folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Hotspot İşi Yapmak İçin Lisans

Hotspot İşi Yapmak İçin Lisans

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    redsox
    redsox's avatar
    Erkek
    Olgunisik bunu yazdı
    lanetlicocuk bunu yazdı
    Olgunisik bunu yazdı
    İlginçmiş. Daha fazla ayrıntı verirmisin?

tam olarak nasıl bir ayrıntı istiyorsun hocam işe yarar bi routerboard ile neti parçalıyorsun güçlü bi ap ile dağıtıyrsun

Teknik kısmı kolay. Klasik radius server ile kullanıcı denetimi yapıyorsun. Hatta ttnet deki gibi kontürlü bağlantıda tanımlayabiliyorsun. Log tutma mecburiyeti geldikten sonra otellerde bu iş patladı. Herkes radius server kuruyor.
    Benim merak ettiğim idari/bürokratik kısmı. Mesela mahallelere ap leri nasıl kuruyorsun? Wifi yapısı gereği gms ye göre en az 50 kat daha az kapsama alanına sahip. Wi-max da yasak. Baz istasyonu diye taşlamasınlar.
    Ayrıca interneti nereden buluyorsun? Superonline yada ttnet den alıyorsan kol gibi maliyeti var. 100mp fiber için 2mp upload veriyorlar ki bunu en azla 10 kişi aynı anda kullanabillr,100 mb download ın anlamı kalmıyor. Vazgeçtim vermiyorum bundan sonra dediğindeki deme ihtimali yüksek müşterilerinle papaz olursun. Yurt dışı çıkışı lazım onu nasıl halledeceksin? Bu arada btk kararı gereği fiber çekmek çok zor. Aslında yasakda diyemiyorlar işte.
    özetle idari/hukuki sorunları nasıl hallettiğini merak ediyorum. Superonlineden 1000 mb fiber aboneliği alıp ubn airfiber ile superonline olmayan öğrencisi bol mahallelere dağıtmayı düşünmüştüm. 2mp sınırsız aylık 15 tl desem kapanın elinde kalır.

Mahalle olarak vermeyi düşünütsen mahalledeki en yüksek binaya ( Diğer evlerden en cok görülen bina ) bir bullet anten takmak yeterli olacaktır. 100 mb fiber yerine 32 mb vdsl daha sağlıklı bi önceki mesajımda dediğim gibi 40 kullanıcıyı rahatlıkla kaldırır. Tabi bunların aynı anda online olmadıkları düşünülürse. Eğer mahalle değil ilçe ya da bölge bazında düşünürsen ilçeye hakim ama çok da uzak olmayan bir tepeye, su deposuna, yangın kulesine, minareye ya da buna benzeyen ve olabildiğince fazla evin catısından, balkonunda, penceresinden görünen bi yere 90 ya da 120 derecelik sektör antenler ve bunlara neti iletecek airmax rocket cihazları koyup (3 tane 120lik sektör antenle 360 derece yayın yapabilirsin) yayını dışarıya basabilirsin. m2 loco denen ubnt markalı cihazlarla (150-170TL fiyatı) 3-4 km öteden, m2 denen cihazla (250-270 TL fiyatı) 6-7 km öteden yayını rahatlıkla alabilirsin. 10 km ve daha ötelere yayını taşımak için daha profesyonel cihazlar kullanbilirsin. Tabi maliyet artacaktır.

Ben yayın verdiği ilçede sınırsız, taahhütsüz, ev telefonsuz olarak aylık ve haftalık olarak paketler satıyorum. bunlar ön ödemeli. aylık 30 haftalık 12 tl. ancak müşterinin yayını almasını sağlayacak apler müşteri kendisi satın alıyor. geliş fiyatına veriyorum. 3 ya da 2 taksit halinde alıyorum kaldı ki müşteri zaten her ay internet için geldiğinde taksidi rahatlıkla tahsil ediyorum. eğer müşteri cihazı iade etmek istiyorsa aynı fiyata geri alıyor başka bir müşterime bağlıyorum. Sistem bu şekilde 11 aydır sıkıntısız devam ediyor.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

çiziktireyim kenarda dursun lazım.

