Helal Olsun

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozsar07
    ozsar07's avatar
    Erkek

zalimadam bunu yazdı:
    -----------------------------

Eğitimin olduğu yerde huzur olur adamlar eğitimli abi

Her ne kadar söylediğine katılıyor olsam da; şu anlamlı atasözünü eklemeden edemeyeceğim dostum;

OKUMAK CEHALETİ ALIR, EŞŞEKLİK BAKİİ KALIR...

Ne deli ne kör Ne sağır ne de sayrı Mutluyum kısacası Ve hiçbir şey istediğim yok Senden felek Ama yine de Ucuz olsun ekmek Ve pahalı olsun insan hayati.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

ozsar07 bunu yazdı:

zalimadam bunu yazdı:

Eğitimin olduğu yerde huzur olur adamlar eğitimli abi

Her ne kadar söylediğine katılıyor olsam da; şu anlamlı atasözünü eklemeden edemeyeceğim dostum;

OKUMAK CEHALETİ ALIR, EŞŞEKLİK BAKİİ KALIR...

hoca ne var bizim millete ozaman eğitim dayak şu bu da yaramıyor çoğu  zaman

bizlere ne lazım ?

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OveRTaX
    OveRTaX's avatar
    Erkek

ozsar07 bunu yazdı:

99 Depremin de Gölcük'de kurtarma çalışmalarında 18 gün boyunca çalıştım. Gördüklerim ve yaşadıklarım kimi zaman insanlığımdan hatta aynı kişiler tarafından soluduğum havadan bile nefret ettim. Bir kaç tane şerefsizi öldürmek üzereyken ekip arkadaşlarım tarafından elimden alındı.

En basit olarak anasını, babasını kaybetmiş bir kız çocugunu akrabasıymış gibi göstererek almaya çalışan sapığın biri , suratında kasatura ile koyduğum damga ve topal bir bacak ile elimden zor kurtuldu..

Dağıttığımız ekmek ve konserveleri beşer onar almayı başararak bir sokak ötede tezgah açıp satmaya çalışan, kurtarma çalışmalarına katılır gibi görünüp kadınların kollarından boyunlarından bilezikleri ve kolyelerini alıp yıkıntılar arasında bırakıp kaçanlar, yıkılan magazalardan ne var ne yok yüklenip götürmeye çalışanlar hala hatırladıkça sinirlerim oynuyor.

Her zaman övünürüz, biz asker milletiz diye ama daha sıraya düzgün girmeyi bile beceremeyiz, biz söyleyiz biz böyleyiz deriz. Yok arkadaş benim bildiğim; bizler göçebe bir millettik ve bu genlerimize işlemiş, en güzel ve en uygun yerleri bulur yerleşir o yerleştiğimiz yerin posasını çıkartıp başka yerler ararız. Orta Asyadan kalkıp geldik ve bu bereketli topraklara yerleştik Allaha şükür ki bu topraklar o kadar bereketli ki her konuda; binlerce yıl geçti halen posasını çıkartamadık çok şükür...

İşte bu yüzden yavaş yavaş kendi insanımdan soğuyorum.Halk hem cahil hem de kendini uyanık zannediyor.Ağzında diş yok karı kız peşinde,beleşe geçinme derdinde.Allah sonumuzu hayır etsin.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

http://www.tahribat.com/Forum-Japonlari-Seviyorum-133623/   işte bu nedenle bu konuyu açmıtşım.

adamlar prensip adamı. 

-kendi içinde vatan haini bizde

-hırsızlık iltimas torpil bizde

-siyasetcilerin birbirine yunan harbi gibi harp etmesi bizde

- eşek gibi örgütler bizde

-vatandaşını kandıran devlet ve şirketler bizde

-karısını ve kocasını aldatma bizde ( onlarda namus ölüm demek )

-içten pazarlık ve çaktırmadan birine zarar verme bizde

-ayda 15 tl gelen telefon faturasına evet demekle , 45 tl ye çıkaran ,hayır demekle olmaz demek  bizde

-taraf tutmak ,karşı taraftarı dövmek mümkünse öldürmek bizde

-beline silah takınca polat olmak bizde

-ırk - dil- din -yörecilik  -hatta askerde devrecilik  bizde

-ticareti hilesiz yapanın alnından öpülesi kişi olması bizde

- % 50 indirimli diye tabela asan esnafın önceki fiyatını bilmeyen vatandaşa ,yüzdelik yuttururken düşünmeden yazmak bizde

- tembellik ve grev yapmak , işveren olup işçiyi düzmek bizde

-masa başına oturan bürokratın türkiyenin bölnümez bütünlüğü benden sorulur diyerek en yakın derin devlete derinden dalıp vatanı kurtarmak adına yenen haltlar bizde

-işe girinceye kadar yalakalık yapıp girdikten sonra kampeti kalkıp aylığık yetmiyor diye pankart açmak bizde

-bilimum hırsızlı vs.... bizde

japonların elinden bir bardak su içmemiz lazım

Temel adalettir .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

japonya'nın maddi durumu katar yada sudan gibi olsaydı kızılay'ı bile soyarlardı. ki hindistanddan tek farkı biraz daha doğuda olması. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    st_anger_turk
    st_anger_turk's avatar
    Erkek

begenmeyen defolsun gitsin

hayret bisey arkadas ya zorla benide milliyetci yapicaksiniz, siz kimsiniz ki bir millet hakkinda, acgozlu bencil diye konusabiliyorsunuz, ayrica destekleyen arkadaslarada ayri ayri tebrik ediyorum su anda, Su anda siraya girmeleri gercekten onemsenmeyecek bir hareket ancak bundan ne diye gelip turkiyede yasayan insanlara pay cikartiyosunuz ? Soyle ezer boyle gecer, hayir kardesim, herkes ailesine bikac lokma bisey goturme derdine girer, arada bikac dengesizin yaptigi harekette buyuk sonuclara sebep olur, bu oran bizde fazladir belki onlarda az, Ayrica sirtlari saglam olmasa onlarida gorurdum...

