Hasip Aksu Ft. Lider - Artık İnanma ( HD )
-
Merhabalar önce tanımla giriş yapalım .
Rap, Hip hop alt kültürünün bir koludur. Kökeni 1970'lerde özellikle siyahi insanların yaşadığı Amerika'nın kenar mahallelerine, bir diğer deyişle "getto"lara dayanmaktadır.
RAP'in "Rhytm And Poem" ('Ritim ve Şiir' ya da 'Ritmik Şiir') veya "Rhytmic African Poetry" (Ritmik Afrika Şiiri)[kaynak belirtilmeli] sözcüklerinin kısaltması olduğu görüşü yaygın olsa da aslında rap kelimesi, İngilizce sözlük anlamı olarak "ağır eleştiri" anlamına gelmektedir.
Rap, sözlerin müziğin tempo ve ritmine uyarlanarak söylendiği bir yapıdadır. Hiphop kültürünün içindeki başlıca dört elementten biridir. (Rap, DJ'lik, breakdance ve graffiti...) Rap yıllar boyunca değişim geçirmiştir ve rap içinde çeşitli alt türler oluşmuştur. (Gangsta, g-funk vb...)
Rap çoğunlukla hızlı ritimle söylenen sözlerdir. Bu şekilde müziğin temposuna uygun olarak kâfiyeli kelimelerden oluşan sözler söylemek de MC'lik olarak adlandırılmaktadır. MC'nin açılımı olarak Master of Ceremonies (Seremoni Ustası), Microphone Control ya da Mic Check (Mikrofon Kontrol) gibi terimler söylenebilir. Rap terimi 1979 yılında keşfedilen iki kayıt sâyesinde hiphop'la özdeşleşmiştir. Bunlardan ilki King Tim III'nin Personality Jock'u idi ki bu şarkı hiphop'un bilinen ilk kaydı olarak târihe geçmiştir.
Neden rap ?
Benim için neden rap olduğunu şöyle anlatayım. İnsanların pop müziklerinde, arabesk'de göremiyeceğiniz, hayatın içinden insanların. Yaşanmış hayatlar adına dökülen satırları gördüğüm için samimi buluyorum. Gerçekci buluyorum. Gangnam ile neşeniz yerine gelebilir, fakat sokak herzaman aynıdır. Bakıpta göremediğimiz gerçekleri yansıtır. Rap hayattır, rap görmek istediğiniz sokaktır.
Hasip Aksu ft. Lider - Artık İnanma ( HD )
http://www.youtube.com/watch?v=jgxTaM0emyg
-
hacım genel olarak klibi beğenmesem de hasp in 3:36 daki verseleri hakkaten çok iyiydi.
-
ne zamanın şarkısı ta onu niye paylaştın ki şimdi üstadlardan birinin şarkısını paylaşsan daha iyi olurdu bence
-
hades_06 bunu yazdı
ne zamanın şarkısı ta onu niye paylaştın ki şimdi üstadlardan birinin şarkısını paylaşsan daha iyi olurdu bence
Sen sözlere kulak ver hocam.
-
biliyorum bunları miller music factory e de katılmışlardı ama tam rap i yansıtan bir parça değil o en azından battle rap değil!
-
hades_06 bunu yazdı
biliyorum bunları miller music factory e de katılmışlardı ama tam rap i yansıtan bir parça değil o en azından battle rap değil!
-
hades_06 bunu yazdı
Battle arıyorsan joker dinle, allame dinle saian dinle, karaçalı dinle. Ben biliyormusun demiyorum. Birde ingilizce yazıyom.
Listen to the words.
-
otocu bunu yazdıhades_06 bunu yazdı
Battle arıyorsan joker dinle, allame dinle saian dinle, karaçalı dinle. Ben biliyormusun demiyorum. Birde ingilizce yazıyom.
Listen to the words.
