Helal Olsun
-
gerçekten hayran kaldım. çok güzel
-
99 depreminde diğer illerden çoğu hırsız kocaeli bölgesine akın ettiler. Biliyolardı çünkü insanlar evlerine giremeyeceklerdi ve onların işi çok daha kolay olacaktı. Hatta Bergama Garnizonundan yardım için getirilen askerlerden bir tanesi gölcükte göçükte bulduğu bir miktar altını toprağa gömmüştü daha sonra almak için. Daha kimbilir neler neler vardı.
Edit : http://www.ugurelektronik.com/WEB2/Sayfalar/Default.asp?gbk=05&bslk=Mehmet%E7i%F0i%20%FCzen%20deprem%20ya%F0mas%FD%20&IDS=63
yukarıdaki linkte haberi var.
-
diamonique bunu yazdı:
-----------------------------
Biz de evde onu tartışıyorduk. Mesela dün haberde japonların sırada beklemesini göstermişlerdi. Ondan sonra türkiyede yardım mı ne dağıtıyorlar oradaki kargaşayı göstermişti. İşte onun için derim ki ırk, dil, cinsiyet bunların hiçbiri önemli değil. Biz övünüyoruz Türküz, Türk kanı var bizde vs diye. Önemli olan öküz olmamak.
-----------------------------sanırım ilk defa aynı fikirdeyiz.
-
Sadece kendini düşünen bir topluluk değil gerçekten de tebrikler.. O durum da bile düzenlerini bozmuyorlar sa denecek tek şey var başlıkta olduğu gibi helal olsun.
-
99 Depremin de Gölcük'de kurtarma çalışmalarında 18 gün boyunca çalıştım. Gördüklerim ve yaşadıklarım kimi zaman insanlığımdan hatta aynı kişiler tarafından soluduğum havadan bile nefret ettim. Bir kaç tane şerefsizi öldürmek üzereyken ekip arkadaşlarım tarafından elimden alındı.
En basit olarak anasını, babasını kaybetmiş bir kız çocugunu akrabasıymış gibi göstererek almaya çalışan sapığın biri , suratında kasatura ile koyduğum damga ve topal bir bacak ile elimden zor kurtuldu..
Dağıttığımız ekmek ve konserveleri beşer onar almayı başararak bir sokak ötede tezgah açıp satmaya çalışan, kurtarma çalışmalarına katılır gibi görünüp kadınların kollarından boyunlarından bilezikleri ve kolyelerini alıp yıkıntılar arasında bırakıp kaçanlar, yıkılan magazalardan ne var ne yok yüklenip götürmeye çalışanlar hala hatırladıkça sinirlerim oynuyor.
Her zaman övünürüz, biz asker milletiz diye ama daha sıraya düzgün girmeyi bile beceremeyiz, biz söyleyiz biz böyleyiz deriz. Yok arkadaş benim bildiğim; bizler göçebe bir millettik ve bu genlerimize işlemiş, en güzel ve en uygun yerleri bulur yerleşir o yerleştiğimiz yerin posasını çıkartıp başka yerler ararız. Orta Asyadan kalkıp geldik ve bu bereketli topraklara yerleştik Allaha şükür ki bu topraklar o kadar bereketli ki her konuda; binlerce yıl geçti halen posasını çıkartamadık çok şükür...
-
ozsar07 özetlemiş türkiye gerçeğini
-
Hocam zaten bizde o deprem olsaydı ne o saydığın süpermarketler kalırdı nede Huysuzluk çıkaracak insan. ;)
-
ozsar07 haklı dağılın.
-
diğer ülkeler sütten çıkmış ak kaşık.sadece türkler mi açgözlü,bencil yani :D güldürme hoca
-
TheWorm bunu yazdı:
-----------------------------
diğer ülkeler sütten çıkmış ak kaşık.sadece türkler mi açgözlü,bencil yani :D güldürme hoca
-----------------------------kapı komşum hırsız e ben niye çalmıyayım
kapı komşum pezevenk ben niye karı satmıyayım
kapı komşut götveren ben niye vermiyeyim mi diyosun sen hoca ?