İkinci El Klima Alınır Mı
-
BosphorusPasha bunu yazdıKreyzi bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdı
bosch 4000i
6 yıllık baymak elegant plus klimam geçen bayramdan sonra E5 hatası verip bozuldu. servisini çağırıp yaptırmak saçmlık gibi geliyor. bilemedim.E5 gaz hatasi degil mi hocam ?
iç ve dış ünite iletişim hatası deniliyor ama bilemedim
Benim eski klimada da oldu bir türlü çözülmedi 2 elektronikçi baktı beceremedi attım çöpe bende
-
alınır hocam ama aldıktan sonra iyicene temizletmen gerek gazına baktırman gerek
-
başlığı ikinci el kıyma alınır mı diye okudum. Ekonomiye bak vay mk ne hale geldik derkene klima yazdığını farkettik.
Ekonomi izleye izleye sonunda pigibolojik deliye döndük
-
BosphorusPasha bunu yazdı
bosch 4000i
6 yıllık baymak elegant plus klimam geçen bayramdan sonra E5 hatası verip bozuldu. servisini çağırıp yaptırmak saçmlık gibi geliyor. bilemedim.Dış üniteyide arada temizletmek gerekiyor. İçinde fana zamanla toz pislik doluyor dönmesini engelliyor. Hava tutup fanada WD-40 spreyleme yağlayıp temizlemek lazım.
-
ALINMAZ.
baymak al arkana yaslan.
-
ErastoX bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdıKreyzi bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdı
bosch 4000i
6 yıllık baymak elegant plus klimam geçen bayramdan sonra E5 hatası verip bozuldu. servisini çağırıp yaptırmak saçmlık gibi geliyor. bilemedim.E5 gaz hatasi degil mi hocam ?
iç ve dış ünite iletişim hatası deniliyor ama bilemedim
Benim eski klimada da oldu bir türlü çözülmedi 2 elektronikçi baktı beceremedi attım çöpe bende
klima çöpe atılır mı ya :D adamlar kart arıyor satsana atmak yerine.
@mkyb Dış ünitenin içi temiz çatıda olduğu için rüzgar yağmur derken pislik yok arada açıp bakıyorum ama yine de sanırım yeni klimaya bulaşcaz gibi. bu arada bosch 4000iu modeli yeni modelmiş baya tavsiye ediliyor
-
20 yıl oldu sanırım bir sicaklar var o zaman anamın evindeyimm kot kanaat para yok zaten. Neyse bir iş yapmıştım biraz para geçti elime gittim ikinci el Arçelik buldum arkadaşın şirket aracıyla aldikngeldik kurduk bakır boru filan yok hazır metrelik aleminyum. Borular var ucuz ondan da aldık hazır hale getirdik.bbirnueta bulduk geldi gazını bastı ayarladi o günden beri tık demiyor yaz kış kulkkaniyorlar tabi şans meselesi.
-
BosphorusPasha bunu yazdı
bosch 4000i
6 yıllık baymak elegant plus klimam geçen bayramdan sonra E5 hatası verip bozuldu. servisini çağırıp yaptırmak saçmlık gibi geliyor. bilemedim.Başkan anlardan eğer dış üniteyi sok
Kablo bağlantısının ilk adımında motor kondansatör var büyük onu değiştir sonra dış ünite deki tüm kondansatörleri değiştir bir dene derim
-
sunyy2003 bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdı
bosch 4000i
6 yıllık baymak elegant plus klimam geçen bayramdan sonra E5 hatası verip bozuldu. servisini çağırıp yaptırmak saçmlık gibi geliyor. bilemedim.Başkan anlardan eğer dış üniteyi sok
Kablo bağlantısının ilk adımında motor kondansatör var büyük onu değiştir sonra dış ünite deki tüm kondansatörleri değiştir bir dene derim
komp a kadar inmedim ama anakarttaki kondansatörler sağlam duruyordu gözle bakınca zaten 2 tane büyük var. bakalım detaylı sökerim yakında o zaman bakarım bi. ama bu e5 genelde klimanın emekliye ayrılmasına sebep gibi duruyor anakart değişmiş çoğunda.
-
BosphorusPasha bunu yazdısunyy2003 bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdı
bosch 4000i
komp a kadar inmedim ama anakarttaki kondansatörler sağlam duruyordu gözle bakınca zaten 2 tane büyük var. bakalım detaylı sökerim yakında o zaman bakarım bi. ama bu e5 genelde klimanın emekliye ayrılmasına sebep gibi duruyor anakart değişmiş çoğunda.
Klima neden emekliye ayrılsın ki mutlaka çözümü olur anakart kaynaklı ise ama önemli olan bunu çözecek elektronik bilgisi olan adam bulmak. Anakart fiyatı ucuzsa al geç tak calisir zaten