folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Herkes Türklere,Türkler Herkese Düşman



Herkes Türklere,Türkler Herkese Düşman

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    Öncelikle yazıya başlamadan önce belirteyim "kısa kes,özet geç,çok uzun okumadım" falan diyecekler bir sonraki cümleyi okumadan anasayfaya dönsün.Okuma yazmayı ilkokul 1.sınıfda öğretiyorlar 2 satır yazıyı okumakda zorlanan kişilerin okumasına gerek yok.

    Merhabalar.Bugün kafama takılan başka bir konu üzerinde konuşucam beyler.Bizim milletin herkese düşman olması.Yada herkesin bizim millete düşman olması hakkında : )

    Aslında bu yazıyı yazmama sebep olan şu son bir kaç gündür yaşadığım olaylar.

    Gazetelerin internet sitelerinde yorumlarda işte arkadaş ortamında konuşmalarda yada günlük hayatınızda yada benim gibi yurtdışındaysanız sıkça rastlarsınız bu konulara.Almanları hiç sevmiyorum,Yunanlılar çok kalleş,Fransızlar tam şerefsiz,Araplar hain,Zambiyalılar hain vs vs diye.

    Geçen gün izmirli bir arkadaşla muhabbet açıldı  konuşmaya başladık.Kim bizim dostumuz diye.Ben işte diyorum  Almanlar diyor yok onlar 3 sene önce Türk ailesini yaktı,diyorum Araplar yok onlar hain diyor işte Azerbaycanlılar diyorum diyor bizim arkadaşın amcasını dolandırmışlar çok para gözler diyor.Bayağı saydım saydım herşeye böyle bir cevap veriyor en sonunda şunu sordum "Peki Elfler yada Orclar sence dostumuz mu?" 

    Şimdi bizim millet birilerini çok çabuk düşman ilan ediyor.Büyük sebeplerden yada küçük sebeplerden olsun.Adam market kasasında sıraya girmiyor sırada bekleyenler adama kızıp sıraya gir diyince herif bunu ırkcılık olarak görüyor falan filan.

    Benim yanımda Azerbaycanlı arkadaşlar kalıyor yurtda.Adamlar Ermenileri sevmiyor doğal olarak.Ermenilerin yanında Ruslarıda sevmiyorla.Bide sebebini sonradan öğrendim Ukraynalılarıda pek sevmiyorlar.

    Geçen gün bir Ukraynalı çocuk beni yemek yarışmasına davet etmeye geldi odaya.Adam geldi işte konuştu bizle giderken Azeri çocuk adamın üzerine yürüyüp Azerice bişeyler falan sölüyor sonra bana dedi ki bu nie buraya geldi.Bu arada zaten burda bizim millet artistlik magandalık yapmaya,milleti korkutmaya çalışmaya bayılıyor ama o tabi ayrı bir konu neyse bende dedim adam bişey sölemeye gelmiş noldu?
    O da işte başladı hohollar ( Ukraynalıları kastediyor ) şöyle böyle.Bende ona çıkıştım dedim adamların ülkelerinde ırkçılık görmüyon rahatsın diye mi herifler artistlik yapıyon falan filan o konuşuyor ben konuşuyorum tartışma büyüdü ben sakince sordum en sonunda.

    Dedim Ukraynalıları nie sevmiyon?
    Diyo ki onlarda Rus çünkü.Benim bunun karşısında cevabım şu oldu "sen hiç hayatında Holodomor diye bir olay duydun mu ?" dedim.Hala bişeyler konuşuyor bıdı bıdı ediyor.

    Dedim susda bi dinle Ermeniler Hocalıda sizin kaç kişiyi öldürdüler dedim bana 600 den fazla dedi.Bende dedim ki bak işte Ruslar bu Holodomor olayı yani Ukrayna Kırımında 5 milyondan fazla Ukraynalıyı öldürdüler sence aynı millet birbirine soykırım yapar mı dedim durdu durdu işte onu bilmiyordum falan filan dedi.

    Herneyse bu Azeri arkadaş zaten pek kültürlü biri falan değilde İzmirli arkadaşın olayına ben şaşırmıştım.Adama yaklaşık 10-15 tane ülke saydım hepsine bişey buldu.Bize Osmanlı zamanından beri düşmanlar sevmiyorlar falan diyor.Bende aradan kaç sene geçmiş ne alakası var falan derken artık bıktım en sonunda sordum.

    Peki gerçekden bizi seven ve bizimde sevdiğimiz kaç millet var dedim?

