folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Holy Land İsrailin Silicon Vadisi Çalışmaları Belgeseli

Holy Land İsrailin Silicon Vadisi Çalışmaları Belgeseli

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    kafkavari bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı
    kafkavari bunu yazdı

@PanxeR hocam boşuna adamları masum göstermeye çalışma. Toprakları olmamışmış bu illet millet varlığını yaşadığı heryeri her çoğrafyayı kendi ırkçılıkları için kullandıkları din ile sömürme gayretinde. Kutsal olan biziz türkiye dahil tüm çoğrafya bizim bize itaat edeceksiniz demeleri adamların inancı.

Binlerce firmayı nasıl batırdıkları ortada. Kurdukları medya şirketleri ile ülkeleri, halkları bir birlerine kırdırdıkları ortada. Bu konuların savunalacak hiç bir tarafı yok.

Diğer bakımda adamlar teknoloji, ekonomi, tıp gibi alanda çok iyiler. Orta doğu çoğrafyasındaki en kurnaz en akıllıca davranna millet. Eğitime ve gelişime bambaşka pencereler ile bakıyorlar. ufacık ülkenin etki alanı dev ülkelerden fazla. İsrail oğulları sadece o toprakta yaşamıyorlar adamalr dünyanın her yerinde ekonomik tetikçilik yapıyor. Karmakarışık bir topluluk.

Masum demiyorum , ben gelsem senin anana bacına küfür etsem bana öyle bakarmısın ? yoksa gerekeni mi yaparsın ? 

Biz yıllarca onyıllarca gerekeni yapmadık.

Osmanlı döneminde araplara kendilerinin yapmadıgı her türlü iyiliği yaptık. 

Bizim 200 yılda sömüremediğimizi ingiliz mandası 30 yılda sömürdü rahatladı. alacağını aldı. 

6 tane ülkenin aynı anda saldırdığı bir ülke 6 günde alayını devirdi , bizde kurtuluş savaşında ingilizleri fransızları yunanı italyanı ermeniyi yendik 

fakat adamlar durmak niyetinde değil , fark bunun bir daha başlarına gelmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar. 

Masum olmayı bırak örnek alınması gereken bir ülke , hani diyoruz ya 1980 de güney kore ile türkiye aynı konumdaydı şimdi bizi zkıp attılar markaları ile diye , daha 60 70 sene önce olmayan bir ülkeden bahsediyoruz.

Dediğim gibi bir zamanlar bende sizin gibi düşünürdüm ne aman mavi marmara oldu bu adamlar neden etrafındaki herşeye saldırıyor diye araştırdım ve gerçeği gördüm. 

Erdogan israile bağırıp çağırdığı sırada erdogana her gün 100 tane füze roket senin ülkene gelmiyor bize geliyor diye çıkışmışlardı.

Abi teknolojileri örnek alınabilir ama kültürleri, yaptıkları siyonizm asla.. 80 milyon ülkeyiz yok mu bu ülkenin mühendisleri tıpçıları? var ama lanet olası sağcı, solcu, ırkçı siyasetinden ötürü bu haldeyiz. Maalesef şuan göbeğimizden amerikaya bağlayız.  Bu millet aç. Bizdede sorunlar var. Genel algı " Alta kalanın canı çıksın. " koyu bir müslüman olarak beni nitelendirselerde sağcı solcu mevzsu kadar aptal salakça bir şeye inanmıyorum. Devletin dini adalettir. Bu kadar boktan bir şekilde gitmeye devam edersek bir birimizi kırmamıza az kalacak. Millet narkozlu.

İşte hocam biz burda sağcı solcu yok dinci laik yok ocusu bucusu diye birbirimize girmişken adamlar 2bin yıldır sadece eğitim ve gelişim ile ilgileniyor. 

