folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Hotspot İşi Yapmak İçin Lisans

Hotspot İşi Yapmak İçin Lisans

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lanetlicocuk
    lanetlicocuk's avatar
    Erkek

elimde hotspot sistemi kurak için gerekli olan tüm malzemeler var fakat devlet artık lisans olayı başlatmış ve çok ciddi yaptırımları var kendi lisansını almak için önce ltd şirket kuracaksının onunda en ufak maaliyeti 10-15 bin tl böyle yapmaktansa bu lisansın sahibi olupta kiralıyan firmalar var o tarz firmalarda çalışan veya bir tanıdığı olan arkadaşlar varmı

Şişirdi Beş-On Adam, Yaptı Balon Adam, Ötekşndende Basit, Vallahi Bu Son Adam.(Abdurrahim KARAKOÇ Kan Yazısı Kitabının Balon Adam Kısmının Giriş Kıtası)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Tam olarak hotspot işi nedir hocam ??

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek
    ElizaBeTH bunu yazdı

kendi internetini başka şahıslara parola korumalı satmak, ttnetin cücüğü hesabı.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lanetlicocuk
    lanetlicocuk's avatar
    Erkek
    SUPERBICO bunu yazdı
    ElizaBeTH bunu yazdı

kendi internetini başka şahıslara parola korumalı satmak, ttnetin cücüğü hesabı.

aynen diyelimki elinde 100 mbit/s lik bir internet var bunu 1 mbit/s bölüp 100 kişiye pay ediyorsun kullananlar laptopunun tabletinin yada telefonunun wireless ini açıp tanımladığın şifrelerle bağlanıyorlar

Şişirdi Beş-On Adam, Yaptı Balon Adam, Ötekşndende Basit, Vallahi Bu Son Adam.(Abdurrahim KARAKOÇ Kan Yazısı Kitabının Balon Adam Kısmının Giriş Kıtası)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    İlginçmiş. Daha fazla ayrıntı verirmisin?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lanetlicocuk
    lanetlicocuk's avatar
    Erkek
    Olgunisik bunu yazdı

tam olarak nasıl bir ayrıntı istiyorsun hocam işe yarar bi routerboard ile neti parçalıyorsun güçlü bi ap ile dağıtıyrsun

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek
    ElizaBeTH bunu yazdı

Olgunisik bunu yazdı

Bizim köyde yapıyorlar. Köy yeri malum; altyapı, kablo vs. zor iş.
    Bunlar antenlerle diğer köylerden ya da çanaklarla çok uzak mesafelerden interneti köye kadar getiriyor.
    Ardından mikrotik'in cihazlarını kullanarak bu interneti dağıtıyorlar.
    Herkes ağa bağlanabiliyor ama internet çıkışı için k.adı ve şifre kısmı var.
    KYK yurtlarında kalan varsa oradaki kablosuz hizmetine benziyor işte.

vatandaşa kafam girsin!..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Erkek

gebzede bu işi yapan bi firma

http://wifinet.com.tr/

Naber la?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Darkfeo
    Darkfeo's avatar
    Erkek

Hotspot ile internet paylaşımı yapmak istiyorsan Yer Sağlayıcı Belgesi almak zorundasın ve  5651 sayılı kanun gereği log tutma zorunluluğun var. 

Onun haricinde hotspot ile internet paylaşımı pfsense ile çok kolay bir şekilde yapman mümkün...

"Tarikat kutsaldır, maddi çıkar için kullanılamaz." HolyOne
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    lanetlicocuk bunu yazdı
    Olgunisik bunu yazdı

tam olarak nasıl bir ayrıntı istiyorsun hocam işe yarar bi routerboard ile neti parçalıyorsun güçlü bi ap ile dağıtıyrsun

Teknik kısmı kolay. Klasik radius server ile kullanıcı denetimi yapıyorsun. Hatta ttnet deki gibi kontürlü bağlantıda tanımlayabiliyorsun. Log tutma mecburiyeti geldikten sonra otellerde bu iş patladı. Herkes radius server kuruyor.
    Benim merak ettiğim idari/bürokratik kısmı. Mesela mahallelere ap leri nasıl kuruyorsun? Wifi yapısı gereği gms ye göre en az 50 kat daha az kapsama alanına sahip. Wi-max da yasak. Baz istasyonu diye taşlamasınlar.
    Ayrıca interneti nereden buluyorsun? Superonline yada ttnet den alıyorsan kol gibi maliyeti var. 100mp fiber için 2mp upload veriyorlar ki bunu en azla 10 kişi aynı anda kullanabillr,100 mb download ın anlamı kalmıyor. Vazgeçtim vermiyorum bundan sonra dediğindeki deme ihtimali yüksek müşterilerinle papaz olursun. Yurt dışı çıkışı lazım onu nasıl halledeceksin? Bu arada btk kararı gereği fiber çekmek çok zor. Aslında yasakda diyemiyorlar işte.
    özetle idari/hukuki sorunları nasıl hallettiğini merak ediyorum. Superonlineden 1000 mb fiber aboneliği alıp ubn airfiber ile superonline olmayan öğrencisi bol mahallelere dağıtmayı düşünmüştüm. 2mp sınırsız aylık 15 tl desem kapanın elinde kalır.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    redsox
    redsox's avatar
    Erkek

Lisansı olan bir şirketle bayilik anlaşmam var. 11 aydır hizmet veriyorum en ufak bir sorunum yok. 32 mb vdsl üzerinden dağıtım yapıyorum. bir vdsl 40 aboneye kadar kasmadan kullanılabiliyor. Kendim 1 bölgede yapıyorum yakında 2 bölgeye cıkaracagım. Bunun dışında bi çok site ve yurt için hizmetler sağladım. Anlaşmalı olduğum firma logları tutuyor. Ayrıca vdsl abonelikleri de onların üstüne. Pm attım sana. Dilersen yardımcı olabilirim.

Toplam Hit: 4423 Toplam Mesaj: 23