Hangi İşletim Sistemi-Neden?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    Başta söyliyeyim öyle pc aldım windows geldi widnows kullanıyorum diyenler yazmasın :)

Bir çok kişi görüyorum.Mesela

teomanyak      12:53     [Netscape Navigator] Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; de; rv:1.8.1.3) Gecko/20070309 Firefox/2.0.0.3     Windows 2003 Server

maganda      33:53     [Microsoft Internet Explorer 6.x] Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SIMBAR={4C5C4E16-BDB0-4c38-A65B-769A46F4D7D8}; i-NavFourF; .NET CLR 2.0.50727)     Windows XP

lanetlicocuk      45:53     [Microsoft Internet Explorer 6.x] Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0; Avant Browser; Avant Browser; .NET CLR 1.1.4322)     Windows NT

zumsuk      52:53     [Netscape Navigator] Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; tr-TR; rv:1.8.1.2) Gecko/20070223 Pardus/2007 Firefox/2.0.0.2     Kral Pardus :P

Kullandığı işletim sistmeini gerçekten bir amaçla kullananlar yazabilir mi.Sorularım olabilirde.MEsela 2003 server kullanıyorum çünkü serverım var.Widnowsu tercih ettim çünkü..Yada linux kullanıyorum vs..

Ben baya bir dağıtım+windows xp pro-home dendikten sonra 6 aylık bocalama döneminden sonra pardusa geçtim.Çok rahat aradığım herşeyi buluyorum.1 haftada bir srüü olayı kendim halledebiliyorum.Kullanışlı geliyor.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

abi windows xp professional kullanıorum neden?

windows işletim sistemi çok yaygınlanmış bir sistem...Dünyadaki bilgisayar sahiplerinin belki %90'nı windows işletim sistemlerinden birini kullanıor...Yaygın bir kitleye hitap ettiği ve belki de dünyadaki en iyi (belki diorum) yazılımları cıkardıgı için ...Bir müddet Ubuntuyu kullandım beceremedim...Zor Geldi:) Belkide Kullanma amacımız el alışkanlğı bile olabilir kaç yıl sen aynı şeyi kullan birden ubuntu linux mac falan yükle ...olmazki :) bence xp ...Vista falan hikaye hem alısmak zor hemde çok yüksek makina şeyi istior

rulz xp pro:)

[22817//kaanabak]
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

nurky hocam doğru söylüyorsun.Bende 6 ay win-linux arasında gidip geldim ancak linuxa ısındaım oda sadece pardusa diğerleirnde yapamıyorum zor geliyor.Wİdnowsu biliyorsun her türlü şeyi programı, ne nedir sonra birden paruda bi geçiyorsun hoopp bocalama başlıyor.

Aslında pardus daha hoş geliyor bana ama zevk meselesi.Tabi birde şu var bilgisayarla işi olmayan sadece öölesine tkaılan biride hiç linuxa geçmesin widnowstan hazır hazır yürüsün ;) . 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    devilofhunter
    devilofhunter's avatar
    Erkek

ŞİMDİ KARDEŞ WİNDOVS KULLANIYORUM NİÇİN AYNI ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ DÜNYACA YAYGIN AMA PARDUS 'U DA KULLANMAK İSTERİM SANA KOLAY GELSİN'!

AMK OKULAR AÇILDI_:S
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Genelde Linux neden işin bu çünkü kısa ve öz neden Linuxa sardın dersen 7 yıl önce kurim lan ne olucak elimemi yapışıcak dedim yapıştı...... aynı zamanda 2003de BSD'de kullanıyorum neden çünkü bilgisayar teknolojileri bir bütündür diyer sistemler diller hakkında kullanamasan bile bir fikir olmalıdır en azından.Birde müşteri var müşteri var herif Pcden çakmıyor gidip Unix-serverlara göre yazılmış program mı verim 

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

ya haklısın sandman.

Genlde windows bilgisayarı bilmeyenlere daha kolay geliyor.Neden çocuklar mesela int kafelerde arkadaşlarında windowsu biliyor anne-babası bilgisayar alıyor windows geliyor ufaklıktna başlayan birşey.Sonradan linux kullananlar kabuğunu kırmaya çalışanlar :) benim gibi böyle gelmiş ama böyle gitmeyecek dedim pardustayım şimdi rahatım mutluym isteidklerime cevap verebiliyor.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tozo
    tozo's avatar
    Erkek
    ben windows vista ultimate kullanıyorum iexplorer 7 mozilla firefox 1,5 Nero-7.8.5. office 2007 sadece satış amaçlı kullanıyorum maksat müşterinin gözü takılsın bende kullanıyım diye
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    zaten linux iyidir windows iyidir diye burda salak sacma tartışmaya hiç gerek yok amacına hizmet ediyorsa en iyisi odur...... adam Linuxu begenmez bana gelir mantıklı acıklama yapar oturur tartışırsın biter gider takım tutar gibi işletim sistemi tutmayalım lütfen...... microsoftu sevmem neden şirket politikasından yoksa adamların ürünleri arasında inanılmaz ürünler var dogruya dogru

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Laptopumda Windows Xp

Evdeki 2 Makinamda server olarak çalışıyor Windows 2003 Enterprise R2

Cep Telefonumda Windows Mobile 5.0

Piç Makinadada Windows 2000 yüklü...

Windows Forever...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek
    "abi benim pc göçtü bi format atıver kap gel mp3 program ne varsa akşama" dialoglarına öncülük eden..windoz xp sp2 pro 2.5 ytl halinde tezgahlarda sıralanan windows kullanıyorum pişman değilim

bassinyourface
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

Laptopumda Windows Xp

Evdeki 2 Makinamda server olarak çalışıyor Windows 2003 Enterprise R2

Cep Telefonumda Windows Mobile 5.0

Piç Makinadada Windows 2000 yüklü...

Windows Forever...