Almanyanın 2.dünya savaşında köle olarak çalıştırdığı o yahudiler savaşın kaybedilmesinde çok etkili oldu neden ? Çünkü o dönemde ve hala avrupadaki bir çok bilim adamı tasarımcı doktor yahudiydi bugun de öyle.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein

Yahudi asıllı alman bilim adamıdır kendisi , bilmeyen yoktur zaten. Naziler yüzünden almanyadan kaçmasaydı , belki nükleer bombayı amerika değil almanya yapacaktı. 

Nükleer bombanın yapımında direk kendisi olmasada verdiği kararlar çok etkili olmuştur. 

Dünya'da da yahudilere tek iyi davranan devlet osmanlı imparatorluğu olmuştur sadece burada rahat edebildiler , bu iyi ilişkiyi karşılıklı çıkarla sonuçlandıracağımıza hala adamlara bağırmaya devam ediyoruz.

https://bianet.org/bianet/siyaset/32916-israil-bir-buyuk-cephanelik

adamlar 40 yılda sıfırdan nükleer başlık üretecek seviyeye geldi , dünya silah üretiminin çok büyük bir parçası yine israil. 

Savaş Tanrısı (2005) çok güzel bir filmdir hocam , filmin özellikle ilk 20 dakikası yahudilerin ne kadar birbirine kenetlendiğini , arapların birbirleri ile savaşmak ve yine israil ile savaşmak için yahudi malı silahlarını satın aldıklarını 

yani sonuçta paranın her türlü israil e aktığını göstermekte. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    kafkavari bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı
    kafkavari bunu yazdı

@PanxeR hocam boşuna adamları masum göstermeye çalışma. Toprakları olmamışmış bu illet millet varlığını yaşadığı heryeri her çoğrafyayı kendi ırkçılıkları için kullandıkları din ile sömürme gayretinde. Kutsal olan biziz türkiye dahil tüm çoğrafya bizim bize itaat edeceksiniz demeleri adamların inancı.

Binlerce firmayı nasıl batırdıkları ortada. Kurdukları medya şirketleri ile ülkeleri, halkları bir birlerine kırdırdıkları ortada. Bu konuların savunalacak hiç bir tarafı yok.

Diğer bakımda adamlar teknoloji, ekonomi, tıp gibi alanda çok iyiler. Orta doğu çoğrafyasındaki en kurnaz en akıllıca davranna millet. Eğitime ve gelişime bambaşka pencereler ile bakıyorlar. ufacık ülkenin etki alanı dev ülkelerden fazla. İsrail oğulları sadece o toprakta yaşamıyorlar adamalr dünyanın her yerinde ekonomik tetikçilik yapıyor. Karmakarışık bir topluluk.

Masum demiyorum , ben gelsem senin anana bacına küfür etsem bana öyle bakarmısın ? yoksa gerekeni mi yaparsın ? 

Bizim 200 yılda sömüremediğimizi ingiliz mandası 30 yılda sömürdü rahatladı. alacağını aldı. 

6 tane ülkenin aynı anda saldırdığı bir ülke 6 günde alayını devirdi , bizde kurtuluş savaşında ingilizleri fransızları yunanı italyanı ermeniyi yendik 

fakat adamlar durmak niyetinde değil , fark bunun bir daha başlarına gelmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar. 

Masum olmayı bırak örnek alınması gereken bir ülke , hani diyoruz ya 1980 de güney kore ile türkiye aynı konumdaydı şimdi bizi zkıp attılar markaları ile diye , daha 60 70 sene önce olmayan bir ülkeden bahsediyoruz.

Dediğim gibi bir zamanlar bende sizin gibi düşünürdüm ne aman mavi marmara oldu bu adamlar neden etrafındaki herşeye saldırıyor diye araştırdım ve gerçeği gördüm. 

Erdogan israile bağırıp çağırdığı sırada erdogana her gün 100 tane füze roket senin ülkene gelmiyor bize geliyor diye çıkışmışlardı.

