folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Hangi Linux Dağıtımını Kullanmalıyım?

Hangi Linux Dağıtımını Kullanmalıyım?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı

Aynı bilgisayarı kullanıyoruz. Seninki de benimki gibi cehennem provası yaptırıyor ve takılıp kapanıp duruyorsa Mint'ten çok memnun kalacaksın.

Geçenlerde dediğin sorunu yaşadım çok fazla ısınıyordu. Fan'a tazyikli bir üfleme yaptım. Yaptığımdan beri hiç ısınmıyor :)
    Birazdan elemantary kuracağım.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Peki arkadaslar hazir konu varken bende sorayim. Gecenlerde linux mint indirirken debian edition gozume carpti. Ortalama bir linux deneyimi olan birine linux mint debian editionu onerirmisiniz. Yoksa cinnamon arayuzlu ubuntu tabanlı paketi indir gitsin mi diyorsunuz?

torpedo_XL tarafından 06/Oca/14 15:44 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Peki arkadaslar hazir konu varken bende sorayim. Gecenlerde linux mint indirirken debian edition gozume carpti. Ortalama bir linux deneyimi olan birine linux mint debian editionu onerirmisiniz. Yoksa cinnamon arayuzlu paketi indir gitsin mi diyorsunuz?

İlk göz ağrımdı lmde. Hala daha özlerim herkese tavsiye ederim. Atom işlemcili netbook'u olan arkadaşa yükledim hızına inanamadı.

Kullandığım en stabil sistemdi, zaten geliştiricileri de linux mint'i yavaş yavaş komple debian tabanına geçireceklerini söylüyorlar. Lmde çok başarılı bir sistem denemeni tavsiye ederim.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı
    torpedo_XL bunu yazdı

Peki arkadaslar hazir konu varken bende sorayim. Gecenlerde linux mint indirirken debian edition gozume carpti. Ortalama bir linux deneyimi olan birine linux mint debian editionu onerirmisiniz. Yoksa cinnamon arayuzlu paketi indir gitsin mi diyorsunuz?

İlk göz ağrımdı lmde. Hala daha özlerim herkese tavsiye ederim. Atom işlemcili netbook'u olan arkadaşa yükledim hızına inanamadı.

Kullandığım en stabil sistemdi, zaten geliştiricileri de linux mint'i yavaş yavaş komple debian tabanına geçireceklerini söylüyorlar. Lmde çok başarılı bir sistem denemeni tavsiye ederim.

Ben de stabilite ve hızını duydum ondan hiç olmazsa virtualbox ta deneyesim var şimdilik. Peki uygulama kurarken paketlerde galiba ubuntuya uygun paketler buna olmuyormuş diye birşey duydum. Kendi uygulama merkezi vardır heralde dimi ?

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

Bu konudan hareketle Elementary OS denedim. Gayet kullanışlı ve şık.

Sen hiç kaval çaldın mı?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    torpedo_XL bunu yazdı

benim emektarı öldürüyordu az kalsın. nedense bahsedilen hızı yerine iyice emekliye çıkardı makineyi. herkes övüyor, herhalde istisna gerçekleşti bende. hevesle kurmuştum oysa. neyse ondan sonra arxlinux denedim kuramadım =) ondan sonra da debian tabanlı denilen solydxk kurdum http://solydxk.com adresi. bununla en azından çalışıyor. çok eski bi makine olduğunu düşünürsek ve denediklerim içinde benim makinede en hızlı çalışanı olduğunu düşünürsek kefil olabilirim. tabi yüklenemiyorum. nete giriyorum bişeyler okuyorum falan. biraz daha iyi sistemleri uçuracaktır.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    torpedo_XL bunu yazdı

benim emektarı öldürüyordu az kalsın. nedense bahsedilen hızı yerine iyice emekliye çıkardı makineyi. herkes övüyor, herhalde istisna gerçekleşti bende. hevesle kurmuştum oysa. neyse ondan sonra arxlinux denedim kuramadım =) ondan sonra da debian tabanlı denilen solydxk kurdum http://solydxk.com adresi. bununla en azından çalışıyor. çok eski bi makine olduğunu düşünürsek ve denediklerim içinde benim makinede en hızlı çalışanı olduğunu düşünürsek kefil olabilirim. tabi yüklenemiyorum. nete giriyorum bişeyler okuyorum falan. biraz daha iyi sistemleri uçuracaktır.

hocam lubuntu dene kesinlikle iyi verim alacaksın.

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dyrnade
    dyrnade's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    torpedo_XL bunu yazdı

Solydxk bende denedim hızlı cidden ama okulun kütüphanesinde nete giremedim onla nedense.Archlinux istiyorsanız Manjaro deneyin normal dağıtımlar gibi ayarlamışlar kurulumu falan hiç uğraşmadan kuruluyor 10 dk ve müthiş hızlı ve stabil bayıldım ben şimdilik.Openbox sürümünü virtualboxta denemiştim şimdi pcde xfce sürümü var harika.Görünüm olarakta çok şık ve modern

dyrnade tarafından 06/Oca/14 16:57 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    dyrnade bunu yazdı

Solydxk bende denedim hızlı cidden ama okulun kütüphanesinde nete giremedim onla nedense.Archlinux istiyorsanız Manjaro deneyin normal dağıtımlar gibi ayarlamışlar kurulumu falan hiç uğraşmadan kuruluyor 10 dk ve müthiş hızlı ve stabil bayıldım ben şimdilik.Openbox sürümünü virtualboxta denemiştim şimdi pcde xfce sürümü var harika.Görünüm olarakta çok şık ve modern

manjaro da denedim solydden önce. o da iyi fakat yine takılmalar yaşadım. solydden daha fazla verim aldım. ikinci tercih ise kesinlikle manjaro olurdu. gönül ister ki ortalama bi makinem olsun da diğer sürümleri de deniyim fakat kanıyı hızlandırmaya çalıştığımdan böyle oluyor. dediğim dağıtımları değerlendirirken bunu göz önünde bulundurun. mesela bahsettiğim makinem için asla kllanmayacağım ubuntu (hele ki yeni sürümüyle) aslında çok iyi bi ürün. 

esas olarak tercih yaparken sık güncellenen ve/veya çoğu kişi tarafından kullanılıp beğenilmiş sistemleri tercih etmek gerek. neden derseniz bi sıkıntı olduğunda destek bulabilirsiniz. mesela ubuntu ve linuxmint forumları türkçe destek açısından eşsizdir. ayrıca compiz fusion yükleyip efektin şeyine koyabilirsiniz. buna rağmen fazla sistem yemez. ama solydxkda bi sorun olsa kime danışıcam bilmiyorum bile =) debian ve debian tabanlı sistemler de stabilite için iyi. denemek değil de sağlam bi sistem olsun çalışsın dursun diyenler için ideal. 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

Evet gençler elementary os kurarken Windows çöktü. Ve şuan win8 yüklemek istediğimde harddiski görmüyor sistem. F11 recovery tutum win7 için..  Onu bile görmüyor. Nasıl kurtulabilirim bu durumdan? 

Toplam Hit: 9244 Toplam Mesaj: 53