folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İngilizce Konuşmak İçin

İngilizce Konuşmak İçin

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mutubilir
    Mutubilir's avatar
    Erkek

Hocam bu konular eminim sıkmıştır ama özet geçmek istiyorum

ingilizce biliyorum. Gramer ve kelime bilgim mevcut. Yazanı çeviriyorum. Konuşanı anlıyorum. Zaman zaman yazıyorum. Lakin konuşma olayı yok. Klasik 100 kelimemiz var kendimizi anlattığımız. Onun dışında bir soru sorulunca affallıyorum kalıyorum. Bu saçma olayı nasıl aşacağımı biri hayrına söylese. Gerçekten çok makbule geçecek

Aslan bile atı görünce götünü saklar
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

chat sitelerine gir hocam, insanlarla tanış özellikle dil öğrenmek için orada olan yabancılarla.. düşük seviye ile başla.. zamanla seviyeyi arttır, direk anadili ingilizce olan kişilerle konuşma sıkıcı olur iki taraf için :) 

englishbaby.com un eskiden chat servisi vardı, muhtemelen hala açıktır, orada dil öğrenmek isteyen kişilerle iletişim kur, skype adreslerini al ve sesli konuşmaya başla :) ben ilk böyle başlamıştım.. utanıp çekinmene de gerek yok. Türkler gibi kimse senin ingilizcenle alay etmez.. Çok yabancı ortamlarına girdim, hatan varsa seni kırmadan düzeltirler.. Ama öyle adamlar gördüm I does diyebilecek kadar gramer yoksunu insanlar paldır küldür konuşuyorlar.. o yüzden çekinmene gerek yok :) hata yap yapa konuşulur bu dil, başka şansın yok :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

hocam ben amerikada yasiyorum. grammar i bizim kadar ince ince detayli bir bicimde birsuru amerikali bile bilmiyor, kullanmiyor. hicbir yabanci aksan ingilizcesi bizimki kadar duzgun degil. pronounciation konusunda amerikalilar en az bizden yakiniyor. bir tek sorunumuz var, o da ozguven. ingilizce konusamiyor degilsin kardesim hic korkma, ortamini buldugunda ucbes muhabbetten sonra ingilizce sakalar da yapiyorsun. alayina da gidiyor. 

unbalanced hocanin dediklerine ek olarak work and travel vb. gibi firsatlara bakip 3-5 ay yurtdisinda takilabilirsin. cok faydasini gorursun.

bu arada konusma probleminden once dinlemeyle alakali bir problemin varsa hallet. karsindaki insani anlamiyorsan, ne konusursan bos oluyor.

All I need is a possibility.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek
    mizahi bunu yazdı

hocam ben amerikada yasiyorum. grammar i bizim kadar ince ince detayli bir bicimde birsuru amerikali bile bilmiyor, kullanmiyor. hicbir yabanci aksan ingilizcesi bizimki kadar duzgun degil. pronounciation konusunda amerikalilar en az bizden yakiniyor. bir tek sorunumuz var, o da ozguven. ingilizce konusamiyor degilsin kardesim hic korkma, ortamini buldugunda ucbes muhabbetten sonra ingilizce sakalar da yapiyorsun. alayina da gidiyor. 

unbalanced hocanin dediklerine ek olarak work and travel vb. gibi firsatlara bakip 3-5 ay yurtdisinda takilabilirsin. cok faydasini gorursun.

bu arada konusma probleminden once dinlemeyle alakali bir problemin varsa hallet. karsindaki insani anlamiyorsan, ne konusursan bos oluyor.

Hocam bence onun sebebi garip ama farkli dil ailesinden olmamiz. Soyle ki ortalama seviyede ingilizce bilen bir fransizi anlamak neredeyse imkansiz bizim icin, cunku ingilizce germanic dil olmasina ragmen en cok fransizca ile ortak kelime iceriyor. Haliyle fransizlar o kelimeleri fransizcasinda oldugu gibi telafuz ediyor ve anlasilmalari imkansiz hale geliyor (ozellikle dinleyerek degil okuyarak ogrenenler), benzer durum Turkce ingilizce arasindaki ortak kelimelerde de oluyor, Turkler Turkce telafuzu ile soyluyorlar, ancak sayi cok az oldugu goze batmiyor.

kelime      telaffuz    turk telaffuzu

analysis    enaalisis      analisiz

archive     arkayv         arsiv

anarchy     aaniky         anarsi

Kaynak: kicim, daha dogrusu gozlemlerim :)

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Türkçe'sini yapabiliyor musun hocam ? Yani her ortama zbom diye girip her Türden insanla Türkçe iletişim kuruyorsun da İngilizce'de takılıyorsan tamam. Çünkü Türkçe'de de saysan 30 kelimeden fazla kullanmıyorsun. Derine inmeye gerek yok. 

Söyleyeceğini unutunca '' sen söyle '' diyen bir milletiz icabında...

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

Klişe olucak ama herşey pratikde bitiyor

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

If you want to be fluent in english. You must think like an english.

Derdi lisedeki ingilizce hocam. Çok sonraları farkettim ki haklıymış. Birkaç tavsiye;

Şunu dinlemeni tavsiye ederim. 

https://www.youtube.com/watch?v=d0yGdNEWdn0

Takıldıgında aa üü ee gibi garip sesler çıkarmak yerine boşluk dolduran kelimeler kullanabilirsin. Tıpkı türkçedeki şey gibi :D (Mucize kelime: sıfat,edat,zarf,fill,isim) 

https://www.youtube.com/watch?v=1hkb2uuHk2g

İngiliz aksanı ama buda iyidir.

https://www.youtube.com/watch?v=uCcFSUWNoDw

Ayrıca engvid videolarını da takip etmeni öneririm. Çok ilginç videoları var :)
    https://www.youtube.com/watch?v=CqRyskaSwWE

İngilizce hikaye kitapları okumanda cümle kurma kabiliyetini geliştirecektir.

http://english-e-books.net/

Yeni kelimeler öğrenirken o kelime ile ilgili örnek cümlerde öğren. Aşağıdaki site iyidir.

http://www.englishcollocation.com/how-to-use/since

Utanmayacağın bir yerde sesli bir şekilde aşağıdaki sorular üzerine konuşmaya çalışabilirsin.

http://www.goodluckielts.com/IELTS-speaking-topics.html

Şunu unutmamalısın ki dil öğrenimi tamam oldu diyip artık çalışmayı bırakacağın bir aktivite değildir. Sürekli iletişimini taze tutmalısın. 

arbeit macht frei
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    numanbaba
    numanbaba's avatar
    Erkek

Cizik

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Very good subject :)

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

hocam konuşamayanların sebebi genelde çok komplike cümleleri kafalarında kurup dışarı aktarmaya çalışmaları

rahat olun ingiliz kraliyet ailesinden değiliz çokta komplike cümleler kurmanıza gerek yok basit cümleler hayat kurtarır 

tıkandığınız yerde kelime eksiliğiniz varsa what they call mhmmmm de geç mesala 

önce rahat olacaksın aga

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ersn
    ersn's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

çeneni dilini alıştırmak lazım , pratik şart kardeşim. İmkanın varsa yurtdışına çıkıcan eğer yoksa skype dan yada fb dan yabancı hatunları ekle sesli chat yap 

küfrederiz villalara kulübeden
Toplam Hit: 3186 Toplam Mesaj: 21
speaking