Abi teknolojileri örnek alınabilir ama kültürleri, yaptıkları siyonizm asla.. 80 milyon ülkeyiz yok mu bu ülkenin mühendisleri tıpçıları? var ama lanet olası sağcı, solcu, ırkçı siyasetinden ötürü bu haldeyiz. Maalesef şuan göbeğimizden amerikaya bağlayız.  Bu millet aç. Bizdede sorunlar var. Genel algı " Alta kalanın canı çıksın. " koyu bir müslüman olarak beni nitelendirselerde sağcı solcu mevzsu kadar aptal salakça bir şeye inanmıyorum. Devletin dini adalettir. Bu kadar boktan bir şekilde gitmeye devam edersek bir birimizi kırmamıza az kalacak. Millet narkozlu.

İşte hocam biz burda sağcı solcu yok dinci laik yok ocusu bucusu diye birbirimize girmişken adamlar 2bin yıldır sadece eğitim ve gelişim ile ilgileniyor. 

Almanyanın 2.dünya savaşında köle olarak çalıştırdığı o yahudiler savaşın kaybedilmesinde çok etkili oldu neden ? Çünkü o dönemde ve hala avrupadaki bir çok bilim adamı tasarımcı doktor yahudiydi bugun de öyle.

Yahudi asıllı alman bilim adamıdır kendisi , bilmeyen yoktur zaten. Naziler yüzünden almanyadan kaçmasaydı , belki nükleer bombayı amerika değil almanya yapacaktı. 

Nükleer bombanın yapımında direk kendisi olmasada verdiği kararlar çok etkili olmuştur. 

Dünya'da da yahudilere tek iyi davranan devlet osmanlı imparatorluğu olmuştur sadece burada rahat edebildiler , bu iyi ilişkiyi karşılıklı çıkarla sonuçlandıracağımıza hala adamlara bağırmaya devam ediyoruz.

adamlar 40 yılda sıfırdan nükleer başlık üretecek seviyeye geldi , dünya silah üretiminin çok büyük bir parçası yine israil. 

Savaş Tanrısı (2005) çok güzel bir filmdir hocam , filmin özellikle ilk 20 dakikası yahudilerin ne kadar birbirine kenetlendiğini , arapların birbirleri ile savaşmak ve yine israil ile savaşmak için yahudi malı silahlarını satın aldıklarını 

Hocam dünyadaki bütün dışlanan ve azınlık olarak kalan milletleri hep bu şekilde. Araplar yerine orta doğuda yüzmilyonlarca yahudi yaşasaydı aynı araplar gibi olurlardı. Bizim araplarla ne farkımız var? adamlarda bir biriyle anlaşamayıp birlik olamıyor bizlerde. değişen birşey yok.

Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

@RitmFarbRacourci mubalasiz kendini herseyden ustun goren ve butun insanliklarindan vazgecip insanlari somurmeye calisanlarin hepsini yok etmek farz ve caizdir.

bu orospu cocuklarindan burda (ukraynada) asiri derecede fazlaca mevcut. Bana bi zararlari olmadi (zulum kime yapilirsa yapilsin hic haz almam) ama butun ulkenin anasini sonuna kadar belliyo pic kurulari. davranislari insanlari kendilerinden kucuk gormeleri falan filan.(bi yahudinin azindan cikani soyluyorum canli sahit oldugum "siz hepiniz bizim (israilogullarinin) kolemizsiniz bizim istediklerimi yapmak icin dunyaya gonderildiniz."

geriye kalanlari @kafkavari hocam kisaca anlatmis zaten. 

delimiyim ben?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    kafkavari bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı
    kafkavari bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı
    kafkavari bunu yazdı

Hocam dünyadaki bütün dışlanan ve azınlık olarak kalan milletleri hep bu şekilde. Araplar yerine orta doğuda yüzmilyonlarca yahudi yaşasaydı aynı araplar gibi olurlardı. Bizim araplarla ne farkımız var? adamlarda bir biriyle anlaşamayıp birlik olamıyor bizlerde. değişen birşey yok.

dünyadaki bütün dışlanan azınlık böyle değil hocam , ermenistanda millet ne açlık çekiyor kuzey ırak kürtlerine bak petrol ve abd yardımı olmasa yada türkiye nin doğusuna bak hocam 

acaba yahudiler de devlet bize bahmiyi diye ağladılar mı ? yoksa ellerinden gelenin en iyisini mi yaptılar? 