:|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

böyle küçük ülçekli işlerde devletin bu kadar kasmaması lazım. 

amk bizim köyde köyün yarısına fiber çekmiş ttnet yarıda bırakmış oyüzden kimseye veremiyorlarmış..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lanetlicocuk
    lanetlicocuk's avatar
    Erkek
    redsox bunu yazdı

Lisansı olan bir şirketle bayilik anlaşmam var. 11 aydır hizmet veriyorum en ufak bir sorunum yok. 32 mb vdsl üzerinden dağıtım yapıyorum. bir vdsl 40 aboneye kadar kasmadan kullanılabiliyor. Kendim 1 bölgede yapıyorum yakında 2 bölgeye cıkaracagım. Bunun dışında bi çok site ve yurt için hizmetler sağladım. Anlaşmalı olduğum firma logları tutuyor. Ayrıca vdsl abonelikleri de onların üstüne. Pm attım sana. Dilersen yardımcı olabilirim.

32 mb vdsl2 vardı zamanında 50 kullanıcı online oluyordu 2 mb maksimum download ile kimsede ses etmiyordu herkez lazım olduğunda 2 mb internetini alıyordu.

1-2 ay öncesi basebox 2 markasını tam hatırlıyamadığım 2 adet 15 gbi 120 derece sektör anten takılıydı alıcı olaraktan sxtg 2 serisindne bi ürün kullandık ama tam olarak ne olduğunu hatırlamıyorum 7 km açık arazide bire bir görüşle link almıştık daha uzağa gitmek zor geldiğinden döndük şimdi bu projede ise arkadaşın elinde boşta duran 4 adet nanostation m2 var onları kullancağım bide router board almam gerekiyor gerçi ya onada bi bakınacağım şu lisans işini bi çözebilsem

sen bullet 2hp+15dbi omni mi kullanıyorsun hocam? bunların ortalama mesafesi ne kadar tutuyor bide müşterilerine hangi cihazı veriyorsun?

lanetlicocuk tarafından 28/May/14 03:15 tarihinde düzenlenmiştir

Şişirdi Beş-On Adam, Yaptı Balon Adam, Ötekşndende Basit, Vallahi Bu Son Adam.(Abdurrahim KARAKOÇ Kan Yazısı Kitabının Balon Adam Kısmının Giriş Kıtası)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    söyle bi begen düğmesı olsada, çizik çizik yazmasak daaaii..

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    redsox bunu yazdı
    Olgunisik bunu yazdı
    lanetlicocuk bunu yazdı
    Olgunisik bunu yazdı
    İlginçmiş. Daha fazla ayrıntı verirmisin?

tam olarak nasıl bir ayrıntı istiyorsun hocam işe yarar bi routerboard ile neti parçalıyorsun güçlü bi ap ile dağıtıyrsun

Teknik kısmı kolay. Klasik radius server ile kullanıcı denetimi yapıyorsun. Hatta ttnet deki gibi kontürlü bağlantıda tanımlayabiliyorsun. Log tutma mecburiyeti geldikten sonra otellerde bu iş patladı. Herkes radius server kuruyor.
    Benim merak ettiğim idari/bürokratik kısmı. Mesela mahallelere ap leri nasıl kuruyorsun? Wifi yapısı gereği gms ye göre en az 50 kat daha az kapsama alanına sahip. Wi-max da yasak. Baz istasyonu diye taşlamasınlar.
    Ayrıca interneti nereden buluyorsun? Superonline yada ttnet den alıyorsan kol gibi maliyeti var. 100mp fiber için 2mp upload veriyorlar ki bunu en azla 10 kişi aynı anda kullanabillr,100 mb download ın anlamı kalmıyor. Vazgeçtim vermiyorum bundan sonra dediğindeki deme ihtimali yüksek müşterilerinle papaz olursun. Yurt dışı çıkışı lazım onu nasıl halledeceksin? Bu arada btk kararı gereği fiber çekmek çok zor. Aslında yasakda diyemiyorlar işte.
    özetle idari/hukuki sorunları nasıl hallettiğini merak ediyorum. Superonlineden 1000 mb fiber aboneliği alıp ubn airfiber ile superonline olmayan öğrencisi bol mahallelere dağıtmayı düşünmüştüm. 2mp sınırsız aylık 15 tl desem kapanın elinde kalır.

