folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Hayvan Ölümleri Devam Ediyor

Hayvan Ölümleri Devam Ediyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

Dj_DooM3 bunu yazdı:
    -----------------------------
    arkadaslar, bilerek yapilan bir ko9rkutma teknigidir bence. kaldi ki elit gruplar kiyamet alametlerini koırku salmak icin birer birer deniyorlar. 2012 ye de yaklastigimiz icin korku senaryolari, felaket senaryolarini destekleyen aktiviteler yapiliyor.

Seninle ilk defa aynı fikirdeyim hocam :D

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can498
    can498's avatar
    Erkek

ToR5 bunu yazdı:

can498 bunu yazdı:

dreamth bunu yazdı:
    adamgibi bunu yazdı:

belkide  bunlar  olağan şeylerdır yanı hep oluyodur  ?

Katılıyorum. Domuz gribi dedikoduları yayıldığında da haberlerde hep gripten ölen insanlar yayınlandı. Halbuki hersene o kadar insan gripden zaten ölüyor. Fasafiso bunlar. Çevre kirliliği derseniz doğrudur ama biz bu çevreyi geçenseneden bu yana kirletmedik. Nosturadamus muydu neydi bi ara da onlarla uğraştık. Sonra Bulgar bi kahin çıktı. Şimdi de mayalar. Ömer Çelakıl vardı bi de:) Yarın da başka bi şeyler çıkacak. Bitmez bu geyik :))

bu olanlar olağan şeyler olmadığını düşünüyorum.

domuz gribi felan insanların yaptığı virüslerden ibaret.

ama dünyadaki gelmiş olan düzenin bozuluyor olması ilginç. daha 10 yıl öncesi ile bu yılki mevsimler arasında dağlar kadar fark var.

eskiden buzul çağı gibi büyük mevsimsel çağ değişimleri binlerce  yıllık süreçte oluyormuş.

1980li yıllara kadar mevsimler tıkırındaydı hava ısısı günümüz kadar çok sapma yapmazdı

son 10 yılda tüm dünyada değişimler oldu bu kadar ani ve hızlı değişim olması garip değil mi?

nostradamus dediğimiz adamda 2012yi işaret ediyor ve yeni bir başlangıç yapıcaz diyor. ha bu ne olur neye başlarız orası tartışılır.

nostradamus ile mayaların ortaya attığı bulgular birbiri ile örtüşmekte.

2012 olaylarına mayalara inanıyor muyum? Evet

neden evet =

çünkü mayalar bize şu tarihte şu yıldız olayı olacak gibisinden birsürü bilgi bıraktı ve bunu kimse takmadı ama bu yıldız olayları hep oldu. şu olacak dedi hep oldu. hiç yanılmadılar. bu yüzden 2012 konusunda da yanılmamış olduklarını gözlemlemelerim ile görüyorum. vs vs

Hocam Maya takvimlerinde 2012 yılında kıyametin kopacağına dair bir bulgu yok. Veya sıradışı olayların gerçekleşeceğine dair bir bulgu yok. Sadece takvim bitiyor. Bu kadar. Ki takvimin belki devamı vardır da bulunamıyor. Veya yok olmuştur takvimin devamı. Böyle düşünülüyor. Benim bu yazıtları araştıran araştırma ekibinde olan bir arkadaşımdan öğrendim. Çoğu belgeselin gerçekleri ne kadar yansıttığını bilmiyoruz. Ben şahsen bu gibi belgesellerin (mayalar üzerine , nostradamus üzerine) çarpıtılmış olduğunu düşünüyorum. He dünyada sıradışı olaylar oluyor doğrudur ancak bunlara bile bir güvensizlik ve şüpheyle yaklaşılmalı bence. Kıyamet endüstrisi diye birşey oluşturuldu resmen bunun çevresinde dönüyor dolaplar.

mayalar 2012 öncesi felaketler ve foton kuşağı etkilerinden bahsettiler güzel araştır dostum.

