Hangi Linux Dağıtımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

merhaba müridler.

Linux kurmaya karar verdim,ancak şuan hangisini kursam kararsızım.

Cylonos kullanım kolaylığı olarak çok hoşuma gitti,görsel olarakta güzel,stabil ancak emin olamadım.

Ubuntu,debian,cylonos,backtrack 5-6 şuan kafamda bu sistemler var kullanım kolaylığı,kaynak bulmada kolaylık,stabilite olarak hangisini tavsiye edersiniz.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

Çok alfa erkeği biri bana linux mint önerdi, sevdim seneler önce KDE kullanmıştım arayüzüde aşina geldi o yüzden.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Mint'inde tasarımı çok hoşuma gitti,kullanım olarakta windowstan geçecek kişilere kolay galiba o da hoşuma gitti.

Debian vs ubuntu vs mint durumundayım şuan 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

ubuntu

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Sebepleride yazarsanız güzel olur.

Benim şuan mintin tasarımı çok hoşuma gitti mesela bu tarz artılar eksilerle birlikte yazılsa daha güzel olur.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Bir zamanlar benim de Linux Live CD versiyonları ile bir işim olmuştu. Aralarından en çok Mint'i sevmiştim. Mint'i ben de tavsiye edebilirim.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

hiçbir dağıtımında kullanım kolaylığı yokki linux unix geliştiren adamlar dünyadaki herkesi kendisi gibi coder fln zannetmiş olacaklar ki herşeyi kodla halledebilecekleri işletim sistemi üretmişler

yerinde olsam gider apple storedan bi tane orjinal Mac OS X 10.6 Snow Leopard dvdsi alır herhangi bi loader ilede mac os umu orjinal/lisanslı olarak kurardım mis gibi :))))))))

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ran
    ran's avatar
    Erkek

linux mint 13 kur .

tek gecerim

maç ile kesinlikle uğraşma , canı cehenneme

Bilmem kaçıncı galaksiden gelen gama ışınlarına maruz kalmak için Pipimizi açıkta tutup UFO konmasını bekledik
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

linux mint kurmaya karar verdim ancak hangi versiyonu?

Linux mint debian var,13 sürümümü yoksa 14 sürümümü,kde'mi gnome'mu?(gnome'un daha stabil olduğu söyleniyor gnome kurmayı düşünüyorum)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZINDIK
    ZINDIK's avatar
    Erkek

Sürekli kullanmak için istiyorsan Ubuntu(GNOME), masaüstü ortamım windowstan alıştığım gibi KDE olsun diyorsan Kubuntu. GNOME ve KDE kadar janlanlı olmasın, light olsun, masaüstü ortamı XFCE olsun diyorsan Xubuntu, daha da lightını ister isen LXDE masaüstü ortamını kullanan Lubuntu'yu öneririm.

Toplam Hit: 2309 Toplam Mesaj: 17