-
Bu 2'side benden gelsin.
http://www.youtube.com/watch?v=OQfIg5vj1vo
http://www.youtube.com/watch?v=KzChT4vGSf4
-
o yazdığın isimler en çok bizi dinler eski ankara yaz kim oldugumuzu ogren ok
hades_06 tarafından 10/Şub/13 23:01 tarihinde düzenlenmiştir -
Ben isteğimi anlatamadım galiba. Parça derseniz 500 parça arşiv var sırf telefonda. Ben sözlerden bahsediyorum hocalar.
Yüreğine sor beni dünya.
Yüreğime zor geliyor bak.
Kenara bıraktım hüzünleri kaldıramıyorum.
Artık inanma!(x2)
1.Verse:
Bahar çiçeklerini soldurdu burda,korkma!
Yerim Ortadoğu kurtulmaz burnu boktan!
Saldırman için gerekiyo kulpu takman.
Çöl aslanıyım zor değilki burda kurdu kapmak.
(Hasip Aksu)
Yaradır acıtır,açık yarayı kaşıdın,gecenin sabahında bombalar uykumu kaçırır.
Devlet dedi;"Aışın,gece gndüze karışır!"
Bu dünyanın tek derdi silahlanma yarışı!
(Lider)
Burda oyuncaklar taştan ve sopadan!
Günaydınlaraa bombalarla başla ve sona var!
Soluk al ciğerlerine saldırıda mesela,
Bir çocuk ana rahminden defnedilir mezara!
Burda nefes al,aklında nere var?
Ensende kader ardından siper al!
Yere yat!(yere yat)
Kerbela'da Yezid gibi içtiğin su ne ki lan?
Lokmamda bile onun gözü var!(gözü var)
Nakarat:
Yüreğine sor beni dünya.
Artık inanma!(x2)
2. Verse:
Sıkıysa canımdan al ülkemin adını
Yaşım ufak,aslanın ağzında lokmadır kanımız.
Gücünü topla da gel bu geceden de kara gözüm!
Mermilerin zayıf,semsert bu iman dolu göğsüm!
(Hasip Aksu)
Mahallende panzerler,uçaklar ve tanklar.
Babam elinde "Savaşa hayır!" yazan bir pankartla öldü.
Bunu gözlerimle gördüm.
Üç Nisandı gömdüm,doğum günümse dördü
Nakarat:
Yüreğine sor beni dünya.
Artık inanma!(x1)
3. Verse
Demokles'in kılıcı kanlı bi katana,
Tatava yapma tamam?
Sapanla bir taş al ve bunu yaşatan
Aynı Türse eğer anlamsız yaşamak...
Ordunuz bebeklere kundakta dandanan.
(ka ka ka)Kanatma yaramı.
(ça ça ça)Çatışma içinde çatık kaşım.
Yaşım sekiz kardeşimle asır gibi geçti ömür.
Asıl içim ölü.
Dünya bir savaşta ve sıfır yaşam artı 7 milyar ölü..!
Nakarat:
Yüreğine sor beni dünya.
