folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlamaya Giriş
linefolder Hangi Programlama Dili Daha İyi? [Makale]



Hangi Programlama Dili Daha İyi? [Makale]

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2012
    Homo
    Slothere bunu yazdı

    Bir dili adam akıllı öğrenin. Sonrasında muhtemelen başka bir dile ihtiyaç duymazsınız. Tabiki yan sistemlerden söz etmiyorum. Başlı başına bir dilden söz ediyorum. Yüzeysel bakıp, birkaç teorik bilgi edindikten sonra dili bırakanlar aynı şeyi başka dillerde de yapıp "ben 10 tane dil biliyorum, hepsinde iyiyim, istediğimi yaparım" kafasıyla ilerlemeye başlıyorlar. E tabi bunu gören iş veren, daha mesleği öğrenirken ormana kurduğu kapanın içerisine kekliğin girdiğini görünce ellerini ovuşturmaya başlıyor.

    Bence esas soru "ben ne yapmak istiyorum" olmalı. Beklentiniz düşük olabilir. Bazı dillere kıyasla çok daha basit öğrenilen ve kavramca konuşma diline daha yakın olan bir dil işinizi fazlasıyla görebilecekken asm, c, c++ gibi bir dille vaktinizi öldürebilirsiniz. Bu yüzden hedefinizin farkında olun, ona en uygun olanı araştırıp o yoldan ilerleyin.

    Son olarak bir dili tam anlamıyla öğrenmenin belkide bir meslek hayatı boyunca süreceğini hatırlatmamda fayda var. Dillerle ilgili kitaplar yazılıyor, bilgiler paylaşılıyor. Fakat bu dillere hergün yeni bir şeyler ekleniyor. Her güncellemede de bazı şeyler siliniyor. Farklı yöntemler geliştiriliyor. Önceki yöntem, yaptığınız önceki işlev yenisinde iş göremez hale gelebiliyor. Yani tek bir kitabı hatmetmekle, birkaç makale okuyup, birkaç yöntem öğrenmekle bir dili tam anlamıyla öğrenmiş sayılmıyorsunuz. Belki o anda, güncel bir anlatımsa kısa süreli işinizi görebilir. Fakat sonrası için garanti vermez.

    Belki çok iyi bir yazılımcı, çok tecrübeli birisi olabilirsiniz. Fakat yarın kullandığınız algoritmalardan daha iyisini keşfetmeyeceğiniz ne malum? İş arkadaşınız, arama motorları, yeni okuduğunuz bir makale, dile yeni eklenen bir özellik size önceki bilgilerinizle yaptığınız bir sistemi daha iyi hale getirmenizde yardımcı olabilir. Kısacası öğrenme bitmeyen bir süreç. Bu bahsettiğimi bir dil üzerinden düşünün. Birde bunu birkaç tane kapsamlı dil üzerinde yaptığınızı düşünün. En parlak, en çözümlemeci beyne sahip olan insan bile bunu tam anlamıyla başaramaz. Bu kadar karmaşaya girmenin bence lüzumu yok.

    Her gün yeni bilgiler öğrenirsin o dil hakkında ölene kadarda böyle gider bu öğrendim bitti diye birşey yok tabi ki 

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ONEMINUTE
    ONEMINUTE's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2009
    Erkek

    '' Bir Dil Bir İnsan İki Dil İki İnsan'' Deyimi Bunun İçinde Geçerlimi?!


    ;ATATÜRK"ÜN FEDAİ ORDUSU {AFO}; # ATATÜRK Öldümüki? Atatürkçüler Ölsün... #
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2012
    Homo
    ONEMINUTE bunu yazdı

    '' Bir Dil Bir İnsan İki Dil İki İnsan'' Deyimi Bunun İçinde Geçerlimi?!

    Dil dile deymeden dil öğrenilmezmişde var ama bunlar için geçerli değil 

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2012
    Homo
    Ka1nsha bunu yazdı
    ONEMINUTE bunu yazdı

    '' Bir Dil Bir İnsan İki Dil İki İnsan'' Deyimi Bunun İçinde Geçerlimi?!

    Dil dile deymeden dil öğrenilmezmişde var ama bunlar için geçerli değil 

    dilin götüne mi kaçtı lan niye program yazmıyorsun diye bir deyim olabilir ama tabii

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Ağustos/2012
    Erkek

    çizik

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2004
    Erkek

    araya soru iliştiriyim. hem web, hem masaüstü hem elektronik kontrolleri vs..kısaca en kapsamlı çalışma alanına sahip dil hangisi?