Sana şöyle sorayım bir şirket var elinde sen o şirketi geliştirmek ve ileriye götürmek için elinden geleni yaparmısın ? 

yoksa yok  efendim rekabet olmasın diye oldugun yerde mi sayarsın. 

Tekrar diyorum takdir  edilmesi gereken bir ülkedir , abd yi de ab yi de parmağının ucunda oynatır.  

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

@RitmFarbRacourci mubalasiz kendini herseyden ustun goren ve butun insanliklarindan vazgecip insanlari somurmeye calisanlarin hepsini yok etmek farz ve caizdir.

bu orospu cocuklarindan burda (ukraynada) asiri derecede fazlaca mevcut. Bana bi zararlari olmadi (zulum kime yapilirsa yapilsin hic haz almam) ama butun ulkenin anasini sonuna kadar belliyo pic kurulari. davranislari insanlari kendilerinden kucuk gormeleri falan filan.(bi yahudinin azindan cikani soyluyorum canli sahit oldugum "siz hepiniz bizim (israilogullarinin) kolemizsiniz bizim istediklerimi yapmak icin dunyaya gonderildiniz."

hocam kendini üstün gürme olayı adamların dinin de var , o şahsın görüşü değil. Senin benim Türklük ile gurur duymamız gibi bişi.

https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0srailo%C4%9Fullar%C4%B1

https://eksisozluk.com/yahudilerin-ustun-irk-olmasi--1985485

PanxeR tarafından 02/Haz/18 00:54 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

israile helal olsun adamlar çalışıyor , filistine gelince neden üzüleyim?? sözde ermeni soykırımı için pul bastıran uganda mı ? kıbırıssı tanımayan kim ?  dedelerinin bok yemesini neden türkiye ödüyor ??  kimse kusra bakmasın savaş destekçisi değilim ancak  filistin bokunda boğuluyor, gerçi araplaşan toplumların tamamı bokunda boğulacak ,bu belli.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

@RitmFarbRacourci mubalasiz kendini herseyden ustun goren ve butun insanliklarindan vazgecip, insanlari somurmeye calisanlarin hepsini, yok etmek farz ve caizdir.

bu orospu cocuklarindan burda (ukraynada) asiri derecede fazlaca mevcut. Bana bi zararlari olmadi (zulum kime yapilirsa yapilsin, hic haz almam {@RitmFarbRacourci, Şahsen bende. Güçten yoksunsam, güçlenene kadar istisnadır.}) ama butun ulkenin anasini sonuna kadar belliyo pic kurulari. davranislari: insanlari kendilerinden kucuk gormeleri falan filan.(bi yahudinin azindan cikani soyluyorum canli sahit oldugum "siz hepiniz bizim (israilogullarinin) kolemizsiniz, bizim istediklerimizi yapmak icin dunyaya gonderildiniz." { @RitmFarbRacourci , Çüş aq (hayır sana söylemedim )} )

Ama @PanxeR ilk sayfada söylediklerinde haklılık payı yok mu? bu insanlar, görece minnacık toprak üstünde Bilime, Eğitime, dolayısıyla Askeri Silahlanmaya Tıp`a yatırım yapıp gelişmeleri, aşağı yukarı her alanda öncü olmaları, onların suçu mu?

Hatta @KafkaVari ve @Panxer mesaj silsilesinde ilginç mesajlar var. onları da alıntılayım.

kafkavari bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı
    kafkavari bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı
    kafkavari bunu yazdı

@PanxeR hocam boşuna adamları masum göstermeye çalışma. Toprakları olmamışmış. bu illet millet ( bir ayetinde niye, biz sizi milletler olarak yarattık ki, tanışasınız diyen. bir yaratıcı varken @@,) tamam, tam olarak böyle yazılmasada , bu anlamda bir millet nasıl illet olabilir. @RitmFarbRacourci) varlığını ,yaşadığı heryeri ,her çoğrafyayı, kendi ırkçılıkları için kullandıkları din ile ,sömürme gayretinde.