    "Durdu durdu mesela Japonyayla hiç savaşmadık" dedi :D

    Bir tanede zenci arkadaş var o çocuklada bir gün konuşurken işte laf açıldı dedi ki çocuk ben okul bittikden sonra Amerikaya gidicem.Sonra bizim Türklerden biri Amerikada çok ırkçılık var falan dedi çocukda cevabı yapıştırdı.Irkçılık olsaydı Obama nasıl başkan oldu?


    Zenciler Amerikada beyazlarla ancak 1960 ların sonlarında aynı haklara sahip oldular ama adam bile bunu unutmuş ve kimseyi düşman olarak görmüyor.

    Biz hala yok Osmanlıdan dolayı bizi sevmiyorlar yok şu savaşdan  dolayı bizi sevmiyorlar,Türkçe konuştum adamlar suratıma tip tip baktılar falan diyip kendimize suni düşmanlar yaratıp ona göre hareket ediyoruz..

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    Herkesin türklere düşman olduğu türklerin bir paranoyası kimsenin bizi salladığı yok kendi kendimize gelin güvey oluyoruz.Yok efendim bizi çekemiyolar sevmiyolar vs. vs. Ulan adamlar uzaya çıktı bizi mi düşünecekler.Anca sömürüyolar işte ama o da bize has bir şey değil bütün dünyayı sömürüyorlar zaten.


    .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ağustos/2012
    Erkek

    Okudum şimdi özet bir spoi, verip tüm konunu berbad edesim geldi ahaha ;

    Özet; 2 arkadaşı varmış azeri ve izmirli bunlar.. Şaka lan şaka :D

    Okuyun öyle yorum atın.

    Hocam bizim dostumuz derken genelde müslüman ülkelerle protokoller harici iyiyizdir sadece kavram kargaşaları var oda müslüman kimlikle çakışmadığı için tartışmalar ufak tefek anlaşmazlıklar vs.

    Araplar hain, Acemler Kalleş, Fransızlar Çilekeş, Almanlar Balimasyon, böyle ayıramayız yeri geldi almanlarla ittifak savaştaydık, yeri gelir japon keşme keşleri ve yakuzalarla bir mehtabın ışığında savaşabiliriz.

    O yüzden olaylar yaşanana kadar ve tam görülene kadar şu dost şu düşman diyemezsin, çünkü düşünce yapısı soysal irade ve muhtaçlık, burda bir husus olmalı bunu çözememişsin.

    Olaylar zamana yere, kişiye, söyleyişe, ve duruma göre değişiklikler arz eder, her olay böyledir, bu gün acem sırtından vurur yarın arkanda durur, ne dostuna çok güveneceksin ne düşmanına çok kin güdeceksin, şartlar değişebilir ki görmüşsündür örneklerini.


    https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2005
    Erkek

    Ona bakarsak bizim halk yine kendi kendiyle de düşman :) çekememezlik çok fazla

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek

    diğer ülkelerin bizim milletimizi sevmemelerinin sebebi yaptığımız savaşlar değil. mesela türkmenistan, kazakistan vs. neden sevmiyorlar çünkü oraya giden işçiler milletin karısını kızını beceriyor. üstüne dövüyor, olay çıkartıyor.

    bknz kazakistandaki türk şantiyesi basılması

    bknz türkmenistandaki yasaklar

    yurtdışında 2 yerde bulundum biri turk and caicos (miami'nin altı) türkleri tanımayan ve türkleri sevmeyen insanlarla dolu. hatta italyan bir hatunla konuşup türküm deyince, hadi sana iyi günler demişti =).

    diğeri ırak. araplar inanın bizi hiç mi hiç sevmiyor. hatta yemek masasında yemeği en son türklere verirlerdi. önce almanlara sonra araplara en son türklere gelirdi yemek istinasız.

    türkler sevilmiyor, ama sebebi nedir bilmiyorum tam olarak. 


