Hristiyan Olarak Doğsaydınız ?
-
değiştirmezdim diye dşünüyorum şuan müslüman toplumda hrıstiyan olana nasıl bakılıyorsa hristiyanlarında müslüman olana bakış açısı aynıdır bnce..
ayrıca şmdi bize anne ve babamız nasıl ki islam dininin güzelliklerini anlattıysa hristiyan olduğumuzda da aynı şeyleri yapacaktır yani şu an hristiyan olmak gbi bşi bu (bnce)
-
insan ne olarak doğduysa öyle gider. sonradan müslüman olan hristiyan ve yahudilerin cogu dikkat ettiysen genelde bilim adamları ve önemli kişiler. adamlar araştırıyor bilader biz yan gelip yatıyoruz :)
-
öyle bi olay gerçekten çok zor.
düşünün aileniz müslüman çevrenizdeki herkes müslüman ve hristiyanlığa geçiyorsunuz.
-
insanların seçtiği bir sürü kutsal kitap, birbirlerine düşman bir sürü mezhep, hz. Meryem'i bu kadar güzel anlatan Kuran... öğrenmeye fırsatım olsaydı islamı seçerdim.
-
Insana hidayet gelmeden ne musluman olur nede muslumanligi arastirir.Senin tam olarak diger dinleri bilmedigin ve arastirmadin gibi,Cunku yapilacak bir suru baska isler vardir.
-
büyük ihtimalle yine (neydi oun adı ya) yaratıcıya inanıp dine inanmazdım
-
müslüman dogdugunuzda incili okuduysanız, muhtemelen geçerdiniz :)
-
Hristiyan olarak doğsaydım müslümanlığı büyük ihtimal seçerdim diyenlere harbi güldüm.Bu iş kolay değil.Bir kere aileniz ile birlikte yaşıyorsanız bakış açılarını tamamen değişecektir belkide olaylar büyüyecek sizi red bile edecekler.
Namaz kılacaksınız nerede? - Müslüman bir ailenin çocuğu gibi evde gönül rahatlıylamı kolaylıklamı yapacaksınız.
Oruç tutacaksınız nasıl ? - Evdeki herkes tıkınırken sizin aç kaldığınızı görünce bunun beynini yıkamışlar şeriatçi terörist olmuş diye düşünmeyecekler mi ?
Sosyal hayat ? - Şuan Hristiyanlığa dönmüş olsanız belki çoğu arkadaşınız tarafından yadırganacaksınız ve araya mesafe koyacaklar.Aynı şekilde Hristiyan bir toplumda Müslüman olduğunuzu farz ederseniz bu şekilde olaylar gelişecek.(Belki Avrupa'da Türkiye'dekinden biraz daha anlayışlı olabilirler.)
İhanet içgüdüsü ? - Din değiştirdiğinizde içinizi kemiren bir duygu olucak.Acaba yanlışmı yaptım ? İsa'ya ihanetmi ettim ? :) Şeytanamı uydum ?
Vs vs vs. Saymakla bitmez.
Onun için o duyguları bilmeden bu kadar geniş konuşmayın.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
büyük ihtimalle yine (neydi oun adı ya) yaratıcıya inanıp dine inanmazdım
-----------------------------deizm
-
Yine ateist olurdum.