Mahalle olarak vermeyi düşünütsen mahalledeki en yüksek binaya ( Diğer evlerden en cok görülen bina ) bir bullet anten takmak yeterli olacaktır. 100 mb fiber yerine 32 mb vdsl daha sağlıklı bi önceki mesajımda dediğim gibi 40 kullanıcıyı rahatlıkla kaldırır. Tabi bunların aynı anda online olmadıkları düşünülürse. Eğer mahalle değil ilçe ya da bölge bazında düşünürsen ilçeye hakim ama çok da uzak olmayan bir tepeye, su deposuna, yangın kulesine, minareye ya da buna benzeyen ve olabildiğince fazla evin catısından, balkonunda, penceresinden görünen bi yere 90 ya da 120 derecelik sektör antenler ve bunlara neti iletecek airmax rocket cihazları koyup (3 tane 120lik sektör antenle 360 derece yayın yapabilirsin) yayını dışarıya basabilirsin. m2 loco denen ubnt markalı cihazlarla (150-170TL fiyatı) 3-4 km öteden, m2 denen cihazla (250-270 TL fiyatı) 6-7 km öteden yayını rahatlıkla alabilirsin. 10 km ve daha ötelere yayını taşımak için daha profesyonel cihazlar kullanbilirsin. Tabi maliyet artacaktır.

Ben yayın verdiği ilçede sınırsız, taahhütsüz, ev telefonsuz olarak aylık ve haftalık olarak paketler satıyorum. bunlar ön ödemeli. aylık 30 haftalık 12 tl. ancak müşterinin yayını almasını sağlayacak apler müşteri kendisi satın alıyor. geliş fiyatına veriyorum. 3 ya da 2 taksit halinde alıyorum kaldı ki müşteri zaten her ay internet için geldiğinde taksidi rahatlıkla tahsil ediyorum. eğer müşteri cihazı iade etmek istiyorsa aynı fiyata geri alıyor başka bir müşterime bağlıyorum. Sistem bu şekilde 11 aydır sıkıntısız devam ediyor.

VDSL in kıçı kırık upload hızı ile nasıl 40 kişiyi kaldırıyor ben onu anlamadım?

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

VDSL in kıçı kırık upload hızı ile nasıl 40 kişiyi kaldırıyor ben onu anlamadım?

30 mbit down'a 10 mbit up oluyorsa

kişi başına ~33 kb düşüyor ki yeterli

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    onbasi_yamtar
    onbasi_yamtar's avatar
    Erkek

Kardesim oncelikle ISP lisansi alman gerekiyor bunun icin butun donanimin varsa bddk ile iyi gorusmeler yalniz satacagin fiyati bile onlar belirliyo haberin olsun 

Mey biter saki kalır, Her renk solar haki kalır. Diploma insanın cehlini alsada, Hamurunda varsa eşeklik; baki kalır...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    redsox
    redsox's avatar
    Erkek
    lanetlicocuk bunu yazdı
    redsox bunu yazdı

Lisansı olan bir şirketle bayilik anlaşmam var. 11 aydır hizmet veriyorum en ufak bir sorunum yok. 32 mb vdsl üzerinden dağıtım yapıyorum. bir vdsl 40 aboneye kadar kasmadan kullanılabiliyor. Kendim 1 bölgede yapıyorum yakında 2 bölgeye cıkaracagım. Bunun dışında bi çok site ve yurt için hizmetler sağladım. Anlaşmalı olduğum firma logları tutuyor. Ayrıca vdsl abonelikleri de onların üstüne. Pm attım sana. Dilersen yardımcı olabilirim.

