Hakiki Mardin Pekmezi Var
-
djxeon bunu yazdıRealseyler bunu yazdı
Taleb olursa olacaksa ben de böyle bir hizmet vermek istiyorum.
Bağimiz var kendimiz yapiyoruz. Burda kilo 35 tl den veriyoruz.
Kargo olayini bilmiyorum ne kadar olduğunu...
300 kiloya yakin pekmezim kalmiş.
Kargo kola şişesini kabul ediyormu onuda bilmiyorum. 🤗:)
Hocam mardin demi yaşıyorsun
Yok hocam köy möy mardin de ben diyarbakirdayim
-
klamp bunu yazdı
hayırlı satışlar hocam resim varsa atabilir misin
bolgenin en iyi pekmezidir.
-
MuhammeT bunu yazdı
Resim ve Mardin pekmezinin varsa ayrıcalıklarını yazabilirmisin.
Hocam arastirabilirsiniz mardin pekmezi doğuda en iyi kalite kabul edilen pekmezdir.
-
kurdo bunu yazdı
bizim mardinliler üzümden salça da icat etmişler diyorlar doğru mu ?
pekmez omerya'nın mı, midyat'ın mı, derik'in mi, akres'in mi, ? mardin pekmezi deyip geçme yöresine göre bir kaç çeşidi var.
bereketli satışlar.
Derikler şarab yapiyorlar da salçayi duymadim :)
Akres'in dir hocam.
Realseyler tarafından 24/Oca/21 20:19 tarihinde düzenlenmiştir -
RitmFarbRacourci bunu yazdıgarga bunu yazdı
Tamam kanka var anladık :D
ne ^^D` ya.
~@~
satış konusu ama merâk işte,
bu pekmez yapımında niye Kül veya Beyaz Toprak(?) kullanıyorlar? tamam @zgmanco daha az acı olur demiş de, bana çok ilginç geldi. @@, )
Beyaz toprak tadinda değişiklik yapmaz.
Üzüm suyu iki defa kaynatiliyor ilk kaynatilma da toprak atiliyor. Üzüm suyu berak çiksa pekmezide rengi güzel olur. Bulanik çikma durumlarin da topraği değiştirirler. Pekmez kaynatildikça azaliyor kaliteside daha iyi oluyor. Ağirliğinda da etki oluyor. Yoğunluğu artiğindandir yoksa fizik kanunlariyla bir çelişkiye girmiyor.:)
-
Pekmez dedin mi omeriyan dağlarından olması lazım :|
-
Realseyler bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdıgarga bunu yazdı
Tamam kanka var anladık :D
ne ^^D` ya.
~@~
satış konusu ama merâk işte,
bu pekmez yapımında niye Kül veya Beyaz Toprak(?) kullanıyorlar? tamam @zgmanco daha az acı olur demiş de, bana çok ilginç geldi. @@, )
Beyaz Toprak, tadinda değişiklik yapmaz.
Üzüm Suyu iki defa kaynatiliyor, ilk kaynatilma da toprak atiliyor.
Üzüm suyu berak çiksa pekmezi de rengi güzel olur.
Bulanik çikma durumlarin da topraği değiştirirler. Pekmez kaynatildikça azaliyor, kalitesi de daha iyi oluyor. Ağirliğina da etkisi oluyor. Yoğunluğu artiğindandir, yoksa fizik kanunlariyla bir çelişkiye girmiyor.:)
detaylı bakmadım ama, bu Beyaz Toprak hakkında google'da iyi şeyler yazmamışlar.
yukarıdaki italik cümleyi anlamadım. ``,
-
-
korkarabatak bunu yazdı
Yaklaşik ikiyüz litrelik üzüm suyuna iki kg yakin toprak atilir ve toprak metal kovanin dibine iner üzüm suyu bir miktar kanatilir birsürü küpüklü madde çikiyor artik onlar nedir bilmiyorum kimyasal bir olaydir. Daha sonra o üzüm suyu o büyük tencereden çikarilir toprak da o tencerede kalir.. temizlenmiş ve beraklaşmiş üzüm suyu pekmez olana kadar kaynatilir. Enerji madde ye madde de enerji dönüşür gibi bir olay olmasa da sivinin formu değişir.:) En iyisidir pekmezimiz milet kendi pekmezini satmak için köyümüzün ismini kulanir.
-
RitmFarbRacourci bunu yazdıRealseyler bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdıgarga bunu yazdı
Tamam kanka var anladık :D
ne ^^D` ya.
~@~
satış konusu ama merâk işte,
bu pekmez yapımında niye Kül veya Beyaz Toprak(?) kullanıyorlar? tamam @zgmanco daha az acı olur demiş de, bana çok ilginç geldi. @@, )
Beyaz Toprak, tadinda değişiklik yapmaz.
Üzüm Suyu iki defa kaynatiliyor, ilk kaynatilma da toprak atiliyor.
Üzüm suyu berak çiksa pekmezi de rengi güzel olur.
Bulanik çikma durumlarin da topraği değiştirirler. Pekmez kaynatildikça azaliyor, kalitesi de daha iyi oluyor. Ağirliğina da etkisi oluyor. Yoğunluğu artiğindandir, yoksa fizik kanunlariyla bir çelişkiye girmiyor.:)
detaylı bakmadım ama, bu Beyaz Toprak hakkında google'da iyi şeyler yazmamışlar.
yukarıdaki italik cümleyi anlamadım. ``,
Üzüm suyunda küçük üzüm parçaciklari kalir artik nasil isimlendirilir üzüm kabuğu değilde işte lifler gibi şeyler onlar en dipte kalir ikin aşamaya geçince saf üzüm suyu kalmali. Suyunu tencerelerde çikarirken salanmamasina dikat edilir. Su çalkalanirsa bulaniklaşir.