Kutsal olan biziz, türkiye dahil tüm çoğrafya bizim, bize itaat edeceksiniz demeleri, adamların inancı.

Dediğim gibi bir zamanlar bende sizin gibi düşünürdüm. ne zaman mavi marmara oldu, bu adamlar neden etrafındaki herşeye saldırıyor diye araştırdım. Ve gerçeği gördüm. 

Erdogan israile bağırıp çağırdığı sırada erdogana " her gün 100 tane füze roket senin ülkene gelmiyor bize geliyor" diye çıkışmışlardı.(@RitmFarbRacourci: çok acı, çok. ^^D { gülüyorum ama sinirden})

Abi teknolojileri örnek alınabilir ama kültürleri, yaptıkları siyonizm asla.. 80 milyon ülkeyiz yok mu bu ülkenin mühendisleri tıpçıları? var ama lanet olası sağcı, solcu, ırkçı siyasetinden ötürü bu haldeyiz . Maalesef şuan göbeğimizden amerikaya bağlayız.   Bu millet aç. Bizdede sorunlar var. Genel algı " Alta kalanın canı çıksın. " koyu bir müslüman olarak beni nitelendirselerde , sağcı solcu mevzsu kadar aptal salakça bir şeye inanmıyorum. Devletin dini, ADALETtir. {@RitmFarbRacourci bu cümleyi çok tuttum @KafkaVari. bunun üzerinden hem bireysel hem de toplumsal gidilebilir. } Bu kadar boktan bir şekilde gitmeye devam edersek bir birimizi kırmamıza az kalacak. Millet narkozlu.

İşte hocam biz burda sağcı solcu, yok dinci laik, yok ocusu bucusu diye, birbirimize girmişken adamlar 2bin yıldır sadece "Eğitim" ve "Gelişim" ile ( @RitmFarbRacourci şimdi @PanxeR bu cümlesinde haklı değil mi? bence haklı. ama @Erebos un Aipard konusunda söylediği gibi, kimi Türk bilim insanları yada Çiftçileri {yada hepimiz} günlük ihtiyaçları gidermek kaygısıyla, fonları İç etmiyor muyuz? ediyoruz. Aynı sayfada @YolBulucu bu ülkede Hükümetler kendinden düşünmeyen EşeklerE Ot vermez demekle, haklı değil mi? haklı. ^^D ) ilgileniyor. 

Almanyanın 2.dünya savaşında köle olarak çalıştırdığı o yahudiler, savaşın kaybedilmesinde çok etkili oldu, neden ? Çünkü o dönemde ve hala, avrupadaki bir çok bilim adamı ,tasarımcı, doktor yahudiydi, bugun de öyle.

Yahudi asıllı alman bilim adamıdır kendisi , bilmeyen yoktur zaten. Naziler yüzünden almanyadan kaçmasaydı , belki nükleer bombayı amerika değil, Almanya yapacaktı. {burası biraz şüpheli, farklı kaynaklarda değişik bilgiler var, gibi. şimdi nerede diye sormayın hatırlamıyorum. @RitmFarbRacourci}

Savaş Tanrısı (2005) çok güzel bir filmdir hocam , filmin özellikle ilk 20 dakikası yahudilerin ne kadar birbirine kenetlendiğini , arapların birbirleri ile savaşmak ve yine israil ile savaşmak için yahudi malı silahlarını satın aldıklarını (^^D gülmemek elde değil. doğru mu? doğru. @RitmFarbRacourci) 

yani sonuçta paranın, her türlü israil e aktığını göstermekte. 