Artık inanma!(x2)
İsterim ki yaşamasın kimse fakirlik
Parasızlık Zorr özgürlüğün için deki hapislik
Tabi ki herkez görür hergün hemde sekmeden
Dilenen o amcalar ve teyzeler
Yanda biz eğlenen
Suçlu hissediyom hemde değilken zengin
Piiz yaparken 1 parkta gegirsem sesli
Gelirler eski bir poşet ellerinde bezmiş emsi
Toplıycak o şişeleri çok sıkıntı çekmiş belli
Pes etmiyo prensipten değil ölmüyo
Yaşadığı hayat hergün öl diyo
Çatlasa da topukları mutsuzkende çocukları evde değil soğukdan mı
Bi umut işte yarınları
Devletini tarihini çok sevenlere
Görseydi onu sevmeye değer
Toplamazdı şişe o yaşlı teyze neden uğraşıyon bunla diyince
anlatmaya başlamazdı yaşlı gözle
Fakirsen fakir kal diyebilen liderler kameraya gülümserler zenginlerle sevişip
Dayanırken bazıları bu zor hayata
Bazıları bitsin ister biranönce düşer hataya
Şişe toplayan o yaşlı teyzenin mutsuz oğlu
İçer otu hapı tozu kapar para kaçıp koşup
Kurtulmanın peşinde unutulmanın eşiğinde
Hayat yaşarken umutlarıda değişince
Okul yalan iş büyük fiyasko
Çıkmasını bekliycek vakti yok yaratcak piyango
kendi başına çünkü tamamen yalnız üstünde bi baskı var karar ver artık
Yanarken sardığı zorlaşıyo işi daha zor geçen bi gece ve fakir paket sabaha
Oysa onu hapse atan kanunu zengin vekiller çıkartı bak bunu bilmiyorlar cehennemde geçersizdir kuralların cennetin lütfen uymasını beklemeyin
Kimse dememiş ben diyeyim. Adam gibi adam olmuşsun. Herzaman şunu düşünürüm. Tüm eğitim hayatında notların, süper ötesi olsada. Her dersten 1.ci olarka çıksanda, üniversiteyi kariyerlide bitirsen. Eğitim farklı iş farklıdır. Matematik geçer, algoritma geçer, biyoloji geçer. Geçer allah geçer. Kabiliyetin yoksa, gerçek hayatta kitlenirsin. Şuan hepimiz bir sistemin kölesiyiz, hayatlarımız sınavlara, notlara bağlı. Ben böyle yetiştiğim biliyorum. Fakat ilerde çocuklarım olursa, onlar böyle yetişmeyecek. Sistem için çalışmayacaklar. Kendi hayatlarını yaşıyacaklar. İlgilerine sevdikleri şeylere özen göstereceğim. İyi oldukları dalda, yetiştireceğim. Üniversite okumasın, eğitim almasın umrumda değil. Cahilliği eğitimle yok edemessiniz. Örneğin ben matematik yapamıyorum. Anladığımı sanıyorum. Sınavlarda önüme gelen kağıtları doldu dolu geçiyorum. Aldığım not 18-20. Sanırım bilgisayar Mühendisliği “MF” istiyormuş. Başka alandanda giriş yapamıyorum. Kitap defter açmayıp, hiç defter tutmuyorum. Boş çanta götürüp getiriyorum. Buna rağmen karne ortalmam “80”di. Çalışsam. Matematiğin verdiği “10” puan haricinde “90” ortalamayla eve döneceğim. Şimdi ben bukadar iyi anlamama rağmen, tarih,coğrafya,edebiyat,fen,biyoloji… Şu boktan matematik yüzünden, üniversite ellerimin arasından uçup gidiyor. Kültür ayrı birşey, mantık ayrı birşey. Sınıfta bir çocuk sınavlarda 90-100 döşüyor. Ama tek farklı soru gelsin. Yapamıyor, ezber, formül sistem… Herşeyi bok ediyorlar. Zaten eğitimin kobay’ları biziz. Biri gelir oks kaldırır, öteki gelir niye kaldırıldı der. Öbürü gelir sbs’yi kaldıralım der. Öteki gelir, harçlar kalksın deri. Beriki gelir kıyafetler serbest olsun der. Yenisi gelir, kıyafet serbest olmasın zengin fakir ayrımı der. Ülen dürzü, zengin fakir ayrımını sikeyim. Okuldaki vukuat’lardan giremiyoruz. 1000 tane hödük,hayta bıçakmı ararsın,eroin çekenmi ararsın, sigaramı ararsın. Ulan bu boklukları bi temizlede, kıyafetini sikeyim. 40 Kişi 1 tane lab’a doluşturuyorlar. İçersi bok kokuyor. Imkanları yükseltsene… Kıyafetim, saçım sakalım sanamı kalmış. Bıyığım olunca ders’i anlamıyormuyum yani. Biz bilmiyormuyuz kim sınıfta zengin, kim değil. Bebe her gün cebinden 100 TL çıkartıyor, öteki 50 kuruş getiriyor. Siktiğimin adaleti varmı şu dünyada.
“Cehennemde geçersizdir kuralların cennetin lütfen uymasını beklemeyin”
İndigo - Fakir Kal