Hızlıal.Com Ucuza Ürünaldım Vermiyorlar!!
-
Zaten hafta sonu kimse çalışmıyor güncelleme yapamadık mantalitesini anlayamadım. Madem kimse çalışmıyor diğer o büyük marketler nasıl kapatıyorsa satış yapmadığı zaman kepenkleri, sende internet siteni kapat. Ürünü alır almaz ücretini ZOOORT diye kredi kartından çekmeyi biliyor sistemleri.
Velhasıl kelam müşteri hizmetlerine cevap yazdım kanunu ve ihlal ettiklerini ürünü yollamadıkları zaman THD ye başvuracağımı ve şikayetvar a yazacağımı söyledim. Yollamazlarsada yapacam, uğraşırım zaten uğraşılacak birşeyide yok THD hallediyor herşeyi. Mahkeme masraflarını öderler artıkın.
-
şikayet et aynen öyle.geçen gün tansaşta başıma geldi aldım etiket fiyatına
-
Fiyat günçellemesini yapmamış olmaları onların sorunu sana sitede yazdıkları fiyattan ürünü vermekle yükümlüler adamlara okkalı bi mail at olmadı tüketiçi haklarına delilleri ile birlikte bir dilekçe yaz ürünü eninde sonunda alırsın.
ETİKET, TARİFE VE FİYAT LİSTELERİ YÖNETMELİĞİ:
Madde 11 — Etiket, fiyat listesi veya bu Yönetmelikte yazılı diğer araçlarla tüketicilerin bilgisine sunulan fiyat, peşin ve tüm vergiler dahil satış fiyatıdır. Bu fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat uygulanır.
-
abi bu maiile gid tüketici haklarına baş vur eğer scrshot varsa onunda çıktısını alsan iyi olur.
-
Cevaba bakın;
Değerli Müşterimiz
Fahiş fiyat hatalarında satıcı firmaların ürünü bu şekilde göndermesi
maalesef hem etik değil hem de hukuki olarak mümkün değil.
Saygılarımızla
Adem KILINÇSon bir mesaj daha attım gene olumsuz dönerlerse gidiyorum THH'ne. Hem mahkeme masraflarını öderler hem müşteriyle dalga geçilmemesini öğrenirler hemde hard disk'imi alırım.
-
daha önce yazdığım konunun linki
http://www.tahribat.com/Forum-Aralik-2009-Itibariyle-Saglam-Alisveris-Siteleri-101141/2/#1110926
-
DrKill bunu yazdı:
-----------------------------
Cevaba bakın;
Değerli Müşterimiz
Fahiş fiyat hatalarında satıcı firmaların ürünü bu şekilde göndermesi
maalesef hem etik değil hem de hukuki olarak mümkün değil.
Saygılarımızla
Adem KILINÇSon bir mesaj daha attım gene olumsuz dönerlerse gidiyorum THH'ne. Hem mahkeme masraflarını öderler hem müşteriyle dalga geçilmemesini öğrenirler hemde hard disk'imi alırım.
arkasını bırakma hocam -
:D Adem KILINÇ adlı kişiyi çok merak ettim hangi alt yapıya dayanarak böyle bir site açmış. Bence hakkını ara %100 bu dava senin ayrıca kendimi bi an için onların yerine koydum böyle bir hata yapsaydım kabullenirdim çünkü elimde hiç bir koz olmazdı. Hakime diyebileceği tek şey "ödemeyi yapı ancak biz ürünü göndermedik çünkü ürünün fiyatını yanlış girmiştik." hakim de büyük olasılıkla bu savunmayı kabul edeceğini sanmıyorum yani bizim dilimizde hasssiittir lan der.
-
Benim anlamadığım şey bunlar her hafta fiyatları ikiyemi katlıyolar da fiyat güncellemesi yapmayı unutuyolar? :|
-
DrKill bunu yazdı:
Birde bu olay icin yapmam gerekenler neler arkadaşlar? Yani şimdi müşteri hizmetlerine e-posta çekip vermeniz gerek. 2 gün içinde bu e-posta'ya cevap verilmediği taktirde veya kargom yollanmadığı taktirde tük.hak.hey. başvurucam felan demelimiyim.
Cevaplarınız için yeniden teşekkürler.
-----------------------------Yapman gereken şey çok basit. Öncelikle buraya copy ettiğin yazışmaların hepsinin ekran görüntüsünü al, printlerini al. Site yönetimini hiçbir şekilde kaale alma ve ürünün yollanmaması halinde tüketici hakları mahkemesine şikayet edeceğini haklarının saklı olduğunu belirt.
Eğer halen uzlaşmadan yana değillerse şikayetini herhangi bir hakem heyetine giderek veya internet sayfası üzerinden yapabilirsin. Yapacağın şikayette olayı bütün detaylarına göre ekteki dosyalara göre anlatmalısın.
Sipariş esnasında "Mesafeli satış sözleşmesi" imzaladın mı? Eğer imzalamadıysan zaten sorun yok; Hem 250 TL değerinde ceza yerler, hem de sana göndermedikleri siparişi paşa paşa gönderirler.
Eğer "Mesafeli satış sözleşmesi" sitelerinde yok ise bugune kadar ki tüm sipariş başına x 250 TL ceza öderler ve yinede siparişini paşa paşa gönderirler.
Ayrıca durum ne olursa olsun hakem heyeti müşteriden yana. Sen haksız olsan da (haksızlık derecen de önemli) siparişini göndermek zorundalar.