32 mb vdsl2 vardı zamanında 50 kullanıcı online oluyordu 2 mb maksimum download ile kimsede ses etmiyordu herkez lazım olduğunda 2 mb internetini alıyordu.

1-2 ay öncesi basebox 2 markasını tam hatırlıyamadığım 2 adet 15 gbi 120 derece sektör anten takılıydı alıcı olaraktan sxtg 2 serisindne bi ürün kullandık ama tam olarak ne olduğunu hatırlamıyorum 7 km açık arazide bire bir görüşle link almıştık daha uzağa gitmek zor geldiğinden döndük şimdi bu projede ise arkadaşın elinde boşta duran 4 adet nanostation m2 var onları kullancağım bide router board almam gerekiyor gerçi ya onada bi bakınacağım şu lisans işini bi çözebilsem

sen bullet 2hp+15dbi omni mi kullanıyorsun hocam? bunların ortalama mesafesi ne kadar tutuyor bide müşterilerine hangi cihazı veriyorsun?

Öncelikle nanostation m2 sana fazlasıyla yeter. ubnt ürünlerinin bu konuda başarısı yüksek. ben nanostation m2'nin bi alt segmentinde olan nanostation loco m2 kullanıyorum. seninkinden braz daha küçük

Ürün bu : http://www.sanalpazar.com/Ubiquiti-Airmax-Nanostation-Loco-M2__isp15297334 linkteki paralara bulunabilcek bi ürün. gayet de başarılı. Müşterilere bunu veriyorum. Aldığım fiyattan. Satmıyorum aslında. Parasını alıyorum iade etmek istediklerinde geri alıyorum. Ben 3-4 ay içinde geri vermek isteyenden aynı fiyata alıyorum sonrasında ya almıyorum ya da daha uygun fiyata geri alıyorum.

Antenlere çok yakın noktalarda ise alfa nsr kullanıyorum. ubntye göre hantal ve büyükler ama yakın mesafede ubntyi aratmıyor.

O ürün de bu : https://www.wirelessdestek.com/alfa-wisp-nsr-80211n-dis-ortam-access-point 100 liraya aldığım zamanlar stok çekiyodum. ama bu fiyatlara almam. ubnt takar geçerim.

Bullet de bu : https://www.wifianten.com/detay.asp?id=265 üstüne keyfine göre omniyi koy geç. 9dbi olur 12dbi 15 dbi olur.

DrKill bunu yazdı

Profesyonel olarak görüntü aktarımı, upload işleri yapamazsın. Kaldı ki 30 liraya internet kullanan biri bunları yapmayı düşünmez. 4mb download hızına sahip herkes. upload kimse aramıyor. ama webcam acıp rahat rahat görüşebiliyorlar tabi.

onbasi_yamtar bunu yazdı

Kardesim oncelikle ISP lisansi alman gerekiyor bunun icin butun donanimin varsa bddk ile iyi gorusmeler yalniz satacagin fiyati bile onlar belirliyo haberin olsun 

gerekli şartları sağladıktan sonra bddk'ya değil btk'ya başvuruyorsun. rekabet kuruluna göre uygun olan fiyatı kendin koyabilirsin. fiyatı onlar değil alt ve üst limiti rekabet kurulu belirler. dilin sürcmüş hocam sanırım bddk bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu. bizim işimiz btk - bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu ile ilgili.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hellboy4tr
    hellboy4tr's avatar
    Erkek

peki isin yasal tarafinda ne tip giderler oluyor bu sekilde wifi kanalindan satis yapmak icin, yayin bedeli vs gibi seylerde odemek gerekiyor mu?

https://www.youtube.com/c/hobitadilat
Toplam Hit: 4420 Toplam Mesaj: 23