İdeal Kilo Hesaplama Programı
-
Şu sıralar diyetlerdeyim :) Zayıflamak için.. Can sıkıntısından bi program yazdım. Siz de faydalanın.
Dropbox'ımdan indirebilirsiniz.
İdeal kilo hesaplanırken herkes tarafından kabullenmiş hesabı kullandım. Fakat bana sorarsanız ideal kilo 3-5 kilo fazlasıdır :)
Versiyon güncellersem kaydet tuşu aktif olacak. Hesaplama yaptığınız tarih'deki kilo, bki filan kayıt edilecek. Gün gün ne kadar zayıfladığınız veya kilo aldığınızı görebileceksiniz.
Yorum kısmı eğlence olsun diye yaptığım kısım. BKİ'ye göre yorumlar bulunmakta.Çalışması için min. .net framework 3.5 gerekmektedir.
Kaynak kodunu 2. mesaja ekleyeceğim. Kayma olmasın diye.
Güncelleme: ideal kilo hesabının üzerine 5 kilo daha ekledim şimdi biraz daha normal gösteriyor kiloyu :) Türk dediğin o kadar da zayıf olmaz zaten. :P
-
double boy = Convert.ToDouble(txtBoy.Text); double kilo = Convert.ToDouble(txtKilo.Text); int yas = DateTime.Now.Year - Convert.ToInt32(txtDogumYili.Text); double idealkilo = 0; double bki; string cinsiyet = cBxCinsiyet.SelectedItem.ToString(); double fazlaeksik; string vaziyet; if (cinsiyet == "Kadın") { idealkilo = (boy - 100 + yas / 10) * 0.8; } if (cinsiyet == "Erkek") { idealkilo = (boy - 100 + yas / 10) * 0.9; } lblidealkilo.Text = idealkilo.ToString(); bki = (kilo / (boy * boy)) * 10000; lblBki.Text = bki.ToString("#.0"); if (idealkilo == kilo) { lblidealkilo.ForeColor = System.Drawing.Color.Green; } if (idealkilo > kilo) { lblDegisken.Text = "Eksiğiniz :"; fazlaeksik = idealkilo - kilo; lblFazlaEksik.Text = fazlaeksik.ToString(); } else { lblDegisken.Text = "Fazlalığınız :"; fazlaeksik = kilo - idealkilo; lblFazlaEksik.Text = fazlaeksik.ToString(); } if (bki < 20) { vaziyet = "Çok zayıfsın be çocuğum.\nKilo alıcam diye didindin durdun\nama alamıyosun değil mi?\nYa çok hareketlisin ya da yemiyosun\nevladım. Diyetisyene görünmen\ngerek. Millet kilo vermek için yırtınır\nsen ise alamıyorum diye :)"; lblVaziyet.Text = vaziyet.ToString(); } if (20 <= bki && bki <= 25) { vaziyet = "Herkes fiziğine hayran.\nBir tek sen memnun olamıyosun\nama abartmıyor musun?\nSana diyecek sözüm yok."; lblVaziyet.Text = vaziyet.ToString(); } if (25 < bki && bki <= 30) { vaziyet = "Balık etli güzel dedikleri sensin.\nBiraz yediklerinden kısarsan\nkısa sürede normal kilona düşersin.\nSadece birkaç kilocuk :)"; lblVaziyet.Text = vaziyet.ToString(); } if (30 < bki && bki <= 35) { vaziyet = "Obez olmak üzeresin.\nYediklerine dikkat etmelisin.\nDikkat etmezsen tehlikeli bölgelere\ndoğru yol almaya başlarsın.\nHa gayret herkes zayıflıyor.\nSen mi zayıflayamayacaksın?"; lblVaziyet.Text = vaziyet.ToString(); } if (35 < bki && bki <= 40) { vaziyet = "Yazık etmişsin vücuduna be yavrum.\nBöyle giderse erken öleceksin.\nEn kısa zamanda diyetisyene gitmen\ngerek. Kan değerlerini de kontrol ettir.\nHormonlarda sorun olabilir.\nZayıfla canım benim."; lblVaziyet.Text = vaziyet.ToString(); } if (40 < bki) { vaziyet = "Ölmüşün gömenin yok.\nBu kiloya gelene kadar aklın \nneredeydi? Çabuk doktora git\nkolestrol, şeker, tansiyon filan...\nOlsun be çocuğum bozma moralini.\nZayıflarsın gerçekten istersen.\nFakat sakın o zayıflatma ilaçlarına\ninanıp para kaptırma. En iyisi doktor!"; lblVaziyet.Text = vaziyet.ToString(); }
-
ideal kilo 78 diyor
diyetisyendeki cihaz 85 diyor ama
-
DJ_Alper bunu yazdı
ideal kilo 78 diyor
ben de ilk mesajda buna değindim alper. Ben de kontrol ettiğimde bana da ideal kilo 63 diyor :) ben şuan 101 kiloyum :P
63 kilo olursam ölürüm heralde..