Diriliş... /// Inadina Ofke Inadina INTIKAM
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozsar07
    ozsar07's avatar
    Erkek

st_anger_turk bunu yazdı:

begenmeyen defolsun gitsin

hayret bisey arkadas ya zorla benide milliyetci yapicaksiniz, siz kimsiniz ki bir millet hakkinda, acgozlu bencil diye konusabiliyorsunuz, ayrica destekleyen arkadaslarada ayri ayri tebrik ediyorum su anda, Su anda siraya girmeleri gercekten onemsenmeyecek bir hareket ancak bundan ne diye gelip turkiyede yasayan insanlara pay cikartiyosunuz ? Soyle ezer boyle gecer, hayir kardesim, herkes ailesine bikac lokma bisey goturme derdine girer, arada bikac dengesizin yaptigi harekette buyuk sonuclara sebep olur, bu oran bizde fazladir belki onlarda az, Ayrica sirtlari saglam olmasa onlarida gorurdum...

Celallenme yiğidim

Anlıyorum seni; uzakdan davulun sesi hoş geliyor ama durum maalesef bu.

Dünya üstünde 67 ülke gezdim yaşım gelmiş dayanmış elliye, bende senin gibi memleketten uzak iken tozuna çamuruna, velhasıl herhaltına hasrettim ama eskiden di o bize anlatılanlar şimdilerde memlekette dürüst adamlar parmakla gösterilir hale geldi.

Ve senin yaptığın gibi eğer toz kondurmazsak, yanlışı, çürük elmaları göstermez ''aman canım o bizim halkımızdan''  dersek; yaldızları dökülmüş süs eşyasından farkımız kalmaz.

Ben kendimi bildim bileli doğruya doğru; eğriye eğri dedim. Kimileri mutlu olsun diye yanlışı savunamam kusura bakma...

Dip not olarak; Memleketin tapusunu ne zaman aldın ? Begenmeyenin gidip gitmeyeceğine nasıl karar veriyorsun ?

Ortalık pislik içindeyse ve bu pislikden şikayet eden temizleyelim diyen adama, aman begenmiyorsan git demek mantıklı mı; yoksa el ele verip temizleyip hep beraber temiz temiz oturmak mı ?

Ne deli ne kör Ne sağır ne de sayrı Mutluyum kısacası Ve hiçbir şey istediğim yok Senden felek Ama yine de Ucuz olsun ekmek Ve pahalı olsun insan hayati.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek

yağmalamak kötü birşey mi

bassinyourface
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozsar07
    ozsar07's avatar
    Erkek

morportakal bunu yazdı:

yağmalamak kötü birşey mi

Bir grup adamın daha dogrusu hırsızın; senin evine yıkıp dökerek girer, evinde ne var ne yok götürürse sen ne dersin ?

İyi mi?

Kötü mü?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    st_anger_turk
    st_anger_turk's avatar
    Erkek

ozsar07

isminden seninde benim gibi antalya kokenli oldugun varsayiminla hafif bi dille yazicam :)

Memlekete uzaktayken dedigin daha 2 sene olmadi, yani universite yillarimin sonuna kadar ordaydim, turkiyenin bircok sehrini gordum, ama hollandalilarin otobusu kacirmamak icin nasil kostugunu, birbirlerini nasil ezdigini gorseniz oha demeden gecmezsiniz bu bir, hic bir hollanda sehrinde toplu tasimada yasliya hastaya hamileye yer verilmez, bilakis boyle biseyin tartisma konusu bile olmaz bu iki, memleketin tapusunu almadim, yasadigim yerin egitim sisteminden rahatsiz oldugum icin kisa bir sureligine yer degistirdim, bunuda bangir bangir bagira bagira anlatmam turkiye soyle boyle diye, kesinlikle milliyetci degilim, bilakis halklarin kardesliginden yanayim, dedigin gibi elestiri lazim, ama elestiri var camuru var, mikrobu var, umarim sadece balkondan atilan buzdolabini alttan tutmaya calisan insanlarin sadece bizim ulkemizde oldugunu sanmiyorsunuz degilmi :) kendi bkunu ogluna krem diye surenden tutunda komsusunun kedisini yemek icin calan insanlarin oldugu, cok farkli kulturlerin bir arada yasadigi bir yerdeyim, ve parmakla gosterilicek kadar milletlerin disinda eger bir arkadasina bi yerde bi kahve, cola, bira v.s gibi bisey ismarlarsan erkekse senin gay, bayansa ona asilicagini dusunur, veya ismarlamani kabul etmez. beraber odeyelim dersen 5cent ini bile geri ister (ortalama 10 kurus yani) kardes bunlarin sirti saglam, tezgahlar agzina kadar doluda siraya girmisler, sen bide oraya bi kamyon mal dok, sayisi onbinlere ulasan insanlarin, o zaman gor izdahami, bunun kulturle, egitimle v.s alakasi pek yok, bu gudusel bisey, insan beslenmek ister, onunu gormese pek siraya girecegini sanmiyorum, kaldi ki 2. dunya savasi sirasinda dunyanin bir ucundan hic alakasi olmayan yere gelip pay almaya calismis bir ulke,

uzulmedimmi, cok uzuldum hala aklimdan gitmez ama ne diye laf ikide bir turkler soyle bizimkiler hirsiz, ugursuza kayiyo anlamis degilim,

Diriliş... /// Inadina Ofke Inadina INTIKAM
Toplam Hit: 7300 Toplam Mesaj: 46