Haşhaşin, Esasiyun, Fedai, Assassin Ve Hasan Sabbah
-
Assassin's Creed .. son günlerde oynadığım ve hayranı olduğum oyun
oyunun içindeki çekiciliğin kaynağı ise tarihle örtüşmesi
buyrun okuyun Assassin kelimesinin nerden ve ne anlama geldiğini
-
Süper oyun kendisi.
Ayrıca Prince of Persia : The Sands of Time filminde de geçiyor. Bu da süper bi film

Temsili resim -
alamut kalesini okuyun.kitaptır kendileri.
-
gfb_soldier bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------+1
Yanında www.assassinscreed.com girişindeki melodiyi de açtınız mı Alamut'ta gibi hissedersiniz kendinizi,güzel kitaptır.
Düzenleme : Ayrıca Tapınakçılar ve Haşhaşinler ilişkisi de bir hayli ilginçtir.Kaleyi ziyaretleri vs. -
ayrıntılı araştırıcam.
-
assasianı bi ben mi sevmedim kurdum sürekli bi skip sürekli bi tanıtım filan sie ettim kaldırdım hemen :w
-
2. oyun çok daha başarılı ama 1. i oynamadan oynamayın 2. i fakat oyunda tarihsel hatalar var mesela Assassinlerin işareti olan işaret ile Masonluk işaretini karşılaştırın. Oyunda Tapınak Şovalyeleriyle Haşhaşinler düşman fakat normalde böyle bir şey yok tarihte Haşhaşinler ile Masonlar arasında. Bayağı bir değiştirmişler olayı. Da Vinci mesela 2. oyunda haşhaşinlere yardım eden normal bir sivil gibi fakat Sion Tarikatı olayı felan var Da Vinci'de
-
melekler ve şeytanlar kitabındada vardı bi haşaşin :D
-
gfb_soldier bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------gece 4 te kalktım ve okumaya başladım
hala okuyorum
evde duruyordu öylece rafta
assassinleri araştırınca farkettim ki zamanı gelmiş geçiyomuş :)
harika bir kitap
okumayan eksiktir
-
bu oyun yüzünden hasan sabbahla ilgili kitaplar almaya başladım :D
şimdi yeni moda aptallıklarda var.
ezeldedce hasan sabbah propagandası yapıyolarmış tv izleyip kendini dayı zannedenler şimdide onlar okuyo diye kitap okuyo.
hasan sabbahla ilgili bi araştırma yapınca ezelmi izliyosun diyolar kıl oluyorm.
bu arada buraya oyunun 3. sü çıkıyo :)
bu arada bu linkten de okuyun iyi gelir :)
http://oyuncehennemi.com/assassins-creed-gercegi-siz-de-ogrenin-t641991.html
-

Okunması gereken kitap budur.
Ayrıca 3. oyun ise....: http://www1.tahribat.com/Forum-Assassins-Creed-Brotherhood-111815/1