folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İhtiyaç Kredisi Çekip Faize Koymak

İhtiyaç Kredisi Çekip Faize Koymak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The_Pilot
    The_Pilot's avatar
    Erkek

Peroksit bunu yazdı:
    -----------------------------

Merhaba arkadaşlar şöyle birşey geldi aklıma

konut almak için ihtiyaç kredisi çekip o krediyide faize yatırsak (tabi ihtiyaç kredisi biraz daha tuzlu oluyor)

sonrasında bu kredinin borcunu ödeyip o faizlede takside yardımcı olsakmı akıllıca olur  yoksa ev alınacağı zaman kredi çekip direk alsakmı daha akıllıca olur

şimdi diyebilirsiniz evi direk alın diye fakat evi farklı biryerden alacağımız için iş probleminide göz önüne koymak istedim hangisi akıllıca olur

1:) ihtiyaç kredisi 50 bin tl çekip faize koyup borcunu ödemekmi

2:) ev alıncağı zaman konut kredisi çekip evi almakmı (farklı bir muhitten alıcaz evi orada yeni iş bulmak gerekicek o yüzden biraz tehlikeli durum)

hangisi akıllıcadır arkadaşlar

Mevcut bankalar, sana Faizini yiyeceğin Parayı vermezler...

tutar 50 bin tl çekersin. Bir bankaya yatırırsın. Ayda Maximum 300-350 tl faiz gelir.

Sende çektiğin 50 bin tlyi 75-100 bin olarak ödersin tabi ayda 600-800 tl ödemen şartıyla.
    dahada zarara girersin.

[ 10-12 yıl önceydi 10 milyara ayda 1 milyar faiz veren bankalar vardı. Artık Bankaya Para yatırıp Geçinen Yok. ]

http://www.youtube.com/watch?v=qhXcjiTOQzg Bana Ait Değil Ama, Yinede Onu Çok Seviyorum.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

Emekli maaşına en fazla 10.000 TL kredi veriyorlar.. Yani Maaşının %40 ı aylık taksidi ödeyecek.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Peroksit bunu yazdı:

nevorapat bunu yazdı:

Kredisi Çekip Faize Koymak mantıklı gelmedi ama bana :/

peki tavsiye ettiğiniz nedir bu duruma göre yani  krediyi çekip bir ev aldık farklı biryerden diyelim  orada iş güç bulmak bir süre istiyicek  nasıl bir sistem yapabiliriz garanti yollu birşey düşünüyorum

toki

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek

Arkadaşların yorumlarına şöyle göz gezdirdim de,

Az bu işlerden anlayan birisi olarak kendi yorumumu yazayım..

KURAL 1) Banka faizleri, kredi faizlerinden düşüktür...

Hemen VAKIFBANK.COM.TR ye girip,

Mevduat faizlerine bakıyoruz..

Orada 2 adet faiz var.. Cari faiz oranı yıllık yüzde 6, e-mevduata yıllık yüzde 10 faiz veriyorlar...

Demek ki bu gün para yatırsak, en fazla yıllık yüzde 10 faiz alabileceğiz..

Kredi faizlerinde ise Taksitli ihtiyaç kredisine aylık yüzde 1,59 demiş..

Demek ki Tüketici kredisine yıllık 12 * 1,59 = yüzde 19,08 faiz ödeyeceğiz...

Bu da demektir ki, yıllık yüzde 19 faiz ödenecek tüketici kredisi çekilerek,

yıllık yüzde 10 faiz kazanılacak vadeli mevduata para yatırmak ile,

PARA KAZANAMAYIZ..

KURAL 2) Konut Kredisi (Mortgage) Faizleri, Normal Tüketici Kredisi Faizlerinden düşüktür...

Vakıfbank ın Konut kredisi faiz oranı, 1 yıl için aylık yüzde 1,20 faiz oranı verilmiş..

Bu da demektir ki, konut kredisi için yıllık 12 * 1,20 = yüzde 14,40 faiz ödeyeceğiz..

Bu da demektir ki, yıllık yüzde 14 faiz ödenecek konut kredisi çekilerek,

yıllık yüzde 10 faiz kazanılacak vadeli mevduata para yatırmak ile,

PARA KAZANAMAYIZ..

KURAL 3) Konut Kredisi Herkese verilmez..

Tüketici Kredisinden farklı olarak, konut kredisi çekebilmek için ipotek konulacak konutu göstermemiz şarttır..

Hatta, konutu tapudan kendi üzerinize geçiriyorsunuz, sonra bankaya gidip parayı alıyorsunuz.

Banka üzerinize kayıdı yapılmış tapuyu ve tapu üzerindeki banka üzerine yapılmış ipoteği görmeden parayı vermiyor...

Başka sorunuz ? :)

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The_Pilot
    The_Pilot's avatar
    Erkek

IRET bunu yazdı:

Peroksit bunu yazdı:

nevorapat bunu yazdı:

Kredisi Çekip Faize Koymak mantıklı gelmedi ama bana :/

peki tavsiye ettiğiniz nedir bu duruma göre yani  krediyi çekip bir ev aldık farklı biryerden diyelim  orada iş güç bulmak bir süre istiyicek  nasıl bir sistem yapabiliriz garanti yollu birşey düşünüyorum

toki

İyi akıl vermişsin ha :D
    Arkadaş giderde, şehir merkezine 40-60 KM. havaalnına 10 km uzaklıkda Toki konutlarından ev alırsa, İşsizlikden kafayı yer. :D
    + 2-3 vasıtadan aşağı kurtarmaz şehre inmesi :D

http://www.youtube.com/watch?v=qhXcjiTOQzg Bana Ait Değil Ama, Yinede Onu Çok Seviyorum.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

ben şöyle yaptın alacağım ev 145.000 TL idi 120.000 TL sini kredi çektim kalanını tamamladım.

Benim eşimde çalısıyor - bende çalısıyorum.. ( Yapı kredi ) kredi vermedi , iş bankasından aldık.. bu işler çok alengirli..

En bastan anlatmak gerekirse..

İstenen evrakları topla bankaya ver. almak istediğin ev için exper gönderecekler. exper eve  fiyat biçeçek. Mesala..

Evin fiyatı 100.000 TL olsun.. Ev için 100.000 Tl lik kredi çekmek istesen dahi ( Evin fiyatını tam olarak ) gösterse dahi %75 ini kredi olarak kullandırıyorlar. 

Buda 75.000 TL yapar.. 25.000 TL açık..

+

Sen Almak istediğin ev için -- Burası 140.000 TL ediyor filan dersin ki kredi yüksek çıksın ve istediğin para eline geçsin.

Böyle bir durumda exper - etraftaki  - emlakçı ve diğer exper arkadaslarına soruyorlar..

VArsa niyetin..Daha detayada inebilirm. Ev almak için 9 ay uğrastım.

Banka prosedürleri v.s herbokun proffesörü oldum :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

AchtunG bunu yazdı:

Çekeceğin kredi çok önemli ki yüzde kaç faizle çektiğin ve tabiki birde senin ne kadar çekeceğin önemli sen bu oranı iyi ölçmen gerekir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

arkadaşlar bankaların fonksiyonunu tam olarak kavrayamamışsınız anlaşılan onların fonksiyonu, parası olandan alıp, ihtiyacı olana kredi olarak vermek, hangi tüccar pahalıya alıp, ucuza satar ki ?

yani yüzde sıfırla, birle bile deseler onlar dosya parası, vs vs. ile zaten mevduatçıya verdikleri faizden daha fazlasını senden alırlar.

onun yerine ev al , kiracı koy daha avantajlı çünkü eğer sanayi kenti göç alan bir yer ise evler iyi prim yapıyor.

///______________
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

Faiz Oranlarına gelince..

Kuveyt türke sakın uğrama..

Ben kredi çekerken

Y.kredi: 1.01

Akbank: 1.05

İşbank: 1.02

den veriyordu.

Google amcadan araştırdım.. Faizsiz kredi diye aa bir baktım kuveyt türk..tamam dedim yolun karşısında var gidip konusuruz..

selamun aleyküm 

aleyküm selam

Ev kredisi kullanmayı düşünüyordum.

Buyrun oturun.

120.000 TL Kredi çekeceğim dedim. Ne kadar fazi alıyorsunuz.

Biz Faiz almıyoruz... ( Allaaaaah ) ok tamam

Biz Kar Payı alıyoruz dedi.. Dedim ne kadar 1,34 ( a.k beynimden vurulmusa döndüm ) Dedim dalgamı geçiyorsunuz yooo dedi.

Dedim bu bankalar böle böle..veriyor. O zaman onlardan alın bizde böyle dedi..

teşekkür ederim dedim ( içimden kaydırıyorum )

Aklıma geldikçe hala deli oluyorum.

1,34 le kredimi verilir a.k.

Böyle işte..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Peroksit
    Peroksit's avatar
    Erkek

Peki arkadaşlar bu internetteki ev fiyatları şişirmemi ? acaba fazla bilgim yokta gidip araştırılsa daha uyguna bulunabilirmi yani her satılığı internete koyuyorlarmıki

http://www.youtube.com/watch?v=OH4eOQ6ZI0Q - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=TqErNP20gpI - - - - - https://www.youtube.com/watch?v=fhr5UBZh1rY
Toplam Hit: 6029 Toplam Mesaj: 47