    "Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Haziran/2007
    Erkek

    osmanli meselesini esgecmissin ama hakikaten izleri silinmemis. barbar bir millet olarak goruyor cogusu bizi. hafiften tirsiyorlar. seyimde mi, tabi ki degil.

    ilk yorum yapan arkadasin dedigi gibi, adamlar uzaya cikmis hala biz neleri dusunuyoz. 

    bu arada amerikada irkciligin i sini bulamazsiniz. sikiysa yapsin biri, dunyayi dar ediyorlar. zira, agizlari cok yanmis gecmiste


    All I need is a possibility.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Mayıs/2009
    Erkek

    Yurtdışındaki gençler için insan insandır, türkmüş afganmış farkı yoktur, eğlenmesindedir gençler ha iş yaşlılara gelince 80 üstüne onlarda faşiste yatkın milliyetçilik duyguları sebebi ile yalnız türkleri degil islama yatkın bütün ülkere genel bir nefret var

     

    adamlar haklı aslında


    "
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek
    LizardKing bunu yazdı

    diğer ülkelerin bizim milletimizi sevmemelerinin sebebi yaptığımız savaşlar değil. mesela türkmenistan, kazakistan vs. neden sevmiyorlar çünkü oraya giden işçiler milletin karısını kızını beceriyor. üstüne dövüyor, olay çıkartıyor.

    bknz kazakistandaki türk şantiyesi basılması

    bknz türkmenistandaki yasaklar

    yurtdışında 2 yerde bulundum biri turk and caicos (miami'nin altı) türkleri tanımayan ve türkleri sevmeyen insanlarla dolu. hatta italyan bir hatunla konuşup türküm deyince, hadi sana iyi günler demişti =).

    diğeri ırak. araplar inanın bizi hiç mi hiç sevmiyor. hatta yemek masasında yemeği en son türklere verirlerdi. önce almanlara sonra araplara en son türklere gelirdi yemek istinasız.

    türkler sevilmiyor, ama sebebi nedir bilmiyorum tam olarak. 

    Sebebini zaten kendinde yazmışsın hocam.Ama bunları dile getirince bazı arkadaşlar tarafından vatan haini ilan ediliyoruz : )

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Temmuz/2007
    Erkek

    o Azerbaycanlı veya Azerbaycan Türkü ev arkadaşın bilmeli ki,Ukrayna Azerbaycana dost ülkedir bunu çoğu insanda bilir.

    nedir bu cahil insanlarda çekdiğimiz arkadaş.birisi gitmiş adam dolandırmış ve ben dolandırıcı damgası yiyorum.

    o zaman senin o arkadaşda burda dışarda tip-tip saç-başla gezen,o küçük beyni yalnız am düşünen türklerdendir.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Temmuz/2007
    Erkek
    LizardKing bunu yazdı

    diğer ülkelerin bizim milletimizi sevmemelerinin sebebi yaptığımız savaşlar değil. mesela türkmenistan, kazakistan vs. neden sevmiyorlar çünkü oraya giden işçiler milletin karısını kızını beceriyor. üstüne dövüyor, olay çıkartıyor.

    bknz kazakistandaki türk şantiyesi basılması

    bknz türkmenistandaki yasaklar

    yurtdışında 2 yerde bulundum biri turk and caicos (miami'nin altı) türkleri tanımayan ve türkleri sevmeyen insanlarla dolu. hatta italyan bir hatunla konuşup türküm deyince, hadi sana iyi günler demişti =).

    diğeri ırak. araplar inanın bizi hiç mi hiç sevmiyor. hatta yemek masasında yemeği en son türklere verirlerdi. önce almanlara sonra araplara en son türklere gelirdi yemek istinasız.

    türkler sevilmiyor, ama sebebi nedir bilmiyorum tam olarak. 

    hay ellerine salık.işte bu

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ocak/2009
    Erkek

    Hocam senin dediğin sebepler çok mantıklı olmaması gerekir ama Arapları şimdi ben de sevmiyorum o kadar din kardeşleri dururken gavurlarla işbirliği yaptı pezevenkler onun yüzünden o hattı kaybettik ve sayısız şehit verdik o muharebede.

    Amerika'daki ırkçılık da şu boyutta: evet, ırkçılık yok fakat bir okula gittiğiniz zaman konferans verildiği zaman her sene mutlaka Ermeni Soykırımı konferansı veriliyor Massachusetts'de. İnsanları yanlış bilgilendirip bize karşı dolduruyorlar bu da bir çeşit ırkçılıktır (gerçi bizim içimizde de ermeni soykırımını destekleyen dangalaklar var da girmiyorum o olaya)

    Anlayış farkı yani senin dediğin gibi siktir boktan sebeplerden seviyorum sevmiyorum olmaz ama tarihsel bir birikimden gelen düşmanlık doğal birşey.

    Mesela 2. dünya savaşından beri de ruslar ile almanlar birbirini hiç sevmez.

Toplam Hit: 6856 Toplam Mesaj: 59