Fakat dünyaca kabul gören ideal kilo hesabı programdaki gibi. Kaynak kodlarında nasıl hesaplandığını belirttim zaten. -
tataryigit bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdı
ideal kilo 78 diyor
ben de ilk mesajda buna değindim alper. Ben de kontrol ettiğimde bana da ideal kilo 63 diyor :) ben şuan 101 kiloyum :P
Fakat dünyaca kabul gören ideal kilo hesabı programdaki gibi. Kaynak kodlarında nasıl hesaplandığını belirttim zaten.hoca bunlar çinliye göre hesaplıyor türkiye göre hesaplayanını yapsana :D
-
kilodan geberecez amk birgün gerçi o kadar fazla dealim ama
-
DevilKingtr bunu yazdı
kilodan geberecez amk birgün gerçi o kadar fazla dealim ama
müridler arası tepeden yuvarlanma yarışı yaparık aga :D
-
DJ_Alper bunu yazdıtataryigit bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdı
ideal kilo 78 diyor
Fakat dünyaca kabul gören ideal kilo hesabı programdaki gibi. Kaynak kodlarında nasıl hesaplandığını belirttim zaten.hoca bunlar çinliye göre hesaplıyor türkiye göre hesaplayanını yapsana :D
seni kırmadım güncelledim alpercim :) 5 kilo ekledim üzerine.. Şimdi bana göre de daha stabil oldu :P Link de güncellendi.
-
tataryigit bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdıtataryigit bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdı
ideal kilo 78 diyor
seni kırmadım güncelledim alpercim :) 5 kilo ekledim üzerine.. Şimdi bana göre de daha stabil oldu :P Link de güncellendi.
eyvallah kardeşim birde bunun morel vereninden yapsana üstüne 30 kilo koysun :D
hanıma gösterem ben aslında normalim felan :D
-
DJ_Alper bunu yazdıtataryigit bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdıtataryigit bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdı
ideal kilo 78 diyor
eyvallah kardeşim birde bunun morel vereninden yapsana üstüne 30 kilo koysun :D
hanıma gösterem ben aslında normalim felan :D
sıkcaz dişimizi zayıflıycaz başka yolu yok :)
-
Konuyla alakası yok belki ama şimdi böyle birşey için yeni konu açmayım :)
Programı deneyeceğim. Yalnız bu kilo konusunda bir sorum var.
Yağ - Kas Kemik ağırlığı oranını ölçen aletler nasıl bir sistemle çalışıyor sensör filan mı var tüm vucudu tarayan :) Hep merak etmişimdir
Biri beni aydınlatsın.
Bu arada ideal kilo dediğin 1.80sen 80 kilo olacaksın %10 yağ oranı olacak tamamdır
Easx tarafından 17/Nis/13 17:32 tarihinde düzenlenmiştir