Hiçbirimiz Renkleri Aynı Görmüyoruz
-
olm ir2 sen benim din hocasıyla tanışıonmu ahmet nevruz manisa aynı soruyu geçen sene sınıfta sordu bize bu adam çok sevdiğim bi adam ve 1 gün düşündüm ve tez doğru kimse kanıtlayamaz çünkü küçükken ağacı mavi görüon ama yeşil diolar yeşil diosun doğru katılıyorum
-
Ne Demek İstediğini Anlamadım Ama Evrensel Olan Renklerin Bize Yani Hepimize Ortak Göründüğü Biz Onların İsimlerini Yanlış Öğrenmişsekde Doğru Algılar Ama Yanlış Yorumlandırırız.
-
-
abü yumurtadan tavuk çıkmaz civciv çıkar ya o civcic horoz olcaksa nolur sonra
-
zamanına bırısı gormus ana bu agac olsun demıs belkı o zamanlar agacın anlamı yoktu :) gercı agac anlamı başka bı sey ıcınde kullanabılırdı işte...neyse karıstırmayalım:) dünyanın bi cilvesi buda:)
-
Noyan bunu yazdı:
Ne Demek İstediğini Anlamadım Ama Evrensel Olan Renklerin Bize Yani Hepimize Ortak Göründüğü Biz Onların İsimlerini Yanlış Öğrenmişsekde Doğru Algılar Ama Yanlış Yorumlandırırız.
İşte adamın tezi buna benziyoYa hepimiz renkleri farklı yorumlandırıyorsak fakat, hepimizin yanlışı tek noktada birleşiyorsa? diyor
Yani sen mavi diye adlandırdığın rengi gördün diyelim ki kodu:123456 diye geliyo sana
Benim mavi diye adlandırdığım rengi kodu da diyelim ki:654321
Şimdi 654321 sen de sarı renk kodu ama doğduğun andan ititbaren sana güneşin sarı gökyüzünün mavi olduğu öğretildi sen bunları ezberledin.
İşte ir2 nin ve benim anlatmak istediğim olay bu fakat kesin böyle demiyorum ben ya böyleyse?
Eğer böyle ise ortaya acayip bir şey çıkıyor
-
Duyularımız bizi yanıltabilir belkide evet mavi görüyoruz ama maviyi nasıl tanımlayabiliriz ki dolayısıyla ir2 haklı herşeyin göreceli olduğu gibi renklerde görecelidir
-
O Acaipliği Tanımlayamazsın Zaten Çünkü Tanımlanacak Acaiplik Yok Sadece Mantığı Pekiştirdiğinde Bilgi Aklına Cuk Diye Oturur. Aynı Öss Sınavına Hazırlanırken Obeb Okekte Masada Kağıt Kalemi Eline Alıp Karalama Yaparken Kafayı Sıyırmak Gibi. Sonra Bilgi Pekişince Kafan Karışmaz Ama Bi Bilgiyi Habire Sorgularsan Onun Gerçekliğinden Şüphe Duyarsın Çözüm Ararsın Suyun Bulanıklaşması Gibi Ama Sonra Durulur.
-
şöyle bir tezim var kafamı kurcalar;
mesela gökyüzüne baktığımızda mavi diyoruz peki o maviyi başka bir insanda mavi olarak gördüğünü nerden biliyoruz? isimlere kendimizi o kadar şartlandırmışızki kırmızıyı mavi sanıyo olabiliriz o halda maviyi çiz deseler kırmızı ile çizeriz belkide hepimiz farklı şekilde görüyoruz renklerin tarifleri olmadığı içinde sadece isimlendirmeler takmışız aynı renkleri gördüğümüzün bi garantisi yok anlatamayız çünki siyah koyu diyoruz peki açığa koyu demediğimizi nerden biliyosunuz?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Abü Algıdaki Farklılıklar Ayrı Algılar Farklı.Şimdi Mavi Evrensel Ama Tonlarını Tam Olarak Tutturamayızki.
-
insan oğlu toplumsal yaşayışı kolaylaştırmak için etrafındaki nesnelere bazı isimler ve somboller yüklemiştir....Mavi de bir semboldür yıllar önce kaç yıl bilmem...mavi rengine adam sarı da diyebilirdi ama dememiş...zıçtık ir2 hoca kurcalama fazla istersen kafayı yeriz sonra topluca...hayatı baştan anlamlandırmak gerekir...