Bir bulutun aya ulaşma mücadelesiydi hayat...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

bp nin bok yemesi bence bunu da ört bas ederler

tahribat.com a can feda
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

can498 bunu yazdı:

mayalar 2012 öncesi felaketler ve foton kuşağı etkilerinden bahsettiler güzel araştır dostum.

yok dostum ben araştırdım. Tarihçiyimdir de ben ondan:D Ben sen bilmiyorsun demiyorum hocam belki sen daha çok bakmışsındır bu olaylara ama sadece kaynak konusunda farklılığımız var o kadar. Ben kaynaklardan dem vuruyorum zaten. Ama yine bakarım

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Matchup
    Matchup's avatar
    Erkek

İklim değişikliği ,  buzulların erimesi , küresel ısınma, uzay vb. birçok konuyla ilgili etkin araştırma yapan kuruluşlar abd kontrolünde. Yani belli bir zaman sonrası için hedeflediklerinin gerçekleşmesi çok yıkıcı olacağı  ve bunun kontrolünün kolay olamayacağı öngörüldüğü için dünya üzerinde psikolojik hazırlık yapıldığını düşünüyorum. Dünyanın neredeyse her yerinde basına istediğini haber yaptırtabilen bir güç sözkonusu ve bu güçten kaynaklı haberlerin , doğru olmayabileceğini , bir sonraki stratejik hamle için  ön hazırlık olabileceği gerçeğini unutmayalım. 2012 de söylenilenlerin olacağını düşünmüyorum.  Fakat yakın gelecekte savaşların sivrisineklerle yapıldığına hep beraber şahit olacağız. Gözümüz silahlı boyalı ramboların  yalanlarıyla boyanırken mikro biyolojik gelişmelerin ışığında insan dışı faktörlerle ne kadar etkili olunabileceği gerçeğini ıskalıyoruz. Dünyadaki birçok doğal afetin biyolojik silah denemeleri , genetiği değiştirilmiş organizmalar ve bakterilerin etkileriyle meydana geldiği ileri sürülüyor. Zamanında oksijen pompalayarak metan gazı seviyesini düşüren bakteriler yüzünden buzul çağı yaşanmıştı. Şimdi de tam tersi oluyor dünya ısınıyor. Hep beraber göreceğiz ama ben bugün ulaşılan teknolojinin çok azından haberdar edildiğimizi düşünüyorum ve dünya üzerindeki organize güçler bunu çok iyi kullanıyor.

Bulduğumuzu sanmaktan ziyade , umduğumuzu aramaktayız.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cccbozkurt
    cccbozkurt's avatar
    Erkek

Matchup bunu yazdı:

İklim değişikliği ,  buzulların erimesi , küresel ısınma, uzay vb. birçok konuyla ilgili etkin araştırma yapan kuruluşlar abd kontrolünde. Yani belli bir zaman sonrası için hedeflediklerinin gerçekleşmesi çok yıkıcı olacağı  ve bunun kontrolünün kolay olamayacağı öngörüldüğü için dünya üzerinde psikolojik hazırlık yapıldığını düşünüyorum. Dünyanın neredeyse her yerinde basına istediğini haber yaptırtabilen bir güç sözkonusu ve bu güçten kaynaklı haberlerin , doğru olmayabileceğini , bir sonraki stratejik hamle için  ön hazırlık olabileceği gerçeğini unutmayalım. 2012 de söylenilenlerin olacağını düşünmüyorum.  Fakat yakın gelecekte savaşların sivrisineklerle yapıldığına hep beraber şahit olacağız. Gözümüz silahlı boyalı ramboların  yalanlarıyla boyanırken mikro biyolojik gelişmelerin ışığında insan dışı faktörlerle ne kadar etkili olunabileceği gerçeğini ıskalıyoruz. Dünyadaki birçok doğal afetin biyolojik silah denemeleri , genetiği değiştirilmiş organizmalar ve bakterilerin etkileriyle meydana geldiği ileri sürülüyor. Zamanında oksijen pompalayarak metan gazı seviyesini düşüren bakteriler yüzünden buzul çağı yaşanmıştı. Şimdi de tam tersi oluyor dünya ısınıyor. Hep beraber göreceğiz ama ben bugün ulaşılan teknolojinin çok azından haberdar edildiğimizi düşünüyorum ve dünya üzerindeki organize güçler bunu çok iyi kullanıyor.

sen hala ölmedinmi ?

MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek
    HAARP Yapıyor.

=)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rushOut
    rushOut's avatar
    Erkek

Verdiğin haritadan yorumlamaya kalktım  kendimce hemen hemen hepsi basınç merkezlerinde meyana gelmiş ölümler.Bunların nedeni güçlü bir fabrika atığı bile olabilir ki hava sirkülasyonlarıyla bu basınç merkezlerinden bölgelere ulaşıp bu maddeye karşı dirençleri olmayan canlı türleri ölmüş olabilir benim yorumum budur tamamen haritaya bakarak tabiki söylüyorum bunu.

Biz bizimle bizdeydik Biz bizimle bize geldik Biz bizimle bizdeyken Bizi bizden mi sorarlar
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

DÜNYADAKİ KUŞ ÖLÜMLERİNİN NEDENİ TÜRKİYE

Bu%20gerçekleri%20biliyor%20musunuz

Son zamanlarda özellikle kış aylarındaki kuş ölümlerinin asıl nedeni, kışı geçirmek için Kuzey’den Güney’e göç eden kuşların, dünyadaki dört adet en önemli göç yollarından; ülkemizden geçen iki göç yolunun yok olması ve kuşların yolların kaybetmesidir. Çünkü; kuşların göç ederken mola verip beslendikleri ve üredikleri sulak alanların tahrip edilmesi yollarının kaybedilmesinde en büyük etkendir. Bu süreç uzun bir sürse devam etmekte ve sonuçta kitlesel ölümler meydana gelmektedir. Zira; sulak alanlar güneş ışığının dibine kadar ulaşarak fito ve zooplanktonların, su altı ve su üstü bitkilerinin, aquatik hayvanların gelişmesine imkan veren, çoğu yeri saz, kamış gibi yüksek, kuşların yuvalanmasına, üremesine, beslenmesine, saklanmasına ve barınmasına uygun ve ornitolojik açıdan büyük öneme sahip alanlardır. Sahip olduğu biyolojik çeşitlilik nedeniyle dünyanın doğal zenginlik müzeleri olarak da kabul edilen sulak alanlar; doğal işlevleri ve ekonomik değerleriyle yeryüzünün en önemli ekosistemleridir.