Hocam dünyadaki bütün dışlanan ve azınlık olarak kalan milletler i hep bu şekilde. Araplar yerine, orta doğuda yüzmilyonlarca yahudi yaşasaydı, aynı araplar gibi olurlardı. Bizim araplarla ne farkımız var? adamlarda bir biriyle anlaşamayıp, birlik olamıyor, bizlerde. değişen birşey yok.

Ne yani, Araplar yeteri kadar Dışlanmadı ve aşağılanmadı mı geçmişte ve bugün. @@,)

Petrol ve dolar Arap zenginleri yada kralları ve prensleri ne halt ediyorlar. @@,)

RitmFarbRacourci tarafından 02/Haz/18 13:33 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

dunyanin her tarafinda kan doken, bebek coluk cocuk demeden katledip ulkeleri manipule eden, dunya ekonomisini elinde tutup sayamayacaginiz kadar cok miktarda parasi olan bir ulke icin “bok nolor nolor yopmos odomlor no kodor modonii” gibi guzellemeler okudum. O kadar para bende de olsa, sahra colune ege denizi kurar, yat limani insaa edip yuzen gokdelenler yapardim. Sonucta hersey para degil mi? Ki bu orospu cocuklari kendilerini ustun irk sayip dunyanin geri kalanina zulmetmeyi helal sayiyorlar. Dunydaki kapitalizmin mimarlari ve sahipleri, siyonizmin kuruculari ve yasatanlari da bu adamlar. Dunyayi amerika ve ingilteren ibaret mi saniyorsunuz? Amerika ingiltere fransa almanya bla bla bla... bunlarin hepsi israili kurmak icim kullanilan birer merdivendi. Tum dunyada ki savaslarin buyuk bir cogunlugu israili kurmak ve finanse etmek icindi. Hayranlik duyulacak bir yani yok..

DrKeworks tarafından 02/Haz/18 13:37 tarihinde düzenlenmiştir

Cigu bigule :(
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek

düşmanın da olsa, örnek alman gereken yanlarını örnek alacaksın..

olay sadece para değil kardeşim

para bu ülkeye de aktı, bu milletin geleceğine yatırım yapılacağına, belirli şahısların cebine yatırım yapıldı.

neden? çünkü israil 3-5 nesil sonrasını düşünüyor, geleceğe yatırım yapıyor.

neden? çünkü biz cebimize ne soksak ne çalsak çırpsak kârdır, benim dışımda kim var amk, modunda kendimize yatırım yapıyoruz.

sadece devlete demiyorum, bizim en taban halkımızdan en tepemizdekine kadar, karakterimiz böyle. o sebepten neye layıksak onunla yönetiliyoruz..

israil çoluk çocuk kadın yaşlı demeden öldürüyor, kendini üstün görüyor falan.. tamam, bunlar kötü, bunlara karşı çıkalım..

ama adam bunları yapacak teknolojiyi eğitimi sermayeyi bütünlüğü nasıl sağlamış, onları da örnek alalım..

yiyip için dötümüzü kaşırken, "adamlar da çok şerefsiz yauw, çük kadar ülke dünyayı parmağında oynatıyor, bunları var ya bunları yoketmek lazım" gibisinden muhabbetler, 

"eyyy israil" kadar çözüm odaklı..

ek:

ki malesef sadece bizim ülkemizde değil bu durum, tüm islam ülkeleri yerlerde sürünüyor..

bir tane var mı şu islam ülkesi örnek bir ülke diyebileceğin?

2016 yılında George Washington Üniversite'sinde bir grup akademisyen Prof Hossein Askari başkanlığında uluslararası bir araştırma yapıyorlar.

Kuran'dan ahlâki düsturları listeliyorlar; adalet, sözünde sebat, iftira etmemek, yalan söylememek, vaadinde durmak, liyakat ve ehliyet, hırsızlık yapmamak, başkasının hakkına tecavüz etmemek gibi gibi...

dünya ülkelerini bu kriterlere uygunluk açısından sıralıyorlar. 

ilk sıraları geçtim, orta sıralarda bile müslüman tek bir ülke yok.

