Hristiyan Olarak Doğsaydınız ?
-
muhtemelen olmazdım.. olursamda baya geç olurdum heralde..
islamiyetle alakası olduğundan değil.. nasıl ki şu anda hristyinalık hakkında islamiyetten çok çok az şey biliyorsam, hristiyan olarak doğmuş olsaydım bu seferde islamiyet hakkında ki bilgilerim az olcaktı..bu sebeplende muhtemelen geçmeyi tercih etmicektim..
-
geçmezdim heralde :) diğer dinleri pek araştırmadım şimdi hristyan doğduğumdada araştırmayacağımdan ölene kadar gavurluğa devam ederdim :)
-
gavur olup amerika ,dingiltere gibi yerlerde yaşamak vardıı of of ne kız ellerdim bea
-
hristiyan olarak yaşamaya devam ederdim. şimdi nasıl dindar değilsem o zaman da dindar olmazdım ve belki şu anda da "müslüman olarak doğsaydınız ?" adlı bir konuya mesaj yazıyor olabilirdim öyle bir varsayım dünyasında... :P
-
eğer dinine bağlıysan dini önemsiyorsan müslüman olursun.
yahudilere bir kitap indi,değişince bir yenisi indi,din bozulunca hristiyanlık geldi.Onun bozuldugu gayet açık kendi görüşlerine göre cvpplıyorlar çünkü.Bu bozulmada islamı getirdi.Bunu o zamanda akıl ederim diye düşünüyorum
ama adam koy g.tüne rahvan şeklinde yaşıyo içki desen o biçim 18 de ayrı eve çıkınca eve kız atmak normal hale geliyor.bu sosyal yapıda din vs.. de kalmaz heralde.
edit: budizmi bile araştırıp islamı es geçiyorlar çünkü onlara göre biz teröristiz.. Adamlar beleşe incil dağıtırken biz kitabımıza para veriyoruz bunuda bizim diyanet işlerine sormak lazım
-
allah bizi yolumuzdan şaşıtmasın hiç düşünmedim bunu
yakınımdaki camilerden etkilenip arastırıp olurdum
-
ikiside ilahi din.burda nasıl hristiyanlığı araştırmıyorsan hristiyankende müslümanlığı araştırmayacaktın.koyun gibi sana öğretilenle devam edecektin.
-
Neden bu dindeyim demek için insanın gerçekten inanması gerekir.Allaha inanması Allah inancının olması gerekir.
ben olsam
1.Neden kendimin günahlarımın affı için klisedeki papaza muhtac oldugumu öğrenmek isterim?Cevap bulamam.
2.Neden din bir tane kutsal kitap olark adlandırılan kitapların matta markos luka yuhanna nın 4 tane oldugunu arastırırım.Hepsinin de birbirinden farklı oldugnu görürüm.
Boşluğa düşerim diğer semavi dinleri araştırım.Öncelikle İslamı sonrada zaten dönmem.
-
Büyük İhtimal Hıristiyan olarak Kalırdım. Ama Her Zamanki Gibi Dini Vecibelerden Hep Arazi olurdum. :)
-
matematik1 bunu yazdı:
-----------------------------Neden bu dindeyim demek için insanın gerçekten inanması gerekir.Allaha inanması Allah inancının olması gerekir.
ben olsam
1.Neden kendimin günahlarımın affı için klisedeki papaza muhtac oldugumu öğrenmek isterim?Cevap bulamam.
2.Neden din bir tane kutsal kitap olark adlandırılan kitapların matta markos luka yuhanna nın 4 tane oldugunu arastırırım.Hepsinin de birbirinden farklı oldugnu görürüm.
Boşluğa düşerim diğer semavi dinleri araştırım.Öncelikle İslamı sonrada zaten dönmem.
-----------------------------Yahu Din degistirmek kolay mı, yıllarca anne,baba,dede,ogretmen propaganda yapıyorlar,her tarafında o dine mensup insanlar, ve baska dinlerin sacma olduguna ileri süren saglam gorunen tezleri var. Sanki cok okuyan araşıtan bir toplumuzda,başka yerde dogunca herkez müslüman olurum demis. Hristiyanlıgı ve diger dinleri ne kadar biliyoruz...