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek
    Triumph bunu yazdı

    araya soru iliştiriyim. hem web, hem masaüstü hem elektronik kontrolleri vs..kısaca en kapsamlı çalışma alanına sahip dil hangisi?

    Java


    .
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    @attackatak ve ka1nsha, hocam ikinizinde bir konuda yanlışı var :)

    türkiye gibi 3. dünya ülkelerinde all in one tarzı eleman ararlar. yani bir kişiden bir çok işi yapmasını beklerler. yurtdışında özellikle gelişmiş olan

    ülkelerde asla böyle bir şey söz konusu değildir. Orada uzmanlık önemlidir ve uzman olduğun alan dışında seni bir yerde çalıştıramazlar, bırak

    onu cüret bile edemezler.. necisin sen? c# masaüstü yazılımcısısın.. sana html kodu bile yazdırmazlar. necisin sen? javascriptçi.. sana win form

    yaptırmazlar.. işte o sebepledir ki o adamların yaptığı iş daha kaliteli oluyor. çünkü her bölüm için bir/birden fazla uzmanı var ve test tekniklerine

    önem veriyor.. kariyer.net ilanlarını incelerseniz bu tarz çok ilan görürsünüz.. her şeyi bilen adam istiyorlar.. neymiş c# bilsin, asp.net bilsin,

    elektronikten anlasın, mobil de yazabilsin ios ve android için hatta wpf ve silverlight olsun.. ayrıca photoshop da bilsin.. böyle çok ilan gördüm..

    ve gördüğüm en abartılısı bu (hala saklarım resmini )

     

     

    kendi deneyim, gözlemlerime dayanarak yeni başlayan ya da orta seviyeli yazılımcılara diyorum ki, daldan dala atlamayın. bir alan bulun ve o

    alanda uzmanlaşmaya çalışın. bu daha önemli.. uzmanlaştığınız alanda sayılı insanlardan biri olursanız gerisi önemli değil.. her şeyden yarım

    yamalak bilmenin bir anlamı yok.. elbette her şeyden haberiniz olsun.. hatta bir dile bağımlı kalmayın, o an hangisi kolaysa onla çözüm

    üretebilin. Ama alanınızda uzman olun. 

     

    @Triumph , hocam ben genelde her işim için .net (çoğunlukla c#) kullanıyorum.. webden, masaüstüne, konsol uygulamlarından yaptığım elektronik devrelerin kontrolüne (usb tabanlı) kadar bir çok yerde kullanıyorum. mobil olarka da android ile ilgileniyorum (windows un mobile tarafaını sevmiyorum) 

    java ile de bu bahsettiklrimi yapabilirsin.. hangisi iyidir kötüdür bilmiyorum.. yukarıdaki alanlarda (android hariç tabii) .net işimi hayli hayli görüyor. 


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2011
    Homo

    Hangi dil daha iyi sorusu yapılacak programa göre değişir arkadaşlar. Herbirinin farklı özellikleri ve zorlukları vardır. Basit bişeyler yapacaksanız Basic yeterli olacaktır. Db uygulaması için Sql yok ben mobil yazılım yapıcam diyorsan Javayı tercih edebilirsiniz. Ama bu dillerden en geneli herzaman C ve türevleridir. Orta seviyeli dildir. Makina diline en yakın dillerdendir. Hız bakımından eğer kompleks bir yazılım yapıcaksanız kesinlikle tavsiye edilir. Yan bütün diller iyidir. hangi amaç için kullanıcaksanız ona göre yönelim yapın. Hepsinde birden uzmanlaşamazsınız. Bir yazılımcı bunların hepsini bilecek diye bir salaklık ise olamaz. İsviçre çakısı değilsiniz her bokta uzmanlaşamazsınız. Adam gibi 1-2 dilde uzmanlaşın yeterli olur. Tavsiye C türevlerinden biri ve Javadır. C# ve Java yı uzmanlık derecesinde bilmeniz bir çok yazılımı yapmanıza yeterli olacaktır.


    Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek
    RDxMaster bunu yazdı

    Güzel makale :) yazılımla uğraşan kişinin bu dillerin tamamını bilmesi gerekir 

    Yoo kim diyo onu?

    Her dilde "merhaba dünya" yazdırmak o dili bilmek demek değildir.Bir dil bilinir ve o dilde usta olunur önemli olan budur.

Toplam Hit: 3655 Toplam Mesaj: 26