@~

    satış konusu ama merâk işte,

    bu pekmez yapımında niye Kül veya Beyaz Toprak(?) kullanıyorlar? tamam @zgmanco daha az acı olur demiş de, bana çok ilginç geldi. @@, )

    Beyaz Toprak, tadinda değişiklik yapmaz.

    Üzüm Suyu iki defa kaynatiliyor, ilk kaynatilma da toprak atiliyor.

    Üzüm suyu berak çiksa pekmezi de rengi güzel olur.

    Bulanik çikma durumlarin da topraği değiştirirler. Pekmez kaynatildikça azaliyor, kalitesi de daha iyi oluyor. Ağirliğina da etkisi oluyor. Yoğunluğu artiğindandir, yoksa fizik kanunlariyla bir çelişkiye girmiyor.:)

    detaylı bakmadım ama, bu Beyaz Toprak hakkında google'da iyi şeyler yazmamışlar. 

    yukarıdaki italik cümleyi anlamadım. ``, 

    Üzüm suyunda küçük üzüm parçaciklari kalir artik nasil isimlendirilir üzüm kabuğu değilde işte lifler gibi şeyler onlar en dipte kalir ikin aşamaya geçince saf üzüm suyu kalmali. Suyunu tencerelerde çikarirken salanmamasina dikat edilir. Su çalkalanirsa bulaniklaşir. 


    Baktığınız benim gördüğünüz sizsiniz
Toplam Hit: 2744 Toplam Mesaj: 33
pekmez