Kafamızdaki işlemis yıllardır yapılan islami anlatımla onları anlayamayız,Onların gözünden bakarsak;
1-Hristiyanlarında mezhepleri var nasıl batiniler,şiiler vs bazı şeyleri bizlere garip geliyorsa, Hristiyanlar icinde pekcok kisi Papanın yozlaşmış olduguna,katolikligin hristiyanlık olmadıgına inanlar da var. Tövbe etmeye benziyor( rahip ihtiyac duyma iside katoliklikde var),
2- İncil icin Hristiyanlar diyorki , müslümanların idda ettiğinin aksine İsa yazılı bir kitap bırakmamıştır,o yüzden incil'in orjinali günümüze gelmedi demeleri bzm inancımıza göre sacma. İncil-İsa'dan kalan hediye manasına gelir, havarileri tarafından kaleme alınmıştır bu yüzden farklılık gösterir,çünkü havarilerin farklı yorumlarını icerir bzm icin önemli olan özüdür.Kutsal olan icerdigi özdür.
Ve karşılaştirma yapılor neden Hristiyanlıkdan İslamiyete gecmedik;
İsa ----savasmazdı,ülke yönetmedi, barışcıl(savası ogutlemedi),insanoglunun günahları icin kendini feda etti,bekardı, ( hacli seferleri vs, hristiyanlıgı takip edenler bir donem dini yozlasmistir,papa bile ozur diledisonunda(katolik), digerleri ztn bunun dinden degil takip edenleri sorunu goruyor ayni osmanlının cokusunu dinin saptırılması olarak gorenler gibi )
Muhammed--- ise savas sefiydi, ülkesine topraklar kattı, birçok karısı vardı(şehvet düskünü,sübyancıydı vs burası koyu dindarların soledikleri) ,kuran(savas ayetleri iceriyor) .Eger ikisini peygamber olarak kabul edersek ,Bu kadar zıt,tezat fark olması bize göre sacmadır.Gözle görünen büyük mucizeleri yok...sıradan kabile lideri demeye getiriyorlar
Kuaranı Kerim icin Tevratın degistirilimis,kötü bir kopyası olduguna, Hatta muhammedin önceden bu dinlerle ilgili ders aldıgını idda edenlerde var,hatta isim vs da veriyorlar.
Bunları hristiyan arkdslardan ögrendim, online oyunlar, exchange ogrencilerden vs ogrendiklerim ,onların anlatdığı gibi aktarmaya çalıştım,Gercek bir hristiyan olsa diger sorularıda sorsak kendince mantıklı cevapları vardır.2- soruya verdikleri cevap gibi
edit: Bak hatta hepimizi terrörist sanan mallar bile var, Bana dediki Herkezin Kalasnikov var mı sizin orda diyor,ciddi ciddi, (tabi bu netden konusdugum-sesli ventrilodan 24 yasinda adam Finlandiyalı), evet dedim yemek yerken masanın altında tutuyorum canım sıkılınca camı acar sıkarım dedim :|
Baska malda diyorki siz türkler hala toprak,balçık evlerde ,cadırlarda fln mı yasiyorsunuz gercekten merak ediyorum fln dedi, Buda sesli(Hırvat) Ac dedim bir google yaz wikipedia'ya gir bu kadar mu cahilsin.Bu adamda bir sirketde yöneticilik yaptigini idda ediyordu,Sesini duymusulugum var kac kere
Türkiyeyi iyi bilen tatile gelen turistler,Türk arkdsı olanlar... onun dısındakiler genelde acayip ön yargıları var, Ve arastırmadıkları icin bizleri tanımıyorlar(Dediklerim geneli kapsar elbette, her toplumun araştıran,bilgili,gezmis gormus adamları var tabi onlar istisna sayılır)
Bunun yanında bilgili adamlarda var, yabancı bzm guild'in forumunda Türkün bir tanesi komando foto'sunu koymus vs. Pkk ne diyen var, hep anarjist olaylar yasaniyormus orda dogrumu diyen var, Pkk yi bizden iyi bilen yurt dışı baglantılarınıda bile hatta bzm ülkelerimiz destekliyor bunun icin özür diliyoruz,orda türkler bebek katilleriyle savasiyor diyenlerde var. Ama din degistiren hic tandıgım olmadı,Önyargıları parcalamak kolay mı, yıllarca gavur demisiz,adetleri davranısları,eglenceleri,esprilerini yadırgamişız. Onlarda bizim icin neler düsünüyor kim bilir... Hic kolay bir is degil din degistirmek, toplum baskısınıda hayal edin, git 5 vakit namaz kılan aile fertlerine anne ben arastirdim hristiyan(sizin icin tek ve gercek yol old hayal edin) oldum de bakalım.. :|