Zelanda, Lüksemburg, İrlanda, Finlandiya, İsveç, Danimarka, İngiltere, Norveç gibi ülkelerle ilerliyor liste. Türkiye ise 103. sırada..

anlayamıyorum, tüm emirleri çalışkan, ahlaklı, disiplinli, saygılı, hak hukuk gözeten, adaletli, mütevazi, israf etmeyen, hayır yolda harcayan, yardımsever gibi sıfatlara sahip bir insan olmayı öğütleyen islam dininin ülkeleri neden böyle.. 

günümüz müslümanlarına, günümüz müslüman ülkelerine bakıp "bunlar müslümansa ben müslüman değilim" demeye başladı bu dinin mensupları..

"müslümanlık bu değil desek" müslümanlık denen şey yaşanmayan, kitapta olan birşey mi diyor? verecek cevabımız yok.. çok acı..

islama göre;

ilk emir oku, bizde okuyan kimse yok, cahillik diz boyu.. adamlar turist olarak gezdikleri yerlerde bile ellerinde bir kitap.

temizlik imanın yarısı, avrupa ülkelerinde sokağa bal dök yala.. biz sağa sola tükürmeye, elimizdeki çöpü sokağa, kola kutusunu denize atmaya devam..

seher vakti rızkın dağıtıldığı vakit, biz bi iş çıkmasa da öğlene kadar yatsak modundayız, eyy avrupa! sabah güneş doğarken işinin başında..

yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz, biz parayı bulunca hemen son model telefon, son model araba, yarısından fazlası çöpe giden gereksiz lüks yemeklerle selfie durumundayız..
    adamlar bozulana kadar aynı telefonu kullanıyor, mütevazi arabalar, gösterişten uzak yaşıyor, gelirini geleceğe yönelik yatırımlara dönüştürmeye çalışıyor..

başkasının hakkına girmek Allah'ın affetmeyeceği muazzam ciddi bir günah, bizim otobüse minibüse indi/bindimiz bile birbirimizi vura kıra, kimin neyine çökebilirsek, cebimizi nasıl doldurabilirsek, nasıl dolandırabilirsek, yakalanmadığımız sürece herşey meşru sorun yok..
    adamlarda birbirine saygı, sevgi, son raddede.. şoför karşıdan karşıya geçecek olan yayaya 50 metre uzaktan yol verme derdinde..

Dünya'nın işleyişi, sebeplere dayalı,
    Müslüman olanın inandığı Kitap "rızkı çalışan müslümana" veririm demiyor, "rızkı çalışana veririm" diyor..

israil'li çalışıyor, israil'li alıyor.. avrupalı çalışıyor, avrupalı alıyor.. müslüman yatıyor, müslüman batıyor.. özeti bu..

inançlı bir insanım, namazıma orucuma dikkat etmeye çalışırım ve ticaretle uğraşıyorum..

alacaklı olduğum adama "dediğin tarihte göndereceksin di mi" diyorum, cevap olarak "inşallah kardeşim, Allah büyük" diyor, ah diyorum içimden "dolandırıldık"

Allah Kuran İslam diyene karşı, bir müslüman olarak benim dahi aklımda ilk olarak "dolandırıcı" intibaı canlanıyorsa, ne kadar acı bir haldeyiz düşünebiliyor musun?..

dost acı söyler, en başta kendimizle gerçeklerle yüzleşmeliyiz..

bizim adımız müslüman, görüntümüz müslüman, içimiz boş, vasfımız gayrimüslim..

adamların bizdeki adı gayrimüslim, değer yargıları, yaşantısı müslüman..

müslüman olanın bu manzaraya ağlaması lazım.. ama öyle bir duyarsızlıktayız ki göz yaşlarımız iphone X'imizin camı kırılsa anca dökülecek cinsten..

muaythaist tarafından 02/Haz/18 15:56 tarihinde düzenlenmiştir

Ali Asaf & Elif Dua & Zeynep Sena & Ayşe Zehra'nın Babası
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    DrKeworks bunu yazdı

dunyanin her tarafinda kan doken, bebek-coluk cocuk demeden katledip, ulkeleri manipule eden, dunya ekonomisini elinde tutup sayamayacaginiz kadar cok miktarda parasi olan bir ulke icin ,“bok nolor nolor yopmos odomlor no kodor modonii” gibi guzellemeler okudum.

O kadar para bende de olsa, sahra colune ege denizi kurar, yat limani insaa edip yuzen gokdelenler yapardim.

Sonucta hersey para degil mi? Ki bu orospu cocuklari kendilerini ,ustun irk sayip, dunyanin geri kalanina zulmetmeyi helal sayiyorlar.

Dunydaki kapitalizmin mimarlari ve sahipleri, siyonizmin kuruculari ve yasatanlari da, bu adamlar.

Dunyayi amerika ve ingilteren ibaret mi saniyorsunuz? Amerika, ingiltere ,fransa ,almanya bla bla bla... bunlarin hepsi, israili kurmak icim ,kullanilan birer merdivendi.

Tum dunyada ki savaslarin buyuk bir cogunlugu, israili kurmak ve finanse etmek icindi. Hayranlik duyulacak bir yani yok..

Doğuda, Asya ve, Güney ve Güneydoğu Asya ülkelerinde yoklar mı, İsrailliler. Seninde ima ettiğin gibi, varlar. yada vardırlar. Benim merak ettiğim: bu süreçte yada sürede, araplar yada diğer milletlerden(ırklardan(?)) insanlar ne yaptılar. Zengini, Fakiri, Okumuşu, Alimi, SözümOna DevletAdamı gibileri.

bu noktada, @MuaythaisT in dediklerine katılmıyor musun?

muaythaist bunu yazdı

düşmanın da olsa, örnek alman gereken yanlarını örnek alacaksın..

olay sadece para değil kardeşim

para bu ülkeye de aktı , bu milletin geleceğine yatırım yapılacağına, belirli şahısların cebine yatırım yapıldı.( benim gördüğümde bu. Servet, mal,mülk bir cepten diğerinin cebine giriyor. toplam varlıklarda bir büyüme yok gibi, nüfus büyümesi dikkate alındığında. @RitmFarbRacourci )

neden? çünkü israil 3-5 nesil sonrasını düşünüyor, geleceğe yatırım yapıyor.

neden? çünkü biz cebimize ne soksak ne çalsak çırpsak kârdır, benim dışımda kim var amk, modunda kendimize yatırım yapıyoruz .

sadece devlete demiyorum, bizim en taban halkımızdan en tepemizdekine kadar, karakterimiz böyle . o sebepten neye layıksak onunla yönetiliyoruz ..

israil çoluk çocuk kadın yaşlı demeden öldürüyor, kendini üstün görüyor falan.. tamam, bunlar kötü, bunlara karşı çıkalım ..

ama adam bunları yapacak teknolojiyi-eğitimi-sermayeyi bütünlüğü nasıl sağlamış , onları da örnek alalım..

yiyip için dötümüzü kaşırken, "adamlar da çok şerefsiz yauw, çük kadar ülke dünyayı parmağında oynatıyor, bunları var ya bunları yoketmek lazım" gibisinden muhabbetler

"eyyy israil" kadar çözüm odaklı.. { @RitmFarbRacourci , evet. Acı ama, gerçek tamamen bu son cümlesindeki gibidir, bencede.}

bence yönetim ile ilgili bölümleri ve din ile ilgili bölümleri, biraz baskılayıp (kapatalım demiyorum.), maddi anlamda dönüşü olan , bilimleri ön plana çıkarmalıyız.

Üniversite ve sanayi ,birbirinden bağımsız ve ayrı düşünülemez. Paranın yarısından fazlası, bu kesime ayrılmalı. ama gerçekten ortaya birşeyler koyanlar, ortaya çıkarılmalı.

gerisi FasaFiso

bilim bir adım önde olmalı.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 3849 Toplam Mesaj: 27
silicon valley israil