Hasta Ve Yaşlıları Yok Etsek Nasıl Olur?
-
bknz:
Zamanın birinde bir kral ülkesinde gezerken düşünmeye başlamış halkına bakınırken gözüne yaşlılar çarpmış , sonra kendi kendine bu yaşlılar neden var hiç bir işe yaramıyorlar sadece yemek yiyip oturuyorlar hiç bir işleri yok diye düşünmüş, ardından kral emir verip ülkedeki bütün yaşlıların öldürülmesini söylemiş ve emir uygulanmış kralın adamlari ülkedeki bütün yaşlıları öldürmeye başlamış sonra köylülerden biri babasını çok sevdiği için öldürülmesine göz yumamamış ve babasını dağın birine bir mağaranın içine saklamış gel zaman git zaman bu adam babasini gizli gizli orada bakmış, sonra günün birinde bu kral bir yarışma düzenlemiş ve eski bir zamanda yaşanan olayi sormuş halkına ve bilene de ödül verecekmiş tabi ülkede hiç yaşlı olmadıgı için kimse bilememiş sonra bu adam yarışmadan haber olunca gitmiş babsının yanına ona durumu anlatmış ve sorunun cevabını babasından almış ve gitmiş kralın yanına sorunun cevabını söyleyip ödülü almış sonra kral merak etmiş adama; bu soru eski bir soru sen nerden biliyorsun diye sormuş , adamda durumu anlatmış babasını bir mağarada sakladıgını söylemiş ve kral o zaman anlamış ki yaşlılara her zaman ihtiyacımız var onların bilgileri tecrübelerine her zaman ihtiyacımız oldugunu anlayınca bu yasağida ortadan kaldırmış...
-
:d olabılır ama yapamam
-
ozaman bebekler de yiyor içiyor bi iş yapmıyor, veya sen bi kaza geçirsen sakat kalsan kafayı yesen sende öyle boş boş yaşamak zorunda kalabilirsin. aha ikidakkada çürüdü teorin. :)
-
antivirus bunu yazdı:
-----------------------------bknz:
Zamanın birinde bir kral ülkesinde gezerken düşünmeye başlamış halkına bakınırken gözüne yaşlılar çarpmış , sonra kendi kendine bu yaşlılar neden var hiç bir işe yaramıyorlar sadece yemek yiyip oturuyorlar hiç bir işleri yok diye düşünmüş, ardından kral emir verip ülkedeki bütün yaşlıların öldürülmesini söylemiş ve emir uygulanmış kralın adamlari ülkedeki bütün yaşlıları öldürmeye başlamış sonra köylülerden biri babasını çok sevdiği için öldürülmesine göz yumamamış ve babasını dağın birine bir mağaranın içine saklamış gel zaman git zaman bu adam babasini gizli gizli orada bakmış, sonra günün birinde bu kral bir yarışma düzenlemiş ve eski bir zamanda yaşanan olayi sormuş halkına ve bilene de ödül verecekmiş tabi ülkede hiç yaşlı olmadıgı için kimse bilememiş sonra bu adam yarışmadan haber olunca gitmiş babsının yanına ona durumu anlatmış ve sorunun cevabını babasından almış ve gitmiş kralın yanına sorunun cevabını söyleyip ödülü almış sonra kral merak etmiş adama; bu soru eski bir soru sen nerden biliyorsun diye sormuş , adamda durumu anlatmış babasını bir mağarada sakladıgını söylemiş ve kral o zaman anlamış ki yaşlılara her zaman ihtiyacımız var onların bilgileri tecrübelerine her zaman ihtiyacımız oldugunu anlayınca bu yasağida ortadan kaldırmış...
----------------------------- -
Nietzche gerizekalısı
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Şahsen ben 50 den sonrasını yaşamak istemem.
50 ye gelince öldürün beni. Ya da baktınız kafayı yedim deli oldum sikin ne yaparsanız yapın aq :|
-----------------------------
harbiden hayvanmısın:D -
hiç kimse değilse bile kenidini bir düşün sende yaşlanacaksın senıde boyle ortadan kaldırmaları hosuna gidermiydi?
uzun lafın kısası zokarım nietzsche ye de fikrine de :D
-
KingOfTheAngel bunu yazdı:
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Şahsen ben 50 den sonrasını yaşamak istemem.
50 ye gelince öldürün beni. Ya da baktınız kafayı yedim deli oldum sikin ne yaparsanız yapın aq :|
harbiden hayvanmısın:D
memati diyo ki: kazım ben bu moruk gibi bunarsam kafama sık :D -
abi bir konuyuda dövüşmeden tartışın ne olur :)
sadece beyin jimnastiği yapıyoruz sakin olun :D
adam bunu böyle demiş ama zaten bu doğanın kanunu neyseburda herif size başka bişey anlatmak istiyor olay bu.
Güç istenci, Friedrich Nietzsche'nin felsefesinin merkezi sayılabilecek bir önem teşkil etmektedir. Güç istenci, Nietzsche'ye göre evrenin her türlü devinimindeki en temel istenç olmakla beraber, tüm detayları, mikro ve makro kozmosu kaplar. Tüm değişim ve dönüşümler, bu istencin farklı kisvelere bürünmüş halidir. Her detayda bu istencin izlerini yakalamak mümkündür. Şöyle der Nietzsche;
Sizin için de bir ışık ister misiniz siz en gizli olanlar, en güçlüler, en korkusuzlar, en yarıgecemsiler? Bu dünya güce yönelik iradedir. Bunun dışında hiçbir şey değildir. Bizzat siz de güce yönelik olan bu iradesiniz. Bunun dışında hiçbir şey değilsiniz!
-
antivirus bunu yazdı:
-----------------------------bknz:
en güzel cevap bu olmuş.yaşlıları yok etmek demek geçmişini yok etmek demektir.kültürünü, ahlakını, tarihini, hislerini kısacası insanlığını yok etmek demektir.ve böyle bir kapı aralandığında ise,(insan doymaz bir varlık) devamı gelecektir ve güçlü olan ayakta kalmak için kendinden başkasını yok edecektir.kanımca..