SULAK ALANLAR NEDEN ÖNEMLİ

Ülkemiz coğrafi konumu, geniş toprakları, topografik yapısı ve farklı iklim bölgeleri sebebiyle, ornitolojik açıdan özel bir önem taşımaktadır. Ülkemizdeki sulak alanların uluslararası düzeyde önem taşımasının asıl nedeni; Türkiye’nin Batı Palearktik Bölgedeki mevcut dört kuş göçü yolundan en önemli ikisinin geçtiği alanda bulunmasıdır. Yani kuzey-güney göç yolunun en önemli ikisi Türkiye’den geçmektedir. Birincisi Doğu Karadeniz Bölgesi’nden Türkiye’ye giren Çoruh Vadisi göç rotası ile 200.000’den fazla yırtıcı kuş Çoruh Nehri üzerinden uçarak Doğu Anadolu Bölgesindeki sulak alanlara yayılırlar. Türkiye üzerindeki bu göç, Batı Palearktik Bölgedeki en büyük yırtıcı kuş göçüdür. İkincisi Karadeniz’in batısında Trakya üzerinden ülkemize girerek boğaz üzerinden Anadolu’ya geçen Boğaziçi göç rotası, 200-700’lük gruplar halinde 250.000’in üzerinde leyleğin gösterişli geçişlerine sahne olmaktadır. Bu nedenle kuşların göçleri sırasındaki bu uzun yolculuklarını güven içerisinde yapabilmeleri için, Türkiye’deki sulak alanların varlığı herhangi bir ülkedekinden daha fazla önem taşımaktadır. Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının kesişme noktasında bulunan ülkemiz, Batı Palearktik yöreyi güneydeki kışlama alanlarına bağlayan tabii bir köprü meydana getirmektedir. Türkiye aynı zamanda, topografyası ve dolayısıyla iklim şartlarının getirdiği çeşitlilik ve değişik yaşama ortamlarının varlığı yönünden de benzersizdir. Bu çeşitlilik sonucunda, gerek bitki örtüsü, gerekse hayvan toplulukları açısından ülkenin yüzölçümü dikkate alındığında, olağanüstü bir ortam zenginliği söz konusudur. Dolayısıyla Türkiye sulak alanlar bakımından Bağımsız Devletler Topluluğu hariç Avrupa ve Ortadoğu'nun en zengin sulak alanlarına sahiptir. Ülkemizde 1 milyon hektarı aşkın 200 civarında sulak alan bulunmaktadır. Türkiye’nin Avrupa, Asya ve Afrika kıtaları arasındaki geçiş noktası üzerinde bulunması, üç tarafının farklı ekolojik karakterdeki denizlerle çevrili oluşu, deniz seviyesinden 5000 metreyi aşan yükseklik farklılıkları ve bu özellikleri neticesinde ortaya çıkan iklim çeşitliliği, Türkiye’yi sulak alanlar bakımından bulunduğu coğrafyanın en önemli ülkelerinden biri yapmıştır. Türkiye’de “Ramsar Sözleşmesi Sukuşu ve Balık Özel Kriterleri” ne göre 76 uluslar arası öneme sahip sulak alanın bulunduğu belirlenmiştir. Bunların toplam alanı 1 295 546 hektardır. 76 alandan 72’sinin sukuşları, 4’ünün balıklar, 16’ sının ise hem sukuşları hem de balıklar bakımından uluslararası öneme sahip sulak alanlar olduğu tescil edilmiştir. Türkiye’de 1950’li yıllarda tüm dünyada olduğu üzere sıtma hastalığını önlemek üzere başlatılan sulak alanların kurutulması çalışmaları, takip eden yıllarda tarım toprağı elde etme amacına dönüşmüş, bu dönemde toplam alanı 93 582 hektar olan 21 sulak alan tamamen kurutulmuştur. Yine aynı dönemde uluslararası öneme sahip 17 sulak alanda ise taşkın önleme veya su rejimine yapılan müdahaleler nedeniyle toplam 143 956 hektarlık alan geri dönüşü olmayacak şekilde kaybedilmiştir. Türkiye’de kaybedilen sulak alanların miktarı (toplam 236 538 ha.) pek çok Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldığında daha küçük gibi görünse de ülkemizdeki sulak alanların hemen tamamında (su rejimine yapılan müdahaleler, kirlenme, aşırı ve yanlış avlanma, yabancı türlerin atılması gibi nedenlerle) ekolojik dengenin büyük ölçüde bozulduğu görülmektedir. Hatta pek çok alanın çok acil önlemler alınmadığı takdirde tamamen kaybedilmesi söz konusudur.

Kudret Ulusoy

Bu%20gerçekleri%20biliyor%20musunuz

"bea"
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rushOut
    rushOut's avatar
    Erkek

Ben yorumumda ısrarcıyım hocam türkiye peki sulak alanların tahribatından dolayı sebeb peki balıklar içinemi aynı şeyden dolayı sebeb türkiye arkadaşın vermiş olduüu haritaları incelerseniz kuşların ölümü basınç merkezlerinde balıkların ölümüde sıcak soğuk su akıntıları yörüngelerinde meydanı gelmiş dikkat edin bununi sebebi dediğim gibi muhtemelen büyük bir fabrikanın atıkları veyahut atmasföre karışan şüpheli gazlardır. Bu noktalarda yani basınç merkezlerini etkileyecek olan bir yapı nerede kurulmalıdır bunun analizi yapılırsa bu ölümlere neyin neden olduğu veya hangi şirket yada devlet belli olur kanaatindeyim.

Biz bizimle bizdeydik Biz bizimle bize geldik Biz bizimle bizdeyken Bizi bizden mi sorarlar
Toplam Hit: 6556 Toplam Mesaj: 43