folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Hristiyan Olarak Doğsaydınız ?

Hristiyan Olarak Doğsaydınız ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nos18
    nos18's avatar
    Erkek

değiştirmezdim diye dşünüyorum şuan müslüman toplumda hrıstiyan olana nasıl bakılıyorsa hristiyanlarında müslüman olana bakış açısı aynıdır bnce..

ayrıca şmdi bize anne ve babamız nasıl ki islam dininin güzelliklerini anlattıysa hristiyan olduğumuzda da aynı şeyleri yapacaktır yani şu an hristiyan olmak gbi bşi bu (bnce)

Parayla saadet olur, ayse olur, fatma olur...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    safkan
    safkan's avatar
    Erkek
    insan ne olarak doğduysa öyle gider. sonradan müslüman olan hristiyan ve  yahudilerin cogu dikkat ettiysen genelde bilim adamları ve önemli kişiler.  adamlar araştırıyor bilader biz yan gelip yatıyoruz :)

yaradana isyan olan yerde yaradılmışa itaat yoktur.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fdumanli
    Fdumanli's avatar
    Erkek

öyle bi olay gerçekten çok zor.

düşünün aileniz müslüman çevrenizdeki herkes müslüman ve hristiyanlığa geçiyorsunuz. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalkethuda
    kartalkethuda's avatar
    Erkek
    insanların seçtiği bir sürü kutsal kitap, birbirlerine düşman bir sürü mezhep, hz. Meryem'i bu kadar güzel anlatan Kuran... öğrenmeye fırsatım olsaydı islamı seçerdim.

maşiyi görüyon mu maşiyi?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Insana hidayet gelmeden ne musluman olur nede muslumanligi arastirir.Senin tam olarak diger dinleri bilmedigin ve arastirmadin gibi,Cunku yapilacak bir suru baska isler vardir.

https://t.me/pump_upp
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    büyük ihtimalle yine (neydi oun adı ya) yaratıcıya inanıp dine inanmazdım
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek
    müslüman dogdugunuzda incili okuduysanız, muhtemelen geçerdiniz :)

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Hristiyan olarak doğsaydım müslümanlığı büyük ihtimal seçerdim diyenlere harbi güldüm.Bu iş kolay değil.Bir kere aileniz ile birlikte yaşıyorsanız bakış açılarını tamamen değişecektir belkide olaylar büyüyecek sizi red bile edecekler.

Namaz kılacaksınız nerede? - Müslüman bir ailenin çocuğu gibi evde gönül rahatlıylamı kolaylıklamı yapacaksınız.

Oruç tutacaksınız nasıl ? - Evdeki herkes tıkınırken sizin aç kaldığınızı görünce  bunun beynini yıkamışlar şeriatçi terörist olmuş diye düşünmeyecekler mi ?

Sosyal hayat ? - Şuan Hristiyanlığa dönmüş olsanız belki çoğu arkadaşınız tarafından yadırganacaksınız ve araya mesafe koyacaklar.Aynı şekilde Hristiyan bir toplumda Müslüman olduğunuzu farz ederseniz bu şekilde olaylar gelişecek.(Belki Avrupa'da Türkiye'dekinden biraz daha anlayışlı olabilirler.)

İhanet içgüdüsü ? - Din değiştirdiğinizde içinizi kemiren bir duygu olucak.Acaba yanlışmı yaptım ? İsa'ya ihanetmi ettim ? :)  Şeytanamı uydum ?

Vs vs vs. Saymakla bitmez.

Onun için o duyguları bilmeden bu kadar geniş konuşmayın.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fdumanli
    Fdumanli's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------
    büyük ihtimalle yine (neydi oun adı ya) yaratıcıya inanıp dine inanmazdım
    -